AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Sağlık Bakanlığı tarafından Afşin'e yapılması planlanan 150 yataklı hastane projesinin 224 yatağa kadar kapasite artırımına gidilebileceğini söyledi.

Afşin'e yapılacak yeni Devlet Hastanesinin son teknolojiyle donatılmış bir hastane olacağı müjdesini veren Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Çitil, en kısa zamanda hastanenin yapımı için proje ihalesi yapılacağını kaydetti.

Afşin Devlet Hastanesi binasının sağlık hizmeti verilmesinde yetersizlik göstermesi nedeniyle Afşin'e yeni bir hastane binası yapılması girişimlerinin olumlu sonuçlandığını belirten Çitil, "Afşin'e yeni bir hastane yapılması için takipçisi olduğumuz ve geçtiğimiz günlerde Afşinli hemşehrilerimize müjdesini verdiğimiz 30 bin metrekare alana yapılacak olan 150 yataklı Afşin Yeni Devlet Hastanemizle ilgili Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler ve ihtiyaç tespit komisyonunda alınan karar gereğince, hastanenin yapılacağı aynı alan üzerinde kapasite artırımına gidilerek ihtiyaç halinde toplam 224 yatağa kadar kapasite artırımına gidilecek olacak şekilde yeniden revize edilmiştir."dedi.

Afşin'in son teknolojiyle donatılmış bir hastaneye kavuşacağına değinen Çitil, açıklamasına şöyle devam etti:

" Yakın zamanda da söz konusu hastanenin yapımı için proje ihalesi yapılacaktır. İçerisinde 26 yatak 1.ve 2. basamak ve yeni doğan yoğun bakım yatağı, 10 yatak palyatif bakım merkezi, 12 ünitlik diş tedavi ünitesi ve helikopter pistide bulunan hastanemiz son teknoloji ile donatılmış ileri seviye sağlık hizmetlerinin verileceği bir hastane olacaktır. Afşinli hemşehrilerimize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.’’

Afşin’e, 500 Kişilik Öğrenci Yurdu ve Gençlik Merkezi Müjdesi

Afşin'de eğitim alanında yapılan yatırımların da takipçisi olduğunu belirten Çitil, "Afşin’imize eğitim öğretim hizmetlerinin desteklenmesi ve Afşin Meslek Yüksek Okulu’nda eğitim gören  öğrencilerimizin barınma ve iaşe giderlerinin sağlanması için 2016 yılı başında Gençlik ve Spor Bakanımız ve Bakan Yardımcımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde sözünü aldığımız 500 kişilik (250 kız+250 erkek)  öğrenci yurdumuz ve Afşin Gençlik Merkezimiz 2017 yatırım programına girmişti.  Söz konusu yatırımlarımızın Ocak-2017 itibariyle Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğümüzce ihale hazırlıklarına başlanmış olup 2017'nin ikinci yarısında inşaatlarının başlanması planlanmaktadır." diye konuştu.

Çitil, emeği geçenlere teşekkür etti

"Afşin'imiz ve Kahramanmaraş'ımızın ihtiyacı olan alt yapı, üst yapı, sağlık, eğitim-öğretim ve benzeri tüm hizmetlerin ve yatırımların kıymetli hemşehrilerimize kazandırılması için başta Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak ve 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal olmak üzere AK Parti milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Yerel Yöneticilerimiz, Kaymakamlarımız, İl ve İlçe Müdürlerimiz, Sağlık Bakanlığındaki Afşinli Bürokratlarımız, İl ve İlçe her kademe Teşkilat Üyelerimizle bir ve beraber olup tam bir uyum ve koordinasyon içinde gece gündüz demeden çalışıyoruz.

Tüm bu hizmetlerin kazandırılması noktasında emeği geçen başta Başbakan Yardımcımız Sn. Veysi Kaynak’a, Kültür ve Turizm eski Bakanımız Mahir Ünal’a, Milletvekillerimize, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımıza, İl ve İlçe Kurum İdarecilerimize, Kaymakamlarımıza, Sağlık Bakanlığında ve diğer Bakanlıklarımızdaki Bürokratlarımıza, İl ve İlçe Teşkilatlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yapılan ve yapılacak olan hizmetlerin de kıymetli hemşehrilerime hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Editör: Haber Merkezi