Afşin Belediyesi ve AK Parti Afşin Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle program düzenlendi.

Afşin Belediye Düğün Salonunda düzenlenen programda konuşma yapan AK Parti Afşin Kadın Kolları Başkanı Hidayet Çakmış, "Kadınlarımız aile kurumunun temel yapı taşıdır, milletimizin baş tacıdır. Fedakârlığı, çalışkanlığı ve üretkenliğiyle her zaman ailesine ve topluma önemli katkılar sunmaktadırlar." dedi.

Kurtuluş savaşında, vatanın bağımsızlığı için cepheden cepheye koşan cefakar ve vefakar kadınların, 15 Temmuzda da sokaklara dökülerek canları pahasına vatanı savunanlar arasında en ön sırada yer aldığını söyleyen Çakmış, "15 Temmuz'da kadınlar olarak gösterdiğimiz milli mücadelemiz inşallah 16 Nisanda da devam edecek. " diye konuştu.

Çakmış, "Sadece bugün değil bütün günler kadınlarımızındır. Ak Parti iktidarında hükümetlerimiz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız aracılığıyla kadınlarımıza pozitif ayırımcılık yapmış ve hak ettikleri değeri vermiştir. Hayata geçirilen projelerle, geleceğin kadınları, anneleri olan kız çocuklarımızın eğitimine önem verilmiş; kadın hakları, aile ve çocuk eğitimi gibi pek çok konuda, gerek devletimiz gerekse sivil toplum kuruluşları ve kadın örgütleri tarafından eğitim çalışmaları yapılmıştır. Cennet anaların ayağının altındadır, hadis-i şerifini ilke edinip, annelerimize olan sevgi, saygı ve hoşgörüyü tüm kadınlara göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum" açıklamasında bulundu.

Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin mümkün olmayacağını söyleyen Afşin Belediye Başkan Vekili Sebahattin Atalay, "Toplumun temel taşını oluşturan ailenin en önemli parçasının kadındır. Bir toplumun sağlıklı olabilmesi için öncelikle sağlıklı nesillere gereksinimi vardır. Sağlıklı nesillerin dünyaya gelmesi, kadınların fiziksel, ruhsal, sosyal yönden sağlıklı olmasıyla gerçekleşebilir. Eğer kadın; mutluysa, sağlıklıysa ve umutluysa toplum ve ülke olarak biz de umutlu oluruz. Kadınlar günü bir güne sığdırılamaz. Yılın 365 gününü kadınlar günü olmalıdır. Kadınlarımız için güzel gelecekler diliyorum." diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, Kadınlar Günü ile ilgili konferans verdi.

Konuşmaların ardından, AK Parti Afşin Kadın Kolları Başkanı Hidayet Çakmış, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilçede gezerek bayanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak karanfil takdim etti.

Editör: Haber Merkezi