AK Parti Afşin Gençlik Kolları Teşkilatı’nın 5. Olağan Kongresi, AK Parti İlçe Teşkilatında gerçekleştirildi.

Kongre’de, mevcut Gençlik Kolları Başkanı Erkam Genç yeniden AK Parti Afşin İlçe Gençlik Kolları Başkanı seçildi.

İlçe teşkilatında düzenlenen AK Parti Afşin İlçe Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi'ne katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Arfin'e Zeytin Dalı Harekatını yürüten Türk Silahlı Kuvvetlerine başarılar diledi.

Türkiye'nin köklü ve büyük bir millet olduğunu ifade eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Kılıç, "Biz bin yıldan buyana buradayız ve son vatanımız Anadolu. Dış güçler ve maşaları hiç bir zaman yakamızı bırakmadı. Darbelerden, muhtıralardan, krizlerden ve kumpaslardan geçerek bugünlere geldik" dedi.

Fetullahçı Terör Örgütünün dış güçlerin en tehlikeli maşası olduğunu ifade eden Kılıç, "15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilmeye çalışan darbe girişimini milletimiz şehit, gazi olmak pahasına püskürttü. 16 yıldır milletine ve ülkesine hizmet eden AK Parti bütün kurum ve birimleriyle hizmetlerine devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile milletimize daha verimli ve hızlı bir yapıyla hizmet edeceğiz. İleriki günlerde uyum yasalarını meclisimizde çıkaracağız. Ülkemizin tüm zenginliklerinin ortaya çıkarılması ve milletimizin hizmetine sunulması gerekiyor. AK Parti olarak bunun için çalışıyoruz" diye konuştu.

Gençliğin, Türkiye'nin geleceği olduğunu dile getiren Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AK Parti olarak gençliğimize çok önem veriyoruz ve sorunlarına çözüm bulmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gençlerimizin her biri bizim için birer hazinedir. Gençlerimizin en büyük sorunu istihdam sorunudur. Genç nüfusumuzun yüzden 10'u işsizlik sorunu yaşıyor. Eğitim ayağından başlayarak birçok konuda tamiratlar yaptık. İnşallah işsizlik sorununu gidermek için de önemli adımlar atılacak. AK Parti Afşin Gençlik Kolları Teşkilatı’nın 5. Olağan Kongremizin Afşin'e ve Kahramanmaraş'a ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum"

Siyasetin gençleştiğini ve Türkiye'nin gençleştiğini ifade eden Afşin Belediye Başkan Vekili Ahmet Canpolat, AK Parti Afşin Gençlik Kolları Teşkilatı’nın 5. Olağan Kongresinin Afşin'e ve Kahramanmaraş'a hayırlar getirmesini temenni ediyorum."dedi.

AK Parti'nin kurulduğu ilk günden itibaren siyasete gençliğin ruhunu ve dinamizmini katmış, yönetimine gençliğin azim ve kararlılığını getirdiğine değinen AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, " AK Parti'nin Türkiye’ye yaşattığı bahar mevsimi hiç şüphesiz siz gençlerin eseridir. Bu muhteşem kongreyi tertip eden genç kardeşlerime özellikle burada tekrar selam ve sevgiler sunuyorum. Kongremize katılan, bizimle bu coşkuyu paylaşan başka ilçelerden gelen tüm misafirlerimize bir kez daha saygılarımı sunuyorum. İnanıyorum ki burada meydana getirdiğiniz gençlik şöleni dirilişimize, uyanışımıza vesile olacaktır.  Afrin’de devam eden ‘Zeytin Dalı’ operasyonunda, Allah, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ordumuzu muzaffer eylesin.  Rabbim ordumuza güç kuvvet versin. Bu operasyon bizim güvenlik meselemizdir. Uluslararası hukuka uygun bir operasyondur. Ülkemizin geleceğini ilgilendiren bu operasyonu destekliyoruz. Bu vesile ile 15 Temmuz Şehitleri başta olmak üzere bu operasyonda şehit düşen gençlerimize Allah’tan rahmet diliyor gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Yapılan kongrede güven tazeleyen Erkam Genç’i tebrik ediyor, kongremizin Afşin’imize,  Kahramanmaraş’ımıza ve tüm AK Parti camiasına hayırlar getirmesini rabbimden niyaz ediyorum." açıklamasında bulundu.

AK Parti Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Çam ise, yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi:

"Bir önceki dönemde de beraber çalıştığımız Afşin İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Erkam Genç'e yeni görevinde başarılar diliyorum. 2019 genel ve yerel seçimlerinde Afşin gençliğimiz Erkam kardeşimize emanet olacak. "

Yönetim kuruluyla birlikte verilen görev ve sorumluluğu eksiksiz yerine getirmenin gayreti içerisinde olduğunu ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Erkam Genç, "Gençlik Kolları olarak 16 Nisan referandumunu, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünü birlikte atlattık. Hainler 15 Temmuz gecesi milletimizin emaneti olan jetini, tankını, tüfeğini acımasızca halkımızın üzerine doğrulttular. Ama beklemedikleri biçimde Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın dik duruşu ve milletimizin şanlı direnişiyle karşılaştılar. Şükürler olsun ki kirli hedeflerine ulaşamadılar. Demokrasimizi ve milli irademizi korumak için Afşin Gençlik Kolları Teşkilat mensuplarımızla birlikte milletçe kenetlendik. Cumhurbaşkanımız tamamlandı diyene kadar azim ve kararlılıkla belediyemiz meydanında halkımızla birlikte nöbetlere devam ettik. Rabbim böyle bir alçak kalkışmayı bu millete bir daha yaşatmasın.

16 Nisan’da gerçekleştirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine göre anayasa değişikliği teklifi referandumuna Afşin olarak yüksek bir oy oranı ile alnımızın akıyla çıktık. Bu referandum sürecinde gençlik kolları olarak Afşin’imizde 15 bin gencimize Başbakanımız tarafından gönderilen mektupları tek tek dolaşıp elden teslim ettik.  Bu dağıtımları yaparken Gençlik Kolları Genel Merkez’imizin hazırladığı evet gazetemizi ve referandum broşürlerini tüm mahalle ve esnaflarımıza dağıtarak Afşin halkımızın referandumla ilgili bilinçlenmesini sağlamaya çalıştık. Netice olarak referandumdan Afşin olarak alnımızın akıyla çıktık. Buradan bir kez daha Afşin halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

16 Nisan’da milletçe verdiğimiz hükümet sistemi değişiklik kararıyla bundan böyle ülkemizde koalisyon olmayacak. İstikrarlı bir hükümet sistemiyle güçlü Türkiye hedefimize daha da kararlı ve hızlı bir şekilde ulaşacağımız kesindir.

Afşin Gençlik Kolları Teşkilatı olarak bugüne kadar üzerimize düşen her görevi eksiksiz ve tam bir uyum içerisinde yerine getirmeye çalıştık.  Daima gençlerimizle el ele, gönül gönüle olmayı ilke edinip bunun için siyasetin güzelliklerini anlatmanın gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz.

İlçe Yönetimimiz 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimleri ile aynı yıl Kasımda yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine hazırlanacaktır. Milletçe 15 yıldır gösterdiğimiz çabaların sandıktan çıkacak güçlü millet iradesinin ülke olarak ihtiyacımız olduğu kuşkusuzdur.  2019 yılı hem ülkemiz hem de bölgemiz yeni bir dönemin kapısını aralayacaktır.

Bu nezih ortamda ve güzel duygular içerisinde gerçekleşen 5. Olağan Afşin İlçe Gençlik Kolları Kongremizin Afşin’imize, Kahramanmaraş’ımıza ve partimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.  Kongremize katılmanızdan ve nezaketinizden dolayı bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkürlerimi sunuyorum.  Allah birliğimizi, dirliğimiz ilelebet sürdürsün." ifadelerine yer verdi.

Kongreye, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, çevre ilçelerin AK Parti Gençlik Kolları başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Editör: Haber Merkezi