"Bu ülkenin yargısı talimat alırken niye ses çıkarmadılar"

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Korgeneral İsmail Metin Temel hakkındaki açıklamalarına ilişkin, "Tabii ki bu ülkenin askeri, bu ülkenin Cumhurbaşkanını siyasi olmayan bir faaliyette alkışlayacak. Bu milletin iradesi ayaklar altına alınırken sesini çıkarmayanlar, geçmişte bu ülkenin yargıçları askerlerden talimat alırken, bu ülkenin seçilmiş siyasetçileri askerlerden talimat alırken sesini çıkarmayanlar bugün bu ülkenin askerinin, bu milletin seçtiği Cumhurbaşkanını alkışlamasından rahatsız oluyorlarsa, onların bu milletle de bu milletin hassasiyetleriyle de demokrasiyle de uzaktan yakından bir ilgileri yok demektir." dedi.

 Ünal, Kahramanmaraş'ta AK Parti Onikişubat Seçim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaretinde, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.

Seçimin güvenli bir şekilde süreceğini, Türkiye'nin, güvenliğine, milletin huzur ve güvenine tehdit teşkil eden terör örgütlerine yönelik hem içeride hem dışarıda, gerek orduyla gerekse de diplomasiyi kullanarak mücadelesini sürdüreceğini vurgulayan Ünal, terörden temizlenen Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde artık huzurun hakim olduğunu kaydetti.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Korgeneral İsmail Metin Temel hakkındaki açıklamalarına da değinen Ünal, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız orada bir siyasi faaliyette, yani genel başkan sıfatıyla bir siyasi faaliyette değil, Cumhurbaşkanı sıfatıyla bir esnaf odasının davetinde. Tabii ki bu ülkenin askeri, bu ülkenin Cumhurbaşkanını siyasi olmayan bir faaliyette alkışlayacak. Bunlar geçmişte bu ülkenin yargısı, Genelkurmayda vesayet odaklarından talimat alırken niye seslerini çıkarmadılar? Bu milletin iradesi ayaklar altına alınırken sesini çıkarmayanlar, geçmişte bu ülkenin yargıçları askerlerden talimat alırken, bu ülkenin seçilmiş siyasetçileri askerlerden talimat alırken sesini çıkarmayanlar, bugün bu ülkenin askerinin, bu milletin seçtiği Cumhurbaşkanını alkışlamasından rahatsız oluyorlarsa, onların bu milletle de bu milletin hassasiyetleriyle de demokrasiyle de uzaktan yakından bir ilgileri yok demektir."

- "Sizin Kürtler ile hiçbir ilginiz, işiniz olamaz"

Ünal, demokratik siyasetten bahsedenlerin, utanmadan bu eli kanlı teröristleri savundukları sürece demokratik siyasetten bahsedemeyeceğine dikkati çekerek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sizin Kürtler ile hiçbir ilginiz, işiniz olamaz. Siz, Kürtlerin düşmanısınız. Çünkü siz Kürtlere göz yaşından, kandan, şiddetten, ölümden başka ne sundunuz. Siz, Kürtlerin o küçük çocuklarını, kız çocuklarını alıp dağa çıkarmaktan ve eline silah vermekten başka ne yaptınız. Biz, iktidara geldiğimiz günden beri Kürt'ün de Türk'ün de Alevi'nin de Müslüman'ın da her kesimin demokratik haklarını, refahını, temel hak ve özgürlüklerini kendi meselemiz ve derdimiz bildik, 16 yıldan beri bunun mücadelesini veriyoruz. Şu anda bölge teröristlerden, PKK'dan temizlendi. Hamdolsun herkes işinde, aşında, ekmeğinde, çocuklar parklarda oynuyor, baba işine gidiyor, anne işine gidiyor. Niye? Çünkü sizin o çok sevdiğiniz, ey Selahattin Demirtaş, gece gündüz o çok sevdiğin, övdüğün, savunduğun, TBMM'de övgüler dizdiğin o teröristler artık olmadığı için. O teröristlerin inine girdiğimiz için o eli kanlı alçakları temizlediğimiz için şu anda bölgede huzur ve güven var. Peki, sen bugüne kadar Kürtlere ne verdin? Bugüne kadar Kürtler üzerinden Türkiye'yi Avrupa'ya, dünyaya şikayet etmek ve bu ülkeye ihanet etmekten başka ne yaptın?"

"Toplumun zenginleşmesi, özgürleşmesi için çok önemli çalışmalar yaptık"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Şimdi diyorlar ya 'Siz 16 yılda ne yaptınız?' Biz 16 yılda toplumun zenginleşmesi, toplumun özgürleşmesi, refahın tabana yayılması, milli gelirden toplumun eşit pay alması yönünde çok önemli bir çalışmalar yaptık." dedi.

Ünal, beraberindeki Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel ile birlikte Alparslan Türkeş Bulvarı'ndaki esnafı ziyaret etti.

İş yeri sahipleriyle sohbet eden Mahir Ünal, müşterilerden de 24 Haziran'da yapılacak seçimler için destek istedi.

Ünal, daha iyi bir gelecek için AK Parti'nin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Bir seyahat firmasını ziyaretinde gazetecilere açıklama yapan Mahir Ünal, 16 yıldan beri Türkiye'nin sorunlarını çözen, Türkiye'nin geleceğini, milletin geleceğini milletle beraber kuran AK Parti siyasetinin, AK Parti kadrolarının 24 Haziran günü de yüksek bir teveccühle milletin onayını alacağını kaydetti.

Türkiye'de vatandaşların artık tatil planı yapar duruma geldiğini vurgulayan Ünal, şunları kaydetti:

"Türkiye 16 yılda öyle bir noktaya geldi ki hamdolsun artık insanımız hem yurt içinde, hem yurt dışında tatil planı yapabiliyor. Dünyayı geziyor. Bu aynı zamanda şu anlama geliyor. Bizim insanımızın, 2002'de iktidara geldiğimizde günlük 1 doların altında gelirle yaşayan insanlar vardı. Biz iktidara geldiğimizde günlük 4 doların altında yaşayanların oranı Türkiye'de yüzde 30'du. Yani toplumun 3'te 1'i 2002'de günlük 4 doların altında kazançla yaşıyordu. Peki biz bunu nereye indirdik? Biz bunu yüzde 2'lere indirdik. Şimdi diyorlar ya 'Siz 16 yılda ne yaptınız?' Biz 16 yılda toplumun zenginleşmesi, toplumun özgürleşmesi, refahın tabana yayılması, milli gelirden toplumun eşit pay alması yönünde çok önemli çalışmalar yaptık. Bugün Kahramanmaraşımızda insanımız hem iç turizme hem de dış turizme dönük tatil planlamasını yapabiliyor."

"Faizleri aşağıya çeken biziz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Şimdi çıkmış Kemal Kılıçdaroğlu utanmadan 'Siz faizcisiniz' diyor. Faizleri aşağıya çeken biziz, tefecilerle mücadele eden biziz, çetelerle mücadele eden biziz. Bu ülkenin kaynaklarına, bu milletin emanetini sahip çıkan biziz." dedi.

Ünal, Onikişubat Belediyesi tarafından inşa ettirilen "Emekli Lokalinin" açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin nasıl böyle güçlü hale geldiğinin bilinmesini istediğini belirtti.

Hizmetin vergilerle yapıldığı yönündeki eleştirilere ilişkin Ünal, şunları söyledi:

"Yaklaşık 18 sene önce devlet güçlü değildi de şimdi niye güçlendi? Şimdi biz bir şey yaptığımız zaman diyorlar ki 'Tabii yaparsınız, vergilerimizle yapıyorsunuz.' 16 sene önce vergi yok muydu, 18 sene önce vergi yok muydu? 18 sene önce bu milletin vergilerini nerelere çarçur ediyorlardı, kime peşkeş çekiyorlardı? 24 bankanın içerisini boşaltıp bu ülkenin 100 milyarlarca lirasını yurt dışına çıkardılar. Üstelik bu ülkede gecelik faizleri 7 bin 500'lere çıkararak. Bakın vergi gelirlerimizin ne kadarı faize gidiyordu; her 100 liramızın yaklaşık 86 lirası faize gidiyordu. Şu anda her 100 liranın kaç lirası faize gidiyor? 12 lirası faize gidiyor. Bunu daha da aşağıya çekeceğiz."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine değinen Ünal, "Şimdi çıkmış Kemal Kılıçdaroğlu utanmadan 'Siz faizcisiniz' diyor. Faizleri aşağıya çeken biziz, tefecilerle mücadele eden biziz, çetelerle mücadele eden biziz. Bu ülkenin kaynaklarına, bu milletin emanetini sahip çıkan biziz." diye konuştu.

Ünal, emeklilere bayramda ikramiye verilmesine yönelik çalışmaların erken seçim kararı alınmadan önce yapıldığını aktardı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimlerde kaybedenin kendisi olmaması için Muharrem İnce’yi aday gösterdiğini söyleyen Ünal, "Kemal Kılıçdaroğlu kendi siyaseti açısından akıllı bir iş yaptı. Kendisi cumhurbaşkanı adayı olması durumunda dokuzuncu kez yenilgiye uğrayacaktı. Sen zaten cumhurbaşkanı adayına saygı duysan, cumhurbaşkanı adayını ilan ederken, 'Gel bakalım Muharrem' diye çağırmazsın." şeklinde konuştu.  

Ünal, daha sonra Onikişubat Belediyesi tarafından yaptırılan Şehit İlhan Güleç Bilgi ve Kültürevi'nin açılışına da katıldı.

Şehidin annesi Saadet, eşi ve çocuklarının da katıldığı törende Ünal, anne Güleç ile yakından ilgilenerek, birlikte oğlunun adını taşıyan binayı gezdirdi.

Saadet Güleç, oğlunun adının kültürevine verilmesinden dolayı Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'e  teşekkür etti.

"24 Haziran'da bu milletin geleceği için bir tokat atacağız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Hani bir ana muhalefet partisi başkanı, 'Avrupa bize yardım ederse Erdoğan'ı deviririz' diyor ya, Avrupa'ya, Amerika'ya, içeride onlarla iş birliği yapanlara, 24 Haziran'da bu milletin geleceği için biz bir tokat atacağız." dedi.

Ünal, Kahramanmaraş'ın merkez Onikişubat Belediyesince Batıpark Stadyumu'nda vatandaşlar için düzenlenen iftar programında, "Türkiye güven ve istikrar içerisinde gelişsin, çocuklar daha iyi bir dünyada yaşasın diye" çalıştıklarını belirtti.

Geçmişte yaşananların unutulmaması gerektiğini vurgulayan Ünal, "Eğer biz geçmişte yaşadıklarımızı unutursak, eğer biz, bize yapılan baskıları ve zulmü unutursak, biz çaresizliğimizi unutursak, biz inancımızdan dolayı bize yapılan baskıları unutursak, biz 70 cente muhtaç olduğumuz günleri unutursak, biz IMF'nin önünde el ovuşturduğumuz günleri unutursak, borç bulmak için ülke ülke dolaştığımız günleri unutursak, hastane kapılarında rehin kaldığımız, acillere alınmadığımız günleri unutursak, bacılarımızın başörtüsünden dolayı üniversitelere kabul edilmediği günleri unutursak, biz imam hatipte okuyan, dinini ve diyanetini öğrenmek için imam hatibe gitmiş öğrencilerin, üniversiteye kabul edilmediği günleri unutursak, sırf imam hatipler üniversiteye girmesin diye 8 yıllık mecburi eğitimi getirenleri unutursak, istikametimizi kaybederiz, hedefimizi kaybederiz, 2023'ü, 2053'ü ve 2071'i gerçekleştiremeyiz." diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu millete ömrünü feda ettiğinin unutulması halinde hedeflerin kaybedileceğini dile getiren Ünal, "Biz 20 sene öncesini unutmayacağız, 30 sene öncesini, 100 sene öncesini unutmayacağız. Hatta bin sene öncesini unutmayacağız. Biz eğer Sultan Alparslan'ın bir ağustos günü Malazgirt'te ordusuyla Bizans'ın karşısına neden dikildiğini unutursak, geleceğe olan yolculuğumuzu sürdüremeyiz." ifadelerini kullandı. 

 -"24 Haziran'da bu milletin geleceği için biz bir tokat atacağız"

Ünal, şöyle devam etti:

"Biz eğer Fatih'in, Peygamberimizin müjdesine mazhar olmak için İstanbul surlarının önünde, atını denize sürüp 'Ya İstanbul beni alacak ya da ben İstanbul'u alacağım' dediğini unutursak 2053'ü göremeyiz. Biz hep güzel başlangıçlar yaptık. Biz Sultan Alparslan'la, Söğüt'te Osmanlıyla güzel bir başlangıç yaptık. Biz Fatih Sultan Mehmet'le yeni bir çağın kapısını açarak güzel bir başlangıç yaptık. Biz cumhuriyeti kurarak güzel bir başlangıç yaptık. Biz 1950'de Adnan Menderes ile güzel bir başlangıç yaptık. Biz Necmettin Erbakan ile güzel bir başlangıç yaptık. Biz Turgut Özal ile güzel bir başlangıç yaptık. Biz Recep Tayyip Erdoğan ile güzel bir başlangıç yaptık. Biz, şimdi 24 Haziran'da büyük ustayla yeni bir başlangıç daha yapacağız. Biz 24 Haziran'da ellerini ovuşturarak bekleyenlerin, biz 24 Haziran'da Recep Tayyip Erdoğan'ın devrilmesini bekleyenlerin, hani bir ana muhalefet partisi başkanı 'Avrupa bize yardım ederse Erdoğan'ı deviririz' diyor ya, Avrupa'ya, Amerika'ya, içeride onlarla iş birliği yapanlara, 24 Haziran'da bu milletin geleceği için biz bir tokat atacağız."

Siyasetçi olmadıklarını, "milletin ta kendisi" olduklarını belirten Ünal, Kahramanmaraş'ın Recep Tayyip Erdoğan'a 24 Haziran'da en büyük desteği vererek 'Durmak yok yola devam' diyeceğini, bu meselenin bir siyaset meselesi değil, bir memleket meselesi olduğunu söyledi.

Mahir Ünal, daha sonra vatandaşlarla sohbet ederek, hatıra fotoğrafı da çektirdi. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Ünal'a fincan takımı hediye etti.

Editör: Haber Merkezi