AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı'nın Ağustos ayı ilçe danışma toplantısında konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, 7 Haziran Genel seçimlerinden önce halkımıza bu seçimin Türkiye ve dünya üzerinde yaşayan her bir Müslüman kardeşlerimiz için çok önemli olduğundan bahsetmiştik. AK Parti ne zaman güzel projelerle halkımızın önüne çıksa bir takım güçler bunun karşısında duruyor. Türkiye'nin söz sahibi olmasını istemeyen, Amerika ve İsrail gibi Avrupa ülkeleri seçimlerin ardından sevinirken, tüm dünya üzerindeki Müslüman kardeşlerimizde üzüldü. Türkiye'nin etrafında ki ülkelerin birçoğunda iç karışıklıklar ve savaş var. Genel seçimlerin ardından hükümetin kurulamamasını fırsat bilen dış güçler ortalığı karıştırmaya çalışıyor ve dengemizi bozmak istiyor" dedi. 

Koalisyon görüşmeleri devam ederken yerel ve genel yönetimde boşluk bırakmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz diyen Çitil, " Genel seçimlerde vatandaş bizlere bir mesaj verdi. Vatandaş bizi tek başımıza iktidar etmedi ama en çok oyu bize verdi. Halkın bize verdiği bu mesaj doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Koalisyon görüşmelerinde samimi bir şekilde başladık. AK Parti olarak koalisyon görüşmelerinde bizim şartımız, kesinlikle ülkemiz, dinimiz, vatanımız için ve partimiz açısından olmazsa olmazlarımızı tartışmayacağız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın resmiyetini tartışmayacağız. Bu doğrultuda koalisyon için yaklaşan samimi bir parti olursa koalisyon kuracağız. Fakat olmazsa halkımıza dönüp genel seçime gideceğiz. Koalisyon görüşmelerinde kesinlikle ahlaki olmayan bir modele girmeyeceğiz. " açıklamasında bulundu.


AK Partinin, koalisyon görüşmelerinde CHP ve MHP için çok ciddi çalışma yaptığını ifade eden Çitil, " Vatandaşlarımızın takdiri bizim için çok önemli. O açıdan öncelikle samimi olarak koalisyonu zorladık. MHP ve CHP ile ortak yanlarımızı ve aykırı yanlarımızı görüştük. Fakat bütün görüşmelere rağmen erken seçim olma ihtimali çok yüksek. Seçeneklerden biri seçim hükümeti, bir diğeri azınlık hükümeti olacak. AK Parti olarak ülke menfaatlerini koruma adına ve yarın seçim olacak gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz, edeceğiz" diye konuşmasını tamamladı.

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, "Afşin'imizin 13 yıllık özlemi olan AK Parti'den milletvekili hasretini içimizden biri, hemşerimiz olan Mehmet İlker Çitil ile dindirdik" dedi.
2002 yılından buyana Türkiye'nin çok büyük atılım ve gelişme içersinde olduğunu söyleyen İlçe Başkanı Kırbıyık, " AK Parti iktidara geldiği günden itibaren halkında desteğini arkasına alarak bütün seçimlerden zaferle çıktı. Göreve geldiğimiz tarihinden itibaren yoğun bir çalışma programı içersinde bulunduk. İlçe Teşkilatı olarak 7 Haziran seçimlerinden en iyi sonuçları almak için gayret gösterdik. Teşkilat mensuplarımız ile kapı kapı dolaştık. Bu çalışmaları gerçekleştirirken de sadece Afşin'i değil, ülkemiz ve tüm mazlum Müslüman ülkeleri göz önünde bulundurduk. Ülkemize bir şey olursa diğer mazlum ülkelerin de başına bir şeyler gelebileceğini göz önünde bulundurduk. Bu seçimde Afşin'imizin 13 yıllık özlemi olan AK Parti'den milletvekili hasretini hemşerimiz ve milletvekilimiz olan Mehmet İlker Çitil ile dindirdik. İnşallah AK Parti milletvekillerimizle birlikte ilçemize güzel hizmetler yapmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. AK Parti ailesi olarak bir hafta sonra seçim yapılsa dahi Afşin ve Kahramanmaraş genelinde 7 Haziran genel seçimlerinde alınan bu sonuçları ileriye taşıyacağımıza inanıyorum. Toplantımıza katılan bütün misafirlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin Belediyesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Afşin'e yapılan hizmet ve yatırımlardan bahsetti.
Başkan Güven'in ardından konuşmak için kürsüye gelen AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, Afşin'in çok emin ellerde olduğunu belirtti.

AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Kılıç, " Afşin'e çeşitli ziyaretler ve imar komisyonumuzla incelemelerde bulunduk. Şuanda Afşin'imize neler yapılabilir noktasında güzel çalışma içerisindeyiz. Afşin'imizde çok iyi işlerin altına imzasını atacak, çok emin ellere teslim ettiğimize inanıyorum. Afşin Belediyemiz çok güzel projelerle vatandaşın karşısına çıkıyor. Hizmet noktasında AK Parti ailesi ve AK Parti Milletvekillerimizle Afşin Belediyesinin arkasında duracağız ve en güzel hizmetleri yapmak için hep birlikte seferber olacağız." Açıklamasında bulundu.

AK Parti İlçe Teşkilatı binasında düzenlenen toplantıya AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, İlçe Kadın Kolları Başkanı Merve Ardıç, Gençlik Kolları Başkanı Ökkeş Şimşek, mahalle temsilcileri ve çok sayı partili katıldı.
Editör: Haber Merkezi