AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı, düzenlenen törenle Çoğulhan, Tanır, Altunelma, Arıtaş ve Çobanbeyli Kasabaları’nda düzenlenen törenle hizmete açtı.
Açılış programına AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Avukat Metin Doğan, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Heyet sırasıyla, Çoğulhan, Tanır, Altunelma, Arıtaş ve Çobanbeyli Kasabaları’nda bulunan seçim bürolarını açılışını yaptı.
‘AK Parti 11 yılda güven ve istikrarla birlikte, milletin hak ettiği hizmeti almasını sağladı’ diyen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “ Biz biliyoruz ki, bu milleti, kendi köyünden, kendi ilçesinden ve kendi ilinden kısaca yaşadığı her yerden tek tek güçlendirir ve ayağa kaldırırsak bu coğrafya ayağa kalkar. Biz sağlıkta, eğitimde, ulaşımda hizmetlerimizi çocuklarımız daha iyi bir dünyada yaşasınlar diye üretiyoruz. Biz iktidara geldiğimizde, genel bütçeden faize ayrılan pay %46'ydı. Biz 11 yılda bunu %13'e indirdik. 11 yılda millete hizmet olarak ne kadar para bu faize ayrılan payın %13'e indirilmesinden dolayı ülkemizin bütçesi 642 milyar para kazandı. Bu para sağlık hizmeti oldu, eğitim hizmeti oldu, yol hizmeti oldu, sosyal yardım oldu, engellilerimize, yaşlılarımıza bakım hizmeti oldu, çiftçiye tarım desteği oldu, öğrencimize burs oldu. Peki biz iktidara gelemeseydik ve genel bütçeden faize giden pay indirilmeseydi o para nereye gidecekti. Paradan para kazanan, yatırım yapmayan dün hatırlayın ne yapıyorlardı, devletten aldıkları düşük faizli krediyi tekrar devlete yüksek faizle borç olarak veriyorlardı. Bu arada dev paralar kazanıyorlardı. AK Parti iktidarından önce ülkemizde bulunan kamu bankaları kapanma noktasına gelmişti. Şuanda bu bankalar dünyanın sayılı bankaları arasına girdi. Biz yetimin, kamunun, gurabanın, fakirin, emanetine sahip çıktık. Eğer sahip çıkmasaydık bu hizmetlerin hiçbiri olmazdı.” dedi.
-“Tek gayemiz millete hizmet etmek”
Tek gayelerinin millete hizmet olduğunu belirten Ünal, “Biz tek bir şey yapmak istiyoruz. Tek bir şeyin derdindeyiz. Biz elimizden geldiğince bu millete hizmetkar olmaya, kendi hesabımızı Allah’ın hesabıyla denk düşürmeye çalışıyoruz. Biz yolsuzları 11 yıldır içimizde barındırmadık. Yapana göz yummadık. Göz yumsaydık bu hizmetler olmazdı. Biz diyoruz ki yolsuzluk yapan varsa, bunun sonuna kadar hesabını sorarız. Siz Adnan Menderes’i asarken, kasa resimleri koydular kasa. 1960’da Adnan Menderes’in kasası diye bir kasa çıkardılar. Bunun resmini çekip millete yaydılar. ‘Bakın bu Adnan Menderes’in kasası dediler. Aynısını Turgut Özal’a yaptılar. Şimdi aynısını sizin emanetinizi tevdi ettiğiniz insanlara yapmaya çalışıyorlar. İnternette uydurma bir kağıt geziyor. Şimdi başbakanımızın evladını suçlayarak, başbakanımızı suçlayarak bir yolsuzluk algısı oluşturup milletin kabul edilmiş duası olan Recep Tayyip Erdoğan’ın itibarını adeta bir suikasta kurban götürmeye çalışıyorlar. Ama bu millet ariftir, bu millet feraset sahibidir, izan sahibidir. Bu millet oynanan oyunu görmüştür. Bugün millet iradesine sahip çıkmaktadır. Bizlerde sizlerden iradenize sahip çıkmanızı istiyoruz.” diye konuştu.
AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak ve AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan, AK Parti döneminde yapılan yatımları anlatılalar.
AK Parti hükümeti sağlıkta, ekonomide ve eğitimde büyük yatırımlar yapıldığını kaydeden AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, “ 30 Mart yerel seçimlerine çok az bir zaman kaldı. Bu tarihte yerel seçimler var, fakat adı yerel seçim. Çünkü bu seçimde biz, 12 yıldan buyana halkla birlikte kurulan yönetim anlayışı devam mı edecek, yoksa halka karşı olan yönetim anlayışı mı devam edecek, onu oylayacağız. Milli irademi devam edecek, yoksa küresel irademi galip gelecek, onu oylayacağı. Demokrasimi devam edecek, yoksa baskıcı rejimler mi galip gelecek, onu oylayacağız. Sene 2002 AK Parti kuruldu ve iktidara geldi. Adım adım, parça parça hizmet duygusu hakim olmaya başladı ülkemizde. Sağlıktan, ekonomiye kadar, hizmetler bir bir yerine getirildi. Artık başı eğik bir ülke değiliz. Uluslararası arenalarda edilgen değil etken bir ülke konumuna geçtik. Bu seçim aslında bunun mücadelesidir. Türkiye başı dik durmaya devam mı edecek, yoksa başımız tekrar eğilecek mi? Mücadele bunun mücadelesidir. AK Parti hizmet ve gönüllerin partisidir. AK Parti döneminde ülkemizin 89 yıllık makus kaderi değişti. İnşallah, bu hizmet yürüyüşünü, hak için, adalet için yürüyüşümüzü hiç kimse durduramayacak. Tüm hesaplar 30 Mart'ta, tüm oynanan oyunlar bizim oy oranımızı %40'ın altına düşürebilmek için oynanıyor. Bu kutsal davada oylarımızla, gönüllerimizle sayın Başbakanımızın yanında olacağız. Biz sizin desteklerinizle, sizlerin gönülleriyle daha güçlü olacağız, gecemizi gündüzümüze katarak yorulmadan, bıkmadan hazmetmelerimize devam edeceği. Yeter ki sizlerin gönüllerine girebilelim.” dedi.
Tüm beldelerde yapılacak olan projelerinin bazılarını anlatan AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, şunları anlattı:
-“Karakuz Barajıyla Tanır’ın susuz toprakları suya kavuşacak”
 “Tanır'ın su sorununu biliyorum. Allah'ın izniyle büyükşehrimizle işbirliğiyle su sorun olmaktan çıkacak. Akdere Projemize başlıyoruz fakat bu proje tamamlanıncaya kadar sizleri temiz ve bol suya kavuşturacağız. Şebeke mevcut hizmete alınmayan, bunu da en kısa zamanda hizmete alacağız. AK Parti Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal'ın büyük gayretleriyle ve çabasıyla Karakuz projesini hayata geçireceğiz. Karakuz proje ihalesi yapıldı ve 70 yıldır yapılamayan, hayal denilen bu projeyi 2016 yılında sizlerin hizmetine sunulacak. Susuz topraklarımız suya doyacak. Afşin- Tanır arasındaki yolun bir kısmı oldukça dar, inşallah bu yolu da büyükşehrimizle işbirliğiyle daha kullanışlı, geniş bir hale getireceğiz. Ayrıca Tanır- Sarız arasındaki yol güzergahını genişleteceğiz, bu sayede Ankara, Kayseri çok daha yakın olacak.”
-“Altunelma’nın bütün sorunlarını çözeceğiz”
 “Altunelma'nın hasretini çektiği hizmetler var. Kanalizasyonunuz yok, suyunuz kirli, su şebekesinin yenilenmesi gerekiyor, yolumuzun hızla yenilenmesi gerekiyor. inşallah Altunelma'yı inşallah yeniden inşa edeceğiz, hep birlikte bunları göreceğiz. Afşin, Altunelma, Tanır, Çobanbeyli, Dağlıca, diğer belde ve köylerimizde dahil olmak üzere belediyecilik hizmetlerinden ciddi anlamda faydalanacak. Altunelma'da artık dar ve çamurlu yollar sorun olmaktan çıkacak. Altunelma'nın bütün sorunlarını çözeceğiz. Mezarlıklar ölüler için değil, diriler içindir. Biz mezarlıkları güzelleştirmeliyiz ki hiçbir zaman ölüm olduğunu unutmayalım. İnşallah Altunelma'nın mezarlığını ihya edeceğiz. İlk başta duvarlarını yenileyerek, bizim tarihi mirasımıza uygun revaklı duvarla çevireceğiz ve parsel parsel düzenleyip ağaçlandırmasını ve bakımını yapacağız.”
“Arıtaş Kasabası’na gölet yapılacak”
 “Arıtaş'ın yaylaları ünlü ve halkımız hayvancılıkla uğraşmakta, inşallah hayvan pazarımızı büyükşehrimizle birlikte sizlerin hizmetine sunacağız. Artık üretme sorun değil. Bunları pazara sunmadıktan sonra, emeğimizin karşılığını alamadıktan sonra bunun bir anlamı yok. İlçemizde kurulacak hayvan pazarıyla pazarlama sorunumuz ortadan kalkmış olacak.  Arıtaş'ın yaylalarını biliyorum. Eşsiz güzelliklere sahip ve doğa güzelliğine hakim yaylaları var. İnşallah Bekçidamının oradaki yeri, Afşin ve Arıtaş'a yakışır ve sizlerin gelir elde edeceğiniz bir mesire alanı yapacağız. Burada büyükşehir belediyemiz desteğini esirgemeyecek. Bunun sözünü AK Parti İl Başkanımız Metin Doğan ve AK Parti Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal'dan aldık sizlerin huzurunda. Bir husus daha var, bunu AK Parti Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal'a söyledim Arıtaş da gölet ihtiyacımız var dedim. Halkımızda istiyor. Sayın Vekilimizde olur dedi ve benim adıma söz ver dedi. AK Parti Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal bu gölettin yapılmasını sağlayacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”
-“Çobanbeyli Kasabası’nın su şebekesini yenileyeceğiz”
Biz belediyeye değil biz sizlere talibiz. Sizlerin hizmetkarı olmak için aday oldum. AK Partinin diğer partilerden farkı da bu zaten. Afşin’in bütün köylerini, beldelerini, mezralarını ve mahallelerini gezdik. Bütün sorunları, eksikleri yerinde tespit ettik, halkımızla beraber olduk halkımızı dinledik sorunlarını birinci ağızdan aldı. İnşallah 30 Mart’tan sonra kollarımızı sıvayacağız ve gecemizi gündüzümüze katarak hizmet için çalışacağız. Büyükşehir kanunu ile mahalle olan belde ve köylerimizi hizmete doyuracağız. Çobanbeyli mahallemizde bu hizmetlerden fazlasıyla yararlanacak. İsmail başkanımız kendi döneminde çok güzel hizmetlerde bulunmuş kendisine hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz bu hizmetlerin üstüne koyarak devam edeceğiz. Bizim zihniyetimiz eskiyi yıkmak değil. eskinin üzerine, yapılanların üzerine koyarak devam edeceğiz. Su şebekesini yenileyeceğiz, yol sorunumuz var ve bu sorunu acilen gidereceğiz.
 
Konuşmalar ardından seçim bürolarının açılışları gerçekleşti.
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi