Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afşin İlçe Teşkilatında bayramlaşma töreni düzenlendi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı binasında Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Bayramlaşma töreninde konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Binlerce yıl içerisinde bu toprakları kendisine yurt edinmiş ecdadımıza o kadar çok saldırılar yaptılar ki, kimi zaman haclı oldular, kimi zaman da fitne oldular değişik oyunlarla geldiler. Bunlara rağmen bu millet ayakta ve olmaya devam edecek. Son 4 yıldan beri aşımıza ve ekmeğimize zehir doğramak isteyenleri hep beraber izliyoruz. Gezi olaylarından başlayarak, bu ülkenin birliğini ve beraberliğini bozmak için çok büyük mücadele veriyorlar. 2013 yılında yatırımlarıyla Türkiye şaha kakmıştı. Bu gidişatı durdurmak için gezi olayları başlatıldı. Ardından 17-25 Aralıkla karşılaştık ve son olarak 15 Temmuz darbe girişimiyle önümüze çıktılar. Ham olsun bu millet 40 yıllık tuzaklarını başlarına geçirdi. " diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ısrarla söylediği 'tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet' söyleminin her zamankinden daha büyük bir önem arz ettiğini söyleyen Ünal, "Bir kukla var ve bir de kuklacı var. Kukla ile kuklacıyı birbirinden iyi ayırt etmek gerekiyor. DAEŞ, PKK, DEAŞ-KPC ve FETÖ birer kukla. Bunların arkasındaki kuklacılar Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığını, savunma sanayisindeki bağımsızlığını, dış politikasında kendi kaderini tayin eden bir aktör olmasını ve ayağa kalkmasını istemiyorlar." dedi.

Yakın geçmişte Türkiye'nin üzerine oynanan oyunların iyi hatırlanması ve unutulmaması gerektiğini ifade eden Ünal, açıklamasına şöyle devam etti:

"Türkiye'nin üzerine şiddetle geliyorlar. Gezi olayları ile 15 Temmuz darbe girişimiyle yıkamadıkları için yeni bir oyunları var. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri, Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet edip Türkiye'ye yaptırım uygulatmak istiyorlar. Bunlar Recep Tayyip Erdoğan'ın yargılanmasını istiyorlar. Buradan ben soruyorum Recep Tayyip Erdoğan bu millette hizmetkar olmaktan başka ne yaptı? Bu millete saldıranlara karşı göğsünü siper etmekten başka ne yaptı. 15 Temmuz'da benim yerim milletimin yanı diyen Recep Tayyip Erdoğan'a bakın birde o gece havaalanından kontrollü bir şekilde kaçan sözde yürüyüşçüye bir bakın. Siyaset Ankara ile İstanbul arasında yol yürümek değildir. Siyaset uzun bir yol yürümek ve bu milletin kalbinde iz bırakmak, milletle gönül bağı kurmaktır. Adamlık, dünyaya sığınıp Anadolu'ya meydan okumak değildir. Adamlık, Anadolu'yu arkana alıp dünyaya kafa tutmaktır. Anadolu'da yaşayan 80 milyon insanın eşit ve birinci sınıf vatandaş olması için AK Parti olarak mücadele veriyoruz. Biz hastane kapılarında sürünen insanların yaşadığı bir ülke, İMF'ye borcu olan ülke olmak istemiyoruz. Biz çocuklarımızın onurlu bir şekilde büyüdüğü bir ülke istiyoruz. Kuklacılar bunun için bizimle mücadele ediyor. Onların hesapları ve kitapları varsa duysunlar, biz liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 15 Temmuz darbe girişiminde tankların önüne yatmış bir milletiz."

Ramazan bayramının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, " Milletimiz, 15 Temmuz darbe girişimindeki dik duruşunu tarihe altın harflerle yazdırdı. Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Geçmişten bu güne bize destek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. " dedi.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve AK Parti İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman bayramlaşma törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal ve Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil ile partililere teşekkür ettiler.

Bayramlaşma programına AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, AK Parti ilçe başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Editör: Haber Merkezi