Erçene yol kavşağında Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık ve çok sayıda partili tarafından karşılanan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil vatandaşlarla selamlaştıktan sonra AK Parti İlçe Seçim Bürosundaki bekleyen vatandaşlarla buluştu.
7 Haziran ve 1 Kasım Genel Seçimlerinde verilen destekten dolayı Afşin halkı ve partililere teşekkür eden Çitil, " Kahramanmaraş'ımızdan ve Afşin'imizden gelen destekle bu görev bizlere nasip oldu. 1 Kasım Genel Seçimlerinde ilçemizde oylarımız 7 bin artış gösterdi. Bundan dolayı ben partimizden teşekkür telefonları alıyorum. Afşin'imiz istikrarın sürmesi için AK Parti'mize çok büyük destek verdi" dedi.

AK Partinin iktidarı süresince Türkiye'nin çağ atladığını söyleyen Çitil, " AK Parti olarak çok büyük ve uzun soluklu bir mücadele veriyoruz. Bu mücadelemizde vatandaşlarımız bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadığını bir kez daha gösterdi. İlk iktidara geldiğimizde karşımızda ne olduğu belli olmayan bir devletle mücadele ettik. Devlette çarpık bir düzen vardı, halk ve devlet kaynaşması yoktu. Öncelikle bu yanlış düzeni değiştirdik ve vatandaş ile devleti bütünleştirdik. AK Parti bunun için vatandaşın, halkın gönlüne, taht kurdu" açıklamasında bulundu.

1 Kasım'da milletin iradesinin sandığa yansıdığını aktaran Çitil, " Bu seçimde halkımız, istikrarın anahtarını, ülkemizin geleceğini, tekrar AK Partiye teslim etti. Vatandaşlarımız duyarlılığını, sağduyusunu bir kez daha ortaya koydu ve AK Partiye, halkın partisine yüzde 50'lere varan bir destek verdi. Seçim süreçlerinde her zaman sahada vatandaşlarımızla iç içe olduk. Destek için gittiğimiz her yerde yaşlı teyzelerimiz, amcalarımız bir köşede Kuran okuyor, dua ediyorlardı. Bütün bunlara fazlasıyla şahit oldum. Çünkü bu seçimin sadece Afşin'i, Kahramanmaraş'ı ve Türkiye'yi ilgilendirmediğini vatandaşımız ve tüm İslam Alemi çok iyi biliyordu. Allah'a çok şükür, 1 Kasım'da  Haclı zihniyetine karşı bir zafer daha kazandık ve bizimle beraber tüm İslam Alemi AK Parti'nin iktidara gelmesinden dolayı seviniyor" şeklinde konuştu.

7 Haziran'da sevinen şer odaklarına en güzel cevabın,  Türk halkının sandıkta verdiğini belirten AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Çitil, AK Partinin iktidara gelememesine sevinenlerin çıktığını, bazı ülkelerin televizyon spikerlerine varıncaya kadar, devlet yöneticileri de dahil bir önceki seçimin sonucuna çok sevindiğini söyledi.

1 Kasım'da yeniden sevinmek isteyenler, Türkiye'nin yükselen istikrarına çomak sokmak isteyenlerin olduğunu belirten Çitil, " İngiltere'de yaşayan gurbetçi hemşerilerimiz bizlere telefon açarak seçimlerde çok büyük baskı hissettiklerini söylediler. Gurbetçi vatandaşlarımıza HDP'ye oy kullanın yoksa sizleri vatandaşlıktan men ederiz şeklinde baskılara maruz kaldıklarını aktardılar. Fakat hemşerilerimiz baskıya boyun eğmek yerine HDP'ye en destek isteyen BBC'nin önüne giderek çok büyük bir eylem yapıp dik duruşlarını gösterdiklerini söylediler. Buradan da anlaşıldığı üzere AK Parti sadece ülke içinden gelen baskılarla uğraşmıyor. İslam düşmanı her şer odağına karşı mücadele ediyor. İnşallah AK Parti olarak ülke genelinde yaptığımız hizmetlerin üzerine koyarak devam edeceğiz. İlçemiz için bölgesel sorunları, yatırım planlamalarını Ankara'da yakından takip edeceğiz. Kahramanmaraş'ımızı Türkiye'de, Türkiye'mizi de dünyada en ön sıralara taşıyacağız. Bundan önceki seçimlerde iktidar partisine bir vekil gönderemeyen Afşin'imizin İktidardaki ilk milletvekili olmak bana ayrı bir gurur yaşatıyor. Buna vesile olan ve desteklerini esirgemeyen Afşinli hemşerilerimize teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, 1 Kasım'da gerçekleşen seçimin, mazlumlarla zalimlerin mücadelesi olduğunu söyledi. 
1 Kasım seçimlerinin galibinin Müslüman alemi olduğunu ifade eden Başkan Güven, " Rabbimiz, bize bu zaferi nasip etti. Bu süreçten sonra gevşemeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çünkü insanlarımız yüzde 50 gibi bir destek vererek dünya yüzeyindeki mazlumların sorumluluğunu bize verdi. Bizler bunun bilincindeyiz. Bu zaferde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
7 Haziran Genel Seçimlerinin ardından Türkiye ve Müslüman alemi olarak şer güçlerle bir mücadeleye  girildiğini aktaran AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, " 1 Kasım'da vatandaşlarımız AK Parti'ye yüzde 50'ye yakın bir destek verdi. Bu desteklerden dolayı tüm ak kadrolara, teşkilatımıza, muhtarlarımıza, partimizde görev yapmış eski ilçe başkanlarımıza ve tüm Afşinli hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Türkiye 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, daha sonra Atatürk Caddesinde esnaflara teşekkür ziyaretinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi