İlçe Teşkilatında partililerle bir araya gelen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Karşımızda sürekli yalanlarını tekrar edenlere karşı, bizim hakikatleri her gün anlatmamız gerekiyor.” dedi.

İstanbul’un, çöp dağlarıyla 1994 yılı öncesine dönmeye başladığını belirten Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “İnşallah en kısa zamanda misafirlerimizle, dostlarımız ve akrabalarımızla eski keyifli ve neşeli günlere kavuşuruz. İnsan içinde yaşadığı güzelliği kaybedince fark ediyor. Bizim karşımızdakiler yalanı sürekli tekrar ediyor. Fakat biz hakikati sürekli tekrar etmiyoruz. Biz Afşin’imize 50 yataklı hastane yaptık dedik ki yeterli değil şimdi 150 yataklı yeni bir hastane yapacağız. Bizim arkadaşlarımız bunu iki defa söylüyor, üçüncü defa söylemiyorlar. İlçemize yapılan yatırımlara baktığımda yaklaşık 1 milyar yatırım yapmışız. KYK, hastane, altyapı ishale hattı değişti, doğalgazı ilçemize kavuşturduk. Daha sayamadığım birçok hizmet yapmışken zannediyoruz ki bu hizmetler hep devam edecek. İstanbulluya bir gidip sorun, onlar şuanda ne yaşıyor. Ankara’ya bir sorun ne yaşıyorsunuz diye. Kışın kar yağdı İstanbul ve Ankara rezil oldu.  Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesini 1994 yılında teslim aldık, 2019 yılında belediyeyi 25 yıl sonra 25 milyar borç ile teslim ettik. Şuanda İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 2 yılda 19 milyar borçlandırdılar. Peki ne yaptıklarını sorsak, hiçbir şey yapmadılar. AK Parti’nin yaptıklarına gidip çöküyorlar metro açtık, yol açtık diyerek. İstanbul’daki çöp dağlarını görüyoruz. İstanbul tekrardan 1994 yılı öncesine gidiyor. Bunları şunun için anlatıyorum, karşımızda sürekli yalanlarını tekrar edenlere karşı, bizim hakikatleri her gün anlatmamız gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

Afşin’e yapmak istedikleri birçok proje olduğunu açıklayan Ünal, “ AK Parti olarak 2002 yılından buyana Kahramanmaraş’ımıza 37 milyar yatırım yapmışız. Bu yatırımları ekip olarak, bir ve beraberce gelmesini sağladık. AK Parti kendi nefsinin peşine dünlerin yeri değil, AK Parti millettin derdine düşenlerin yeridir dedik. Grup başkanvekili olarak yeniden meclise döndük. İnşallah hizmetlerimize devam edeceğiz. Şunu hiç unutmayalım, karşı taraf sürekli yalanlarını tekrar ediyor ve bizim her türlü hakikatimize kapalılar. Karşımızda 18 yıldır girdiği her seçimi kaybeden, yalan söylemekten usanmayan tek bir projesi ve çözümü olmayan, tek bir meselede Türkiye’nin yanında durmayan ve her meselede Türkiye’yi karalayan bir topluluk var. Ve biz hakikati kuşanmış, milletin yanında durarak siyaset yapanlar bunlara karşı susmayacağız.  Bizim Afşin için yapacak o kadar çok yatırımımız var ki. Göksun-Afşin-Elbistan Karayolunun bitirilmesiyle Sivas, Malatya, Kayseri ve Kahramanmaraş’ın tıkanıklığını açacağız. Bizim ovamızı dört biryana açacağız. Allah’ın izniyle birçok hayal dediğimiz işleri gerçekleştirdik, bundan sonra daha çok gerçekleştireceğimiz hayalimiz var. Yeter ki biz bir ve beraber olalım. Tüm Müslüman alemi ve Afşinli hemşerilerimizin Ramazanı Şerifini kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, hiçbir zaman enkaz edebiyatı yapmadıklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren hizmet üreten bir belediye mottosuyla çalışmalarımıza devam ettik. Bir taraftan Afşin’in altyapısına ve üstyapısına hizmet edecek tesisler üretirken diğer taraftan da gelir getirecek ürünlere öncelik vermeye çalıştık. Bugün geldiğimiz süre itibariyle bütçe fazlamızla borcunu ödeyebilen bir belediye haline geldik. Örnek projelerle ilçemizi ayağa kaldırdık.”

İlçe merkezinde bulunan Yediler İş Hanının Afşin’e ayak uyduramadığını ve zamanla harabeye döndüğüne değinen Güven, “Yediler İş Merkezi ilçemizde kullanılmayan bir bina oldu ve zamanla harabe haline geldi. Burada değerlendirme aşamasını bitirdik ve projelendirme aşamasına geldik. İnşallah buraya en yakın zamanda kazma vurarak Afşin’e yakışan bir projeye başlayıp bitirmek istiyoruz.” dedi.

AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi ise, “Afşin’ine kazandırılan en önemli yatırımlardan biri olan Eshab-ı Kehf Cami ve Külliyesi ibadete açıldı. Bu eserin meydana gelmesinde Cumhurbaşkanımız Başdanışmanı Sefer Turan’a, AK Parti Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal, milletvekillerimize ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu külliye Afşin’in yeni bir silueti hayline geldi. 11 ayın sultanı Ramazan ayını yaşıyoruz. Bu mübarek ay gelmeden önce ilçe teşkilatı olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı tespit ederek ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Grup Başkanvekili olarak göreve başlayan milletvekilimiz Mahir Ünal’a görevinde başarılar diliyorum.” açıklamasında bulundu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’ın da kısa bir selamla konuşması yaptığı programda Grup Başkanvekili Mahir Ünal, beraberindeki Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hayrettin Güngör, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel ve AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi ile birlikte ibadete açılan Eshab-ı Kehf Camisi ve Külliyesini ziyaret ederek, incelemede bulundu.

Editör: Haber Merkezi