AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, eski Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir'le birlikte Afşin İlçe Teşkilatını ziyaret ederek, ilçe başkanı seçilen İsmail Safi'ye "hayırlı olsun" dileklerini iletti.

İlçe yönetimi ve partililerle bir süre sohbet eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, burada yaptığı konuşmada, Afşin'in kendisinde ayrı bir yeri olduğunu belirterek, Afşin'i karşılıksız sevdiğini belirtti.

Türkiye'nin şuanda teröre karşı büyük bir mücadele verdiğini, terörle verdiği mücadelenin de 30 yıldan beri devam ettiğini dile getiren Ünal, "Türkiye 15 temmuz cehenneminden çıktı. Biz biliriz ki şehit olursak cennet, kalırsak devlet ve düzen. O yüzden birlik ve beraberlik çok önemli. Afşin bu anlamda imtihanı geçmiştir. Birliğini ve beraberliğini muhafaza etmiştir. Türkiye'yi çok güzel günler bekliyor."dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Bulunduğumuz bölgede Bir NATO müttefiki olarak aynı zamanda NATO'nun güney sınırlarını da muhafaza ediyoruz, koruyoruz. Ama acı olan şu ki koruduğumuz güney sınırlarını yine bir NATO müttefiki olan, NATO'nun en büyük müttefiki olan Amerika Birleşik Devletleri'nin desteklediği bir terör örgütünden NATO'nun güney sınırlarını koruyoruz." açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin bir NATO üyesi olduğuna dikkat çeken Ünal, "Bulunduğumuz bölgede Bir NATO müttefiki olarak aynı zamanda NATO'nun güney sınırlarını da muhafaza ediyoruz, koruyoruz. Ama acı olan şu ki koruduğumuz güney sınırlarını yine bir NATO müttefiki olan, NATO'nun en büyük müttefiki olan Amerika Birleşik Devletleri'nin desteklediği bir terör örgütünden NATO'nun güney sınırlarını koruyoruz. Böyle bir tuhaflıkla karşı karşıyayız." dedi.

Ünal, NATO'nun müttefiki olarak güçlü bir orduyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu sınırları korurken Amerika Birleşik Devletleri'nin çıkıp "Biz sınır güvenlik birimi oluşturacağız" dediğini anımsattı. Ünal "Kimle oluşturacaksınız?" diye sorulduğunda, oradaki PKK'nın Suriye kolu olan "PYD ve YPG ile bunu yapacağız" denildiğini belirterek, "Biz bu topraklarda bin yıldan beri yaşıyoruz. Allah'ın izniyle bin yıl daha bu topraklarda yaşayacağız." ifadesini kullandı.

- "Cepheye koşmanın heyecanını taşıyorlar"

Afrin'de yaralanmış gazileri, dün ve bugün ziyaret ettiklerini aktaran Ünal, şöyle devam etti:

"Evlatlarımızla bir araya geldiğimizde beni onurlandıran, beni gururlandıran, bu millete ait olmaktan, bu millete mensup olmaktan onur duymamızı sağlayan onların gözlerindeki cesaret ve kararlılık oldu. Ailelerinin metaneti oldu. Gençler biran önce iyileşip yarım bıraktıkları işi tamamlamak için cepheye koşmanın heyecanını taşıyorlar.

Biz Çanakkale'yi yaşadık. Biz Kurtuluş Savaşı'nı yaşadık. Biz Sarıkamış'ı yaşadık orada 90 bin şehit verdik. Biz Çanakkale'de 250 bin şehit verdik. Biz Kurtuluş Savaşı'nda on binlerce şehit verdik. Bu mücadeleden vazgeçtik mi? Vazgeçmedik. Bunlar zannediyorlar ki, bizi ölümle korkutup, bizi savaşla korkutup, topraklarımızı ele geçireceklerini zannediyorlar. Bunlar zannediyorlar ki bizi ölümle ve savaşla korkutup topraklarımızı ele geçireceklerini, Türkiye'yi böleceklerini zannediyorlar. Biz aşkı, vatan söz konusu olduğunda toprağımız, bayrağımız, devletimiz söz konusu olduğunda bu ülke için can vermeyi aşk biliriz. Bunu böyle bilsinler. Bu vatanı korumak için ölümü aşk bilen 80 milyon insan olduğunu bilsinler ona göre karşımıza çıksınlar."

Ünal, 10 bin kilometre öteden gelip, 8 bin kilometre öteden gelip bu toprakları bize gözyaşı toprağına, bir ölüm ve ateş çukuruna dönüştürmek isteyenlerin bu bölgedeki maşalarını, bu bölgedeki kuklalarını, bu bölgedeki nifakçılarını, bu bölgedeki hainlerini ve işbirlikçilerini dün nasıl darmadağın ettiysek, bertaraf ettiysek bugün de darmadağın edeceklerini vurguladı.

Ülkeler arasında terör savaşlarına dikkat çeken Ünal, "Bugün bizim karşımıza çıkmaya cesaret edemeyen ülkeler bizim üzerimize teröristlerini gönderiyorlar. Bugün artık savaş ülkeler arasında olmuyor. Bugün artık savaş terör örgütleriyle o ülkelerin hedef aldığı ülkeler arasında oluyor. Ama şunu unutmasınlar O terör yarın döner onları vurur. Terörle terör temizlenmez." ifadesini kullandı.

Daha sonra konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, "Tüm türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var.  Vatandaşlarımız birlik ve beraberlik görmek istiyor. Afşin’imiz bunu görmek istiyor. Ve geçmişten bu yana 2014 yerel seçimler arkasından referandum derken hepsinde oy oranımız katlayarak artırdık. O dönemdeki ilçe başkanına ve teşkilatını teşekkür ediyorum. Bu kalabalığı bu coşkuyu inşallah bundan sonra ki süreçte sahada da ve her dönemde görmeyi istiyoruz." dedi.

Zeytin Dalı Harekatını değerlendiren Çitil, "Afrin ülkemize çok yakın. İç güvenliğimiz için çok önemli. Bir önceki operasyonda da aynı şekilde terör örgütlerini önlemeye yönelik bir operasyondu. Bundan sonar da inşallah tek bir terörist kalmayıncaya kadar operasyonlar devam edecek. "diye konultu.

Afşin'e yapılan ve yapılacak hizmetlere değinen Çitil, şöyle devam etti:

" Daha önce gençlik merkezimiz ihaleye girdi ve yer teslimi yapıldı ve devam ediyor. Yine 250 kız 250 erkek yurdunuz proje ihalesi yapıldı inşallah mart ayı gibi oda yer teslimi yapılacak. Atık su katı atık tesisi ayrıca yapılacak ve büyükşehir belediyemizin yüzme havuzu projesi var. İnşallah onlarında takipçisi olacağız. Özellikle soru çok geldiği için sizleri de bilgilendirmek için söylüyorum. Karakuz barajının uzun süredir devam eden bir protokol sıkıntısı vardı. Her iki bakanımız bir araya gelerek çözdüler ve protokol değişikliği yaparak yatırım planına alındı ve Kalkınma Bakanlığına sunuldu. Bu hizmetlere vesile olan başta AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Parti Sözcümüz Mahir Ünal başta olmak üzere tüm vekillerimize ve geçmişte de hizmet veren önceki dönem milletvekillerimize emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çünkü biz burada tek başına bir şeyi ifade etmiyoruz. Genel  Başkan Yardımcımız Mahir Ünal’ın önderliğinde hangi ilçemizde sorun olursa olsun gerektiğinde hep birlikte toplanıp  gidip o mücadeleyi de yapıyoruz.  Bizleri ağırlayan siz değerli Afşin halkına ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum"

Eski Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam ise, "15 yıl iktidarda kalıp birlik ve beraberliğini muhafaza etmek baya zor bir iştir. Bunu da başarıyor partimiz. Bunun en güzel örneği önümüzdeki seçimler sırasında Afşin’de rekabet olabilir, adaylar olabilir ama sonunda birinde birleşmek fevkalade önemli bir şey.  Afşin olarak siz bunu başarmışsınız. İnşallah bunu Türkiye çapında da başarmaya çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece, milletin hizmetinde olduğumuz sürece bu iktidarın devam etmemesi için hiçbir sebep yok. "dedi.

Afşin'de birlik ve beraberlik duygusunun devam ettirilmesinin son derece önemli olduğunu dile getiren AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, " Vatanına milletine sahip çıkma şuurunu en üst düzeyde ortaya koyan buna en çabuk refleks gösteren teşkilatlardan biri olan Afşin’le gurur duyduğumu her zaman söylemiştim. İnşallah bizde size iyi bir başkan getirdik, inşallah genel merkezimizle genel başkan yardımcımızla, milletvekilimizle, belediye başkanımızla ve sizinle yaptığımız istişarelerde sizin söylediğiniz ne varsa olumlu, olumsuz, eksik, yanlış hepinizin fikirlerini aşağı yukarı almaya çalıştık. Ve nihayetinde de görüyorum ki Afşin’i çok yakından takip ediyorum görüyorum ki bir memnuniyet var,  görüyorum ki bir birlik beraberlik var bu bize fazlasıyla memnun ediyor." ifadesini kullandı.

Afşin'e ilk gün ki aşkla hizmet etmeye devam edeceklerini söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Şanlı ordumuz, yiğitlerimiz Afrin'de seferde. Rabbim onları muvaffak eylesin, şehitlerimizden rahmetini esirgemesin. Gazilerimize acil şifalar versin diyorum. Uzun bir aradan sonra Sayın AK Parti Sözcümüz Mahir Ünal ilçemize teşrif ettiler. Biz kendilerini çok seviyoruz, şeref duyduk. Yoğun ülke gündemi içerisinde bizlere vakit ayırması bizleri fazlasıyla memnun etti. Ben bu vesileyle hepinize saygı ve hürmetlerimi sunuyorum, yeni ilçe başkanımıza da görevinde başarılar diliyorum. Yakın çalışma arkadaşımızdı birlikte 3 yıl boyunca hizmet ettik inşallah bundan sonrada yine hizmet etmeye devam edeceğiz."dedi.

Afşin’deki birlik ve beraberlik ortamını kuvvetlendirmek için çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, şu ifadelere yer verdi:

"Bildiği üzere yaklaşık 3 hafta önce AK Parti Afşin İlçe Başkanlığına Genel Merkezimiz tarafından görevlendirildim. 3 haftadır Afşin’de teşkilatımızın her kademesinde görev yapmış teşkilat başkanlarımız, yöneticilerimiz ve siz değerli Afşin halkıyla kucaklaşarak Afşin’in birlik ve beraberliği için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalıştık. 3 hafta içerisinde gördüm ki Afşin birlik ve beraberlik içerisinde.  Bu birlik ve beraberliği sağlamak adına hepimize görevler düşmektedir. Bu vesileyle bana yardımcı olan Afşin halkıyla 3 haftalık süreç içerisinde bizleri destekleyen teşkilat mensuplarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Bizleri ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Mahir Ünal'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Partide gerçekleştirilen ziyaretin ardından Ünal ve beraberindeki heyet, Elbistan'a geçti.

Editör: Haber Merkezi