AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, 16 Kasım Pazar günü yapılacak olan AK Parti Afşin 5. Olağan İlçe Başkanlığı Kongresi öncesi seçime girecek olan başkan adayı Avukat Şeref Kırbıyık'a destek verdi.
Kaynak, düzenlemiş olduğu basın toplantısında ilçe başkanlığına aday olan Kırbıyık'ı kutlayarak bundan sonraki süreçte her zaman destek olacağını belirtti.
AK Parti İlçe binasında düzenlenen basın toplantısına, AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, Gençlik Kolları Başkanı Ökkeş Şimşek, AK Parti Afşin İlçe Başkan Adayı Av. Şeref Kırbıyık, Av. Mehmet Turan, Mehmet Taşkale ve çok sayıda partili katıldı.
Basın toplantısında konuşan AK Parti İlçe Başkanı Kaynak ,"Önümüzdeki Pazar günü Afşin Belediye düğün salonunda saat 13.00'da AK Parti Afşin İlçe Başkanlığımızın 5. Olan Kongresini gerçekleştireceğiz. Bu kongrede bilindiği üzere AK Parti Genel Merkezimizin kararı doğrultusunda tek aday olarak Avukat Şeref Kırbıyık Bey ile gitme kararı aldı. Ben, Şeref Bey'i huzurlarınızda tebrik ediyorum.AK Parti İlçe Başkanlığı Adaylığı konusunda medeni cesaret gösteren, Avukat Mehmet Turan ve Mehmet Taşkale'ye ayrıca teşekkür ediyorum. Bu bir hizmet yarışı ve bu hizmet yarışında bayrağı bizlerde inşallah Şeref Bey'e teslim edeceğiz. Bizler bu bayrağı Şeref Bey'e devrettikten sonra her zaman kendisine destek olmak için arkasında olacağız. " dedi.
AK Parti'den önce Afşin'in hizmet alamadığını belirten Kaynak,"AK Parti Hükümetinden önce, Afşin'de bilindiği üzere hizmetleri yeteri kadar alamadığı gerçeği mevcut. İlçemize 80 yıldan buyana yapılmayan hizmetlerin bir çoğu 12-13 yılda yapıldı fakat çevre ilçelere bakıldığı zaman yeterli olmadığı da ayrı bir gerçek. Bu hizmetleri alabilmek ve devamlılığı sağlamak için Afşin'de birlik ve bütünlük içerisinde olmamız gerekmektedir. Kim ilçe başkanı olursa, kim belediye başkanı olursa AK Partililer olarak bizlerin arkalarında durmamız ve her zaman destek olmamız gerekmektedir. Afşin'de birlik ve bütünlüğü sağlayarak ilçemizin hizmetlerini sonuna kadar amamız gerekmekte." açıklamasında bulundu.
Afşin'in 100 yıla hitap edecek sorunların çözülmesi için çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Kaynak, " Afşin'in 100 yıllık sorunlarını giderecek projeler  belli bir programa konuldu. Akdere İçme Suyu projesi Afşin'in 100 yıllık su ihtiyacını karışılacak ve çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.  Karakuz Barajı programa alındı, şuanda proje aşamasında 2015 yılı içerisinde ihalesi gerçekleştirilecek. Ayrıca uzun zamandır yapılmasını istediğimiz Tanır-Sarız yolu yapılacak ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Kahramanmaraş ta yapılan ulaştırma çalıştayına katılan Ulaştırma Bakanımız Lütfü Elvan'a bu sorunu ilettik. Bakanımız yolun yapılması için çalışma başlatacaklarını söylemişlerdi ve şuanda projesi tamamlandı. İnşallah önümüzdeki yıl ihalesi yapılacak. Bu yatırımlar Afşin için çok olumlu gelişmeler. İnşallah bundan sonra bir çok hizmet alacak ve buna ilçe başkanımızın öncülük etmesi gerekiyor, bizlerin de destek olması gerekiyor. AK Parti ailesi olarak bizler sonuna kadar destek olacağız ve bir güç oluşturacağız. Birlik ve beraberlikten elde ettiğimiz bu gücü Afşin'e hizmet olarak dönüştürmenin gayreti içersinde olacağız." şeklinde konuştu.
AK Parti İlçe Başkanlığı görevini en iyi şekilde yapmak için çalışacağını söyleyen AK Parti Afşin İlçe Başkanı Adayı Şeref Kırbıyık, AK Parti Genel Merkezimizin, parti büyüklerimizin partimizdeki bayrak yarışında bizlere karşı teveccühte bulunmaları ve bize görevi tevdi etmelerine layık olmaya çalışacağız. Bu vesileyle partimize daha önce hizmet etmiş, partimizin her kademesinde ve kuruluşunda görev almış herkese teşekkür ediyorum. AK Parti Afşin İlçe Başkanımız Fevzi Kaynak Bey'e Afşin'e kazandırmış olduğu tüm hizmetler için teşekkür ediyorum. Bizler bunu bir hizmet yarışı olarak görüyoruz. Bu yarışta partimizin bayrağını ilçemizde en yüksek noktaya ve en ulvi noktaya götürmek için mücadele edeceğiz. İlçemizde bu hizmet yarışını kaldığı yerden devam ettireceğiz. İlçe başkanlığı adaylığı sürecinde bizlere destek olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Pazar günü yapacağımız kongremizin Afşin'imize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.
Daha sonra açıklama yapan Avukat Mehmet Turan, "AK Parti Afşin İlçe Başkanı Adayı olan avukat arkadaşımız Şeref Kırbıyık Bey'i kutluyorum. Zaten kendisi meslektaşımız ve sevdiğimiz bir kardeşimiz. Bu bayrağı daha güzel noktalara taşıyacağına inanıyorum, görevinde başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.
Son olarak konuşma yapan Mehmet Taşkale, "Genel Merkezimin 16 Kasım pazar günü yapılacak olan kongrede başkan adayı olarak atadığı Şeref Bey'i kutluyorum. Afşin'imize önemli hizmetler yapacağına inanıyorum. Bizlere de bu konuda ne görev düşerse sonuna kadar yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum."dedi.
Editör: Haber Merkezi