AK Parti Afşin İlçe Teşkilatında Bayramlaşma

AK Parti Afşin İlçe Başkanlığınca düzenlenen bayramlaşma töreninde AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleriyle partililer bir araya geldi.

Parti binasından düzenlenen törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Siyasetten ve yapılanlardan önce muhafaza edilmesi gereken birinci önceliğin, insanlık olduğunu belirtti.

13 yıldır AK Partinin güzel işler yaptığı için iktidarda olduğunu söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, " Her zaman insanlığımızı, dostluğumuzu, muhabbetimizi mutlaka muhafaza etmemiz gerekiyor. Çünkü bu millet, bizlere 13 yıldan buyana insanlığımıza oy veriyor, tevazumuza, mahcubiyetimize ve yaptığımız işleri Allah için yapıyor olmamıza oy veriyor.O yüzden, asla kibre kapılmadan yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Şuanda Kahramanmaraş'ta yapılan son anketlerde oyumuz yüzde 65, milletvekili sayımız 7 gözüküyor. 1 kasım seçimlerinde bu yüzde 65'lik oy oranını 69'lara taşıyarak 7'yi de 8'e çıkarmamız gerekir. Artık seçim Kahramanmaraş merkezde yürümüyor. Tamamen kuzey ilçelere yüklenmiş durumdalar. Bu bölgelerde oluşacak bir oy kaybının, bu bölgede oluşacak bir prestij kaybına dönüşeceğinin farkındalar. Biz Afşin'de, Elbistan'da oyumuzu kaybedersek ne Mahir Ünal, ne de İlker Çitil ciddi bir prestij kaybına uğrayacak diye düşünüyorlar. Bunun farkında oldukları için ısrarla Afşin ve Elbistan'a yükleniyorlar. Bu bölge üzerinden bir seçim mücadelesi yürütüyorlar. Bu siyasi bir mücadeledir ve neden böyle yapıyorlar deme hakkımız yok. Ama siyasetin ilkelerini koyma hakkımız var" diye konuştu.

- " Siyasetin yerli ve milli olması gerekiyor"

Siyasetin kara propagandaya dayalı olmaması gerektiğini söyleyen Ünal, " Siyasetin, yalana, iftiraya dayalı olmaması gerekiyor. Fakat hepsinden önemlisi, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, siyasetin yerli ve milli olması gerekiyor. Bunların yerlilikten ve millilikten ne anladıklarını gazete manşetlerinde gördük. bunların yerlilikten ve millilikten anladıkları ırkçılık ve faşizm. İnsanları etnik kimliklerine göre tasnif ettikleri zaman bunu yerlilik zannediyorlar. Halbuki, yerlilik ve millilik, hangi inançtan olursanız olun, hangi etnik kimlikten olursanız olun, bu toprağa, bu bayrağa, bu vatana, bu ülkeye ve devlete aşkla bağlı olmaktır, Bayrağı canı gibi mukaddes bilmektir. Çünkü vatan sevgisi İmandandır. Bir adam, vatanını sevmiyorsa, aleyhine uluslar arası işbirliklerine giriyorsa ve bir adam kendi ülkesindeki iktidar devrilsin de ülke yanmış, yıkılmış umurumda değil diyorsa, o adam yerli ve milli değildir. Bu seçim yerli ve milli olanlarla, yerli ve milli olmayanların mücadelesidir.  Tuğrul Türkeş, "Devlet, Devlet Bey'den önemlidir" dedi. Türkeş konuşmasında, Devlet, beni göreve çağırıyorsa ben o göreve giderim.  Beni AK Parti göreve çağırmıyor, beni Anayasa göreve çağırıyor, dedi. Ama ne yaptılar, partisinden ihraç ettiler. Devlet söz konusu olduğunda, birliğimiz, beraberliğimiz, toprak, vatan ve bayrak söz konusu olduğunda yerlilik ve millilik ön plana çıkar" açıklamasında bulundu.

AK Parti olarak, 1 Kasım Genel seçimlerine emin adımlarla gidildiğinin altını çizen Ünal, "AK Parti olarak 1 Kasım Genel seçimlerine bir şeyi çok iyi görmüş olarak giriyoruz. Eğer bu ülkede milletin siyasi iradesi zayıflarsa neler olacağını 7 Haziran'dan sonra ağır çekimde izledik. 20 Temmuz'dan itibaren, DEAŞ'ın, DEAŞKPC'nin ve PKK'nın ortak nasıl harekete geçtiğini, Uluslararası başkentlerin hangi tuzakları kurduğunu, Suriye'de Almanya'nın ne işi var. Fransa ve İngiltere'nin ne işi var. Türk Hava Kuvvetleri terör örgütüne baskın yapıyor, bakıyorsun ölülerin arasında İngiliz çıkıyor, Alman çıkıyor. Bu millet, bu oyunun farkında olmadığını mı zannediyor? bunlar. Bu millet olup biten her şeyin farkında. Bu noktada milletimiz ve bizlerin üzerine çok büyük sorumluluklar düşüyor. Milletimizin güvenliğinin, ülkemizin istikrarının sürmesinin ve 2023 hedeflerine ulaşmanın tek bir yolu var. İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün." açıklamalarında bulundu.

Bayramlaşma programında koalisyon sürecine de değinen AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, " Koalisyon sürecinde, Kemal Kılıçtaroğlu, sizin 13 yıldır dış politikanız yanlış diyor. 180 derece dış politikanızdan dönün, koalisyon yapayım sizinle diyor. Bize, kendinizi inkar edin sizinle koalisyon yapalım dedi. Bunun dışında Milliyetçi Hareket Partisi ise, ilk günden koalisyon kapılarını kapattı. Bütün seçeneklere hayır dedi. Daha sonra dört şart sundu ve bu şartları kabul edeceğini deklare edersen, seninle koalisyonu görüşürüm. Deklare etmende yetmez, Hacı Bayram'da Kuran'a el basacaksın, gözümün içine bakarak ben bunları kabul ediyorum diyeceksin, dediler. Böyle koalisyon mu olur? Bütün bunları şunun için yaptılar. Türkiye seçim hükümetine mahkum kalsın. Seçim hükümetinde de HDP ile bir araya gelsin, biz de diyelim ki işte bunlar bir araya geldiler, diyelim ve bunun siyasetini yapabilelim diye bunu yaptılar. Şimdi sizlere soruyorum, ben bu kirli siyaseti yapacağım diye, ülkenin çıkarları tehlikeye atılır mı? Atılmaz. Bu tavır, milliğe de, yerliliğe de aykırıdır. O yüzden hak ve hakikat ortadadır. Allah'ın izniyle Afşin'imizde de, Elbistan'ımızda da, Göksun'umuzda da ve diğer ilçelerimizde hizmetlerimizi yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Ama istikrarı sürdürmek gerekiyor. Şimdi Allah bizlere bir imkan daha verdi. Önümüzde bir fırsat daha var. Bu süreçte teşkilatımızın her birimiyle canla başla çalışarak, ülkemizi istikrarlı adımlarla ileriye yürütmeye devam edeceğiz" diye konuşmasını tamamladı.

Daha sonra konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, 1 Kasım tarihinde tekrarlanacak genel seçimlerde AK Partinin sandıktan oyunu artırarak çıkacağına söyleyerek ülke olarak çekilen sıkıntının son bulacağını söyledi.

Milletvekili Çitil, " AK Parti olarak aday tanıtım toplantısının ardından seçim startını vermiş bulunuyoruz. Bu süreçte gerek Kahramanmaraş'ta gerekse ilçelerde çalınmadık kapı bırakmayacağız ve kendimizi en güzel şekilde ifade ederek vatandaşlarımızdan yeni Türkiye ve güçlü Türkiye için oy isteyeceğiz. Zaten şuanda yapılan anketler Kahramanmaraş'ta Ak Partinin oyunu artırdığı yönünde. inşallah genel seçimlerde Kahramanmaraş'tan en az 7 milletvekili çıkaracağız ve yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz. AK Partinin yeninden iktidar olması için bizler elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Bu doğrultuda Partimizin her biriminde görev alan yol arkadaşlarımızla birlikte halkımızın da desteğini arkamıza alacağız ve 1 Kasım tarihinin ardından ülkemiz, sağlam adımlarla ilerlemeye devam edecek. Kurban Bayramı dolayısıyla bütün ilçelerimizi ziyaret ediyoruz. Gittiğimiz her yerde halkımızın yoğun ilgi ve alakasıyla karşılaşıyoruz. Halkımızın bizlere olan teveccühü bizlerin doğru yolda ilerlediğimizin göstergesidir. Bu Kurban Bayramının ülkemize huzur ve istikrar getirmesine temenni ediyorum. Tüm Afşinli hemşerilerimizin Mübarek Kurban Bayramlarını kutluyorum" diyerek, konuşmasını tamamladı.

Daha sonra konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Güngör ise, AK Partinin gerçekleştirmiş olduğu 5. Olağan Kongresinin ardından İl Başkanı olarak Afşinlilerin önüne çıkmaktan dolayı çok mutlu olduğunu aktardı. Güngör, " Her işimize besmele ile başladığımız gibi ülkemiz için çok kritik bir öneme sahip olan 1 Kasım Genel Seçimlerine de besmele ile başladık. Bu süreçte bütün Afşinli hemşerilerimizden tek bir ricamız var. Kahramanmaraş'ın ak kadroları olan milletvekili adaylarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Allah'ın izniyle bu seçimde Kahramanmaraş'tan en az 7 milletvekilini TBMM'ye göndereceğiz" açıklamasında bulundu.

1 Kasım Genel Seçimlerinin var olma mücadelesi olacağının altını çizen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “ Önümüzde büyük ve şanlı bir mücadele var. Her zaman söylediğimiz gibi bir var olmanın mücadelesi, bir İslam ülkesi olarak. Mücadele, bizlerin işi. Çünkü biz inanan insanlarız. İnşallah Rabbimizin yardımıyla, hep birlikte galip çıkacağımıza inanıyorum. Bu süreçte AK Parti listesinde 6 sıradan içimizden biri, hemşerimiz Sayın Milletvekilimiz İlker Çitil’in, Afşin’ini en güzel şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Kahramanmaraş’ta 1 Kasım Genel seçimlerinde yanına bir milletvekili daha alarak en az 7 milletvekili çıkaracağına inanıyorum. Bütün hemşerilerimizin kurban bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” açıklamalarında bulundu.

Son olarak konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, “ Bayramlar, Müslüman alemi için çok önemlidir. Türk milleti için bayramlar, çok farklı manalar içirir ve bayramlar birliğimize, kardeşliğimize vesiledir. Bütün hemşerilerimizin mübarek kurban bayramını kutluyorum” dedi.

Bayramlaşma programına, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Milletvekili Adayı Oğuzkan GüzeL AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Güngör, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Editör: Haber Merkezi