AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç ve ekibinin, 16 Nisan’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa değişikliği halk oylaması sürecine ilişkin çalışmaları son hızıyla devam ediyor.

Bu kapsamda Türkiye’nin en güçlü Sivil toplum Platformu olan Memur Sen’e bağlı Diyanet-Sen üyeleriyle bir araya gelindi.

Kahramanmaraş Memur Sen salonunda Ak Parti kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç’a beraberinde 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın Hukukçu eşi Şule Ünal, Kadın Kolları İl Başkan Yardımcıları Hatice Şekkeli, Nazmiye Bozdoğan, Yasemin Ayranpınar eşlik etti.  Diyanet Sen kadın Kolları başkanı Şenay Gök, Necla Altun, Ayşe Tanrıdanister ile üyelerde salonda hazır bulundular.

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen buluşmada Diyanet Sen İl Başkan yardımcısı Ali Sarıkaya bir selamlama konuşması yaptı. Diyanet Sen’in kuruluşundan bu yana önemli bir yer tutan, aynı zamanda Din Gönüllüleri ve görevlileri dernek başkanı olan Şevket Bozdoğan Ak Parti Kadın Kollarının nazik ziyaretlerinden dolayı konuşmasına teşekkür ederek başladı. Başkan Bozdoğan; “ Son günlerde Ülkemizde yaşanan olayları din görevlileri olarak yakından takip ediyoruz. Gerek Milli mücadelede, gerekse 15 Temmuzda Türkiye’mizin kurtuluşunda din görevlileri rehberlik ve önderlik yapmışlardır. Bizler Diyanet Sen olarak Referandum oylamasını önemsiyoruz. Çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu nedenle başta Cumhurbaşkanımıza ve ekibine çıkmış oldukları bu yolda Allah yardımcıları olsun temennisinde bulunuyoruz.”diye konuştu.

Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, Diyanet Sen üyelerine Ak Parti Kadın Kollarının yaptığı faaliyetler ve hizmetler hakkında bilgiler paylaştı. Ziyarette Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili açıklama ve bilgilendirmeler yapan Kılıç: '' Şevket hocamızdan Allah razı olsun, o bizim her zaman yanımızda destekçimiz oldu. Ekip olarak farklı kesimlerle de bir araya gelmek istedik. K. Maraş Referandum sürecinde en fazla oy çıkacak illerden biri. 16 Nisan akşamı Maraş bir kez daha büyüklüğünü gösterecek ve o akşam Türkiye birinciliği şevkle istediğimizi göreceğiz. Buna rağmen toplumda bilgi kirliliği çıkarıyorlar. Cumhurbaşkanlığı sistemini yalanlarla millete anlatanlar 'tek adamlık gelecek' diyorlar. Tek adam diye bir şey yok. Hangi tek adam görevde kalma süresini 2 dönem olarak kısıtlar? Bunlar bir takım kişilerin milleti kandıracağını zannetmesidir'' dedi.

Millet Uyandı…16 Nisan Sonrası Daha Güzel Olacak

Günümüzde ki yönetim biçiminin tıkandığını ve darbelere açık kapı bıraktığını söyleyen Kılıç: ''Her dönem Türkiye 10 yıl ayağa kalkmaya başlar, kendini toparlar, sonra birileri çıkar bu genelde asker eliyle yapılmak istenir. Seçilmiş siyasileri o makamlardan indirerek kendileri otururlar. Türkiye bu senaryoları defalarca gördü. Millet artık uyandı. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile beraber hedeflerimize emin adımlarla ilerlemek zorundayız. 16 Nisan'dan sonra çok güzel olacak biz buna inanıyoruz. İnanmasak zaten sahaya çıkıp biz bunu anlatmaya çalışmayız''dedi.

64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın Hukukçu eşi Şule Ünal ise Referandum sürecinde bu güncel konuyu diyanet sen üyeleriyle konuşmaktan son derece mutlu olduklarının altını çizdi. Şule Ünal “Kahramanmaraş’ta geçirdiğim bütün seçimlerde buradaki hanımların yüksek feraseti ve sahip oldukları irfanla hareket ettiklerini gördüm. Bu duygularının tecessümü ile hiçbir seçimde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı asla ve asla yalnız bırakmadılar. İnşallah 16 Nisan’da da bu yüksek duygularla Sayın Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmayacaklarını, tabii ki evet yönünde oy kullanacaklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaret,  katılımcıların, soruları cevaplandırması ile son buldu.     

Editör: Haber Merkezi