Seçim çalışmaları kapsamında Elbistan'da bir dizi ziyaretler gerçekleştiren AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, burada çiftçilerin sorunlarını dinledi. Santrallerin sıcak suyunun kullanımı konusunda Enerji Bakanından söz aldığını vurgulayan Ünal, "Burada santrallerin sıcak suyu ile seracılık yapılırsa, Afşin ve Elbistan, Türkiye'nin en az maliyetli seracılık merkezi olabilir. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz" dedi.
Ziraat Odası'na gelişinde Başkan Memet Ali Bulut ve yönetim kurulu üyeleri ile çiftçiler tarafından karşılanan Ünal, hem çiftçilerle sohbet etti, hem de sorun ve isteklerini dinledi.

Türkiye'nin sera merkezi olarak bilinen Antalya'ya alternatif olarak bu bölgeyi gösteren Ünal, "Eğer santrallerin sıcak suyu ile burada seracılığı geliştirirsek, Antalya'dan dahi daha az maliyetle seracılık yapabiliriz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız ile yaptığım görüşmede, 'Afşin-Elbistan kömür havzasında kömürünü aldığınız alanları ya ağaçlandıracaksınız, ya da sera alanı haline getireceksiniz' dedim. Ben bunun sözünü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanından aldım" dedi.

Çiftçinin ve esnafın bankalardan aldığı krediyi bugün tam zamanında ödediğine dikkat çeken Ünal, bunun sebebinin ise ülkedeki istikrar olduğunu söyledi.

AK Parti döneminden önce Ziraat Bankası'nın yüzde 74 faizle kredi vermesine rağmen batma derecesine geldiğini hatırlatan Ünal, bugün ise yüzde 4 faizle kredi verdiğini, çiftçinin ve esnafın ise kredi borçlarını tam zamanında ödediğini kaydetti.

Ünal, şunları söyledi:

"Burada asıl mesele şu; hem çiftçimiz hem esnafımız açısından, Ziraat Bankası yüzde 74 kredi faizi ile para verirken neden batma noktasındaydı? Cevabı çok basit. Çünkü yatırımcı önünü göremediği için 1.5 yıl sonrasını değil, 1 ay sonrasını göremediği için, ülkede siyasi istikrar olmadığı için, ekonomik istikrar olmadığı için, finansal dinamiklerin hiçbirisi çalışmıyordu. Çok yüksek faizlerle bankalar kredi vermesine rağmen, kredilerin çoğu batıyor, kredilerin çoğu takibe düşüyor ve bankaya geri dönüş olmuyordu. Şuanda yüzde 4 faizle kredi veriyor ve bütün krediler tıkır tıkır geri dönüyor. Niye geri dönüyor? Çünkü istikrar oluştu. 

Adam, alıp ta kaçayım demiyor, ben bu krediyi kullanıp yatırıma, istihdama dönüştürüp bankaya tekrar ödemem gerek ki, bankadan tekrar kredi alayım. Bunu niye söylüyor? İstikrar olduğu için. Peki 7 Haziran'dan sonra, şuanda herkes parasını tutuyor. Koalisyon koalisyon diye CHP koalisyonu övüyor, MHP koalisyonu övüyor, biz tek parti iktidarı istiyoruz diye bizi diktatörlükle suçluyorlar. Dünyanın neresinde bir siyasi parti tek başına iktidar olmak istedi diye diktatörlükle suçlanır. Şimdi tek başına iktidar olduğu zaman ancak istikrar sağlanıyor. Şimdi Devlet Bahçeli açık şekilde söylüyor. Görüşmede bende vardım. Sayın Bahçeli, 'ben iktidar olmak istemiyorum' diyor. Ben muhalefette kalmak istiyorum diyor. Bizim bu istikrarı, bu büyümeyi sürdürmemiz gerekiyor."

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut ise, istek ve sorunlar hakkında bilgi verdi. Çiftçinin mazotu pahalıya kullandığını dile getiren Bulut, mazottaki vergilerin kaldırılmasını istedi.

Ziraat Odası Başkanı Bulut, Mahir Ünal'ın eşi Şule Ünal için hazırlattığı el dokuması seccadeyi, 'Lütfen bunu gelinimize götürünüz' diyerek, Ünal'a takdim 
etti.
Editör: Haber Merkezi