AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Ceyhan Nehri’nde on binlerce balığın telef olması ile sonuçlanan atık maddenin, Ceyhan’a yapılmış bir sabotaj olduğunu söyledi.

Elbistan Şeker Fabrikası’ndan geldiği iddia edilen ve Ceyhan Nehri’nde yaşayan on binlerce balığın telef olması, aynı zamanda çevre felaketinin yaşanmasına neden olan atık maddenin kaynağı ve kimler tarafından bırakıldığının belirlenmesi amacıyla gerekli soruşturmalar başlatıldı.

AK Parti Göksun İlçe Kongresi sonrasında, Ceyhan Nehri’nde yaşanan çevre felaketinin sorulduğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, yapılanın sabotaj olduğunu vurguladı.

Ünal, yaptığı açıklamada, “Ceyhan Nehri’nde hemen aynı gün inceleme başlatıldı. Bir sabotaj mı var? Yoksa Atık su mu? Söz konusu şuanda bunu inceletiyoruz. Ceyhan bizim için çok kıymetli çünkü Ceyhan Elbistan’dır. Ceyhan bizim için cennet ırmağıdır. O yüzden birileri Ceyhan üzerinden birilerine saldırmak için bahane aramasın. Biz elimizden geleni hızlı bir şekilde yapıyoruz. Bu sabotajı yapanları bulmak için bizimle birlikte çalışırlarsa seviniriz. Açıkçası bu Ceyhan’a karşı yapılmış bir sabotajdır. Bunu bulacağız ve bunun gereğini yapacağız. Elbistanlı hemşerilerim bundan emin olabilirler. Ve tabii ki; bunun bizim Elbistan kongresi gününde yapılması da manidardır. Bu konuyu şuan araştırıyoruz. Araştırmalarımız sonuçlandığında da kamuoyuna bilgi vereceğiz” diye konuştu.

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Hasan Sungur, Ceyhan Nehrinde yaşanan çevre katliamının nedeni ve sorumlularının tespiti için çalışma başlattıklarını söyledi.

Sungur, gerekli incelemelerin yapılmaya başladığını ve bu konunun üzerinde hassasiyetle durduklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi