Mahir Ünal, Afşin Belediyesi Kültür Evi'nde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Ünal, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin gelişmesi için verilen mücadelenin mahalle mahalle, ilçe ilçe devam edeceğini söyledi.

Muhtarlarla birlikte mahallelerindeki sorunları çözeceklerini vurgulayan Ünal, "Cumhurbaşkanımız muhtarlarımızı neden bu kadar önemsiyor? Çünkü yerel kalkınma en küçük birimden, mahalleden başlar. Biz mahalleyi tutarsak, Türkiye'yi tutarız. Mahalleyi tutamazsan ilçeyi tutamazsın, ilçeyi tutamazsan ili tutamazsın ve ili tutamazsan Türkiye'yi tutamazsın. O yüzden biz sorunları mahalle mahalle muhtarlarımızla birlikte çözeceğiz. Şuanda mahalle mahalle bütün muhtarlarımızın talepleri elimizde var. Şimdi bu talepleri ilgili birimlere vererek bu sorunları çözüme kavuşturacağız." dedi.

Büyükşehir yasasıyla hizmetlerin her noktaya ulaştırıldığını söyleyen Ünal, "Büyükşehir yasasının ne kadar doğru bir yasa olduğunu özellikle Afşin'de, Göksun'da, Elbistan'da, Nurhak ve diğer ilçelerimize baktığımızda anlıyoruz. Büyükşehir belediyemiz, ilçe belediye başkanlarımızla yüksek bir koordinasyonla çalışıyor. 2011'den bu zamana kadar çok mesafe kat ettik. Hamdolsun bunu Allah bize nasip etti. Bugün Cumhur İttifakı'nın da oluşturduğu güçlü bir sinerji var bölgemizde. Artık kendi mahallesi, ilçesi, ili ve ülkesi için gece gündüz çalışanlar öne çıkıyor. Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde sorunların çözümü için beraber yürüyoruz. Dert bizim derdimiz, sıkıntı bizim sıkıntımız ve bunu çözeceksek beraber çözeceğiz. Birbirimizi suçlayarak, kendi nefsimizi temize çekerek sorunları çözemeyiz. Her mahallenin sorunu bizim sorunumuz. " ifadelerine yer verdi.

Terörle mücadelede önemli adımların atıldığını anlatan Ünal, "Çözüm kapasitesi kim var diye baktığımızda işte burası var. Cumhur İttifakı var. AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi var. Siz Cumhuriyet Halk Partisinin çözüm üreteceğine inanıyor musunuz?  PKK ormanları yakıyor. PKK diyor ki, ben yakıyorum, ben. CHP diyor ki, yok hükmet söndüremiyor diyor.  PKK'ya dönüp sen bu ormanları nasıl yakarsın, HDP'ye dönüp iki yüzlülük yapma, sen demokrasiden bahsediyorsun, barıştan, ağaç sevgisinden bahsediyorsun ama ormanları yakan PKK'ya ağzını açamıyorsun. Hamdolsun devletimiz PKK'nın, DEAŞ'ın, FETÖ'nün de kökünü kazıyor. Kazımaya devam edecek. Şimdi dün özerklik ilan etmeye çalışanlar bugün bittiler. Dün İçişileri Bakanımız açıkladı, ne şehirlerde ne de kırsalımızda etkin, aktif terör mensubu kalmadı. 600 kadar ikişerli, üçerli gruplar halinde gezen unsurlar kaldı. Onları da temizliyoruz. açıklamasında bulundu.

Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturma çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini dile getiren Ünal, şunları söyledi:

"Şimdi inşallah Türkiye, Kuzey Suriye'de güvenli bölgesini oluşturuyor. Terörle mücadelemizde felaket tellalları ne diyordu?  Hatırlayın. 15 Temmuzdan sonra başarılı olamayanlar, Irak ve Suriye sınırımız yaklaşık bin 300 kilometre, orada bir terör koridoru oluşturulmak istendiğinde Türkiye o koridoru Fırat kalkanı, zeytin dalı harekatıyla darmaduman etti. Sınır güvenliğimizi sağladık ve şimdi sınırımızın daha da ötesine çekilmelerini sağlıyoruz. Ama felaket tellalları, o kara propaganda yapanlar, sokaktaki vatandaşın umudunu kırmak için konuşanlar, konuştuklarında ağızlarında adeta her türlü karamsarlığı ve felaketi anlatanlar neredeler. Bu ülkede en ufak olumsuzluk olduğunda ortalığı ayağa kaldıranlar neredeler. Türkiye'de kriz olacak diyenler, S-400'lerden dolayı Türkiye'ye yaptırım uygulanacak diyenler, Halk Bankasından dolayı Türkiye'ye 10-12 milyar dolar ceza kesilecek diyenler, ağızlarını açtıklarında insanların umudunu, moralini, heyecanını kırmak için konuşanlar, konuşmaktan başka bu ülkeye, bu millete hiçbir faydası olmayanlar neredeler. Çevrenizde de görüyorsunuz, konuşuyorlar. Madem bunlar iyi niyetliyse bu ülkede iyi şeyler olduğunda neden konuşmuyorlar? Bu ülkeye en ufak bir sevgileri varsa, bu ülkenin iyi olmasını istiyorlarsa güzel şeyler olduğunda neden tek kelime konuşmuyorlar da bu milletin moralini bozmak, bu ülkenin kendine duyduğu özgüveni parçalamak için ağızlarını açıp her türlü felaket tellallığını yapıyorlar. Ama artık bu millet buna izin vermeyecek. Afşin'de de izin vermeyecek, Elbistan'da da, Kahramanmaraş'ta da izin vermeyecek. Çünkü biz geleceğimize umutla bakıyoruz. AK Parti kurulduğundan bu yana ne felaket tellallıkları yaptılar, hatırlayın. 2008'de kriz geliyor, hepimiz battık, bittik dediklerinde, Cumhurbaşkanımız 'kriz teğet geçecek' dediğinde güldüler. Paradan 6 sıfır atılacağız dediğimizde güldüler, faizler 4'lere, enflasyon tek rakama düşecek dediğimizde de güldüler ama Türkiye'de faiz 4.52'yi, enflasyon 6-7'yi gördüğünde İMF'ye borcumuzu ödediğimizde ne yaptılar? Gezi Olaylarını başlattılar. Türkiye, İMF'ye son taksitini 13 Mayıs 2013'de ödedi ve ekonomik bağımlılığını bitirdi. Gezi Olayları ise 31 Mayıs'ta başladı. Onlar bıkmadılar, bizde bıkmayacağız, usanmayacağız."

Siz sabah akşam felaket tellallığı yapanlara asla pirim verilmemesi gerektiğini söyleyen Ünal, "Türkiye için verdiğimiz mücadeleye mahalle mahalle, ilçe ilçe devam edeceğiz. Çünkü bu iş, inanma işi. Ülkene, milletine, geleceğine inanacaksın. O konuşanlar, kara propaganda yapanlar ne ülkesine inanıyorlar ne de milletlerine güveniyorlar. Bu iş inanç meselesi, ancak inananlar başarabilir. 17 yıl boyunca onlar bildikleri her şeyi yaptılar. Elhamdülillah bizde bildiğimiz her şeyi yaptık. Hamdolsun Türkiye şuanda çok iyi durumdadır. " diye konuştu.

Toplantıda konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör: "Büyükşehir ve KASKİ olarak oluşturduğumuz birimlerle muhtarlarımızın ihtiyaçları ve taleplerini bir plan dahilinde yerine getirmeye çalışıyoruz. Sizlerin taleplerini almak için Kuzey İlçeleri Daire Başkanlığı birimini oluşturduk. Böyle bir birim Türkiye'de ilk olarak Kahramanmaraş'ta kuruldu. Afşin, Elbistan, Nurhak ve Ekinözü ilçelerinin bütün büyükşehir birimleri bu daireye bağlı. Buradaki amacımız, belediye başkanlarımız, mahalle muhtarlarımız ve vatandaşlarımızdan gelen talepleri ve sorunları mahallinde çözülmesi. Muhtarlarımız demokrasimizin en temel taşlarından biridir. Muhtarlarımız, hemşerilerimizin taleplerini ilk elden duyan ve bilen sizlersiniz." açıklamasında bulundu.

Kırsal mahallelerinin üç temel sorunu bulunduğunu aktaran Başkan Güngör, " Kırsal mahallelerimizde ağırlıklı sorunlar yol, su ve kanalizasyon olarak karşımıza çıkıyor. Bizim bu yılki önceliğimiz başta su olmak üzere bu sorunların çözülmesi olacak. Mahallelerimizde içme suyu sorunlarımızın çözümü için bütün imkanları seferber ettik. Su bizim için çok önemli. Biz yeni dönem planlamamızı yaptık. Merkez, ilçe ve mahalle bazında talepleri çıkardık. Takvim doğrultusunda çalışmalarımızı hızlandıracağız" diye konuştu.

Muhtarların demokrasinin yapı taşı olduğunu aktaran Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " AK Parti Genel Başkanımız Mahir Ünal ve milletvekillerimiz muhtarlarımızın taleplerini almak için Afşin'e geldi. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Toplantıya katılan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici de, " AK Parti Genel Başkanımız Mahir Ünal Kahramanmaraş ve ilçelerimizdeki sorunlarla birebir ilgilenmek için muhtarlarımızla bir araya geliyor. Biz tüm ilçelerimize, mahallelerimize hizmet etmekle mükellefiz. Bizler Kahramanmaraş'ı ve ilçelerimizi daha ileriye taşımak istiyoruz." diye konuştu.

Toplantıya katılan mahalle muhtarlarına teşekkür eden AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, "Bugün muhtarlarımız ile AK Parti Genel Başkanımız Mahir Ünal'ı, Kahramanmaraş Büyüşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Afşin Belediye Başkanımı Mehmet Fatih Güven'i bir araya getirdik. Afşin'imizin sorunlarını çözmek için çalışıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Toplantıya, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal, Kahramanmaraş Büyüşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Afşin Kaymakamlığına vekalet eden Elbistan Kaymakamı Ahmet Özkan, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, kamu ve kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.

Editör: Haber Merkezi