AK Parti Afşin İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen İlçe Danışma Meclisi Toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

AK Parti İlçe Teşkilatında düzenlenen toplantıya, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet İlker Çitil, İmran Kılıç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Safi ve partililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, Afrin'de gerçekleştirilen Zeyin Dalı Harekâtının Türkiye'nin iç ve sınır güvenliğini korumak için yapıldığını söyledi.

Afşin'e yapılacak yatırımlar hakkında bilgi veren AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, " Yaklaşık bir hafta önce İlçe Belediye Başkanımız Ankara'ya ziyarete gelmişti. Sık sık geliyor, Afşin’imizin tüm iş ve işlemlerini orada bakanlıklar neslinde birlikte takip ediyoruz. İlçe Başkanımızla Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İl Başkanımızda yine aynı şekilde gerek Kahramanmaraş’ımıza gerek Afşin’imize ne gerekiyorsa hep beraber istişareyle hareket ediyoruz." dedi.

Afşin-Elbistan bölgesine C Termik Santralinin kurulması çalışmaların olduğunu ifade eden Çitil, " Bölgemizde C Termik Santrali kurulumu gündemde.  Onun için bizlerde devreye girdik. Gerek çevre kirliliği, gerek gürültü kirliliği, gerekse hava, su ve toprak kirliliği açısından geniş bir değerlendirme yapılacak ve en az zararı verilecek şekilde neresi uygunsa oraya yönelik yeni bir çalışma yapılacak. A Termik Santrali dinlendiriliyor. Onun fizibilite edilip edilemeyeceği veya yeni bir santral yapılıp yapılmayacağı test çalışmaları sonucunda karar verilecek. Taşeron konusunda zaten Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız açıklamayı yapmıştı. Santrallerde 2 bin civarında taşeronumuz var. İnşallah bundan sonra ki alımlarda kadrolu alımların fazlalaştırılması ve kadrolu alımlarda taşeronlarda öncelik verilmesiyle bu sorunun çözülmesi düşünülüyor." açıklamasında bulundu.

Yeni Afşin Devlet Hastanesi'nin Haziran ayı içerisinde ihalesinin yapılacağına değinen Çitil, " Afşin’de yeni yapılacak okullar var. Sağlık Bakanlığı adına biliyorsunuz bir önceki bakanımız Recep Akdağ’dan sözümüzü almıştık. Yeni devlet hastanesi için arsa çalışmaları aynı şekilde tamamlanmak üzere. Yaklaşık 150 yataklı fakat 250 yatağa kadar çıkabilecek kapasitesi olan 30 bin metre kare bir hastane kazandırmış olduk. Hem Tarım Bakanlığı hem Başbakanlık nezdinde de takip ettik. Hem ilçe Belediye Başkanımız hem Büyükşehir imar konusunda düzenlemelerde de birlikte en geç Haziran ayında ihalesi yapılacak." diye konuştu.

Çitil, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Yine Orman ve Su İşleri  Bakanlığı açısından Binboğa, Sevin , Arıtaş göletlerimiz, Karakuz Barajımız takip ediliyor. Zaten Binboğa’yla alakalı acil kamulaştırmayı çıkardık. Karakuz hepsinden önemli hem soğutma suyu sağlaması açısından hem bölgeyi sulama açısından önemli. Orada da bir protokol krizi vardı. Sorun çözüldü. Yeni bir protokol oluşturarak yatırıma dönüştürülmesi adına Kalkına Bakanlığına sunuldu.  Eshab-ı Kehf Külliyemizde sosyal tesisi yapımı projemiz var. Orası bir ara ihale aksamıştı, oranın tekrar ihaleye çıkması ve konut evi kazandırılmasını sağlayacağız. Yeni Camii’mizde belirli aşamaya ulaştı fakat Diyanet Vakfı genel bir değerlendirme neticesinde bundan sonra yardım yapamayacağını söyleyince Cumhurbaşkanımız olaya el attı. Özellikle iş adamlarımızdan yardım toplanması konusunda dile getirdi ve Parti Sözümüz Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal’da görevi üstlenerek boyutlar açıldı. Bundan sonraki süreçte inşallah o süreyi de hızlı bir şekilde yeni yapılan camiyi tamamlayacağız. İnşallah yerelde İlçe Belediyemizle, Büyükşehir Belediyemizle ve tüm vekillerimiz olarak Kahramanmaraş’ı planladığımız gibi el ele vererek Afşin içinde hep birlikte hareket edeceğiz. Yatırımların ilçemize gelmesinde AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Mahir Ünal olmak üzere, tüm vekillerimize teşekkür ediyorum "

İlçe ziyaretlerinden ilkini Afşin'e yaptığını söyleyen AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, "3 haftaya yakın bir zaman geçti biz partimizde hayırlı olsun ziyaretlerini kabul etmekten iş yapmaya teşkilatımızla kucaklaşmaya fırsat bulamıyoruz dedik, dolayısıyla dün itibariyle randevuları da sonlandırdık. Konuştuğumuz şeyi eğer yapmazsak yanlışa düşeriz. O yüzden artık arazideyiz. Ve ilk ziyaretimizde Afşin’e nasip oldu.  Her zaman söylediğimiz bir şey var. Birlik, beraberlik ve bu beraberliğin daim olması noktasında ve ben şunu görüyorum bu salonda mevcut. Daha önceki dönemlerde görev yapmış Afşin’imizde AK Parti teşkilatlarında görev yapmış dava erlerini görüyorum. Herkesi tekrardan en kalbi duygularımla selamlıyorum. AK Parti bir dava partisidir, vefa partisidir herkes tekrar hoş geldi sefalar getirdi." diye konuştu.

Afşinlilere teşekkür

Debgici, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan İl Kongremizde şunu söylemişti; ‘Kahramanmaraş bir başka’ demişti. Hakikaten öyle, Afşin bir başka. O gün konvoy halinde tüm hemşehrilerimiz Afşin’den kalktılar en ücra mahallelerimizden en uzak mahallerimize kadar bütün arkadaşlarımız çıktılar gönüllerinde bir ve beraber olan Cumhurbaşkanımızla buluşmak için kongre alanına teşrif ettiler. Ve o coşkulu kalabalıkla Cumhurbaşkanımıza yüksek bir motivasyon ve yüksek bir enerjiyle Kahramanmaraş’tan gönül rahatlığıyla gitmesine vesile oldular. Ben tekrardan o gün kongremize katılan tüm teşkilat mensuplarımıza Afşinli kardeşlerimize teşekkür ediyorum. İsmail Başkanımızın da işi zor. Aldığı bayrak çok yüksekte inşallah bunu daha ilerilere taşıyacağız. Belediye Başkanımızın da işi zor göreve geldiği günden bu yana bahsediyor, sizler daha iyi biliyorsunuz parkeler yapılıyor, yollarımız yapılıyor ama o nakış nakış işlediği yollara daha kaliteli bir yaşam için doğalgaz geliyor. Yollarımız bozuluyor ve Belediye Başkanımız yeniden yapacak. Güçlü bir belediye ve güçlü bir hükümetimiz var. Ülkemizin 20 yıl 30 yıl öncesini biliyoruz. Allah Belediye Başkanımızın da yolunu açık etsin. Hizmetlerinin devamını diliyoruz.  Tabi Kahramanmaraş’ımız 2013’ten bu yana büyükşehir. Statü değişti, bu değişiklikle birlikte yeni yetki alanları oluştu, köyler mahalle oldu, beldelerimiz mahalle oldu,  yeni yeni mahallelerimiz oluştu ve oralara hem büyükşehir belediyemiz hem de ilçe belediyemiz hizmet yapmak ve götürmek zorunda. Kırsaldaki bir mahallemizde ne varsa ilçe merkezimizde de o olmak zorunda. Alemdarda da o olmak zorunda Tanır’da da o olmak zorunda. Bu bizim hakkımız mı? Hakkımız. Yeter mi? Yetmez. Geliştikçe ekonomimiz arttıkça, bütçemiz ilerledikçe, teknoloji ilerledikçe elbette yeni yeni aletler icat oluyor. Onlara yetişmek gerekiyor, yeni yeni teknolojik yatırımlar gerekiyor.  Bugün Afşin-Elbistan Termik Santrallerinde gördüğümüz gibi. Geliştiriliyor, daha modern bir teknolojiyi halkımız daha sağlıklı olsun hem o santral çalışsın hem de daha yeni imkânlarla daha temiz bir ortamda yaşansın. " diye konuştu.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici'ye görevinde başarılar dileyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Öncelikle seçilen İl başkanımıza ve yönetimini hayırlı olsun diyor, görevinde başarılar diliyorum. Hayırlara vesile etsin ve güzel hizmetler nasip etsin. İlçe Başkanımız Sayın İsmail Safi’de ilk divan toplantısını yaptı inşallah bundan sonra yapacağı divan toplantılarında güzel istişarelerle geçmesine güzel hizmetler çıkmasına vesile olur. Bir taraftan savaştayız,  bir taraftan da birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemizin her namazımızda ordumuza, dua etmenin maneviyatını yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yeniden bir, ir ve diri olma yolunda çok önemli adımlar sarf ettik." açıklamasında bulundu.

Son olarak konuşma gerçekleştiren AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, "Değerli dava arkadaşlarım 2018 yılı Afşin için inşallah bereketli bir yıl olacak. Afşin’e birçok yatırım yapılacak. Bu yatırımların bir kısmını hükümetimiz bir kısmını da yerelde belediyemiz yapacak.  Hükümetimizin yaptığı yatırımlar şuan da hızlı bir şekilde devam etmektedir. Doğalgaz Afşin’e inşallah bu sene gelecek, 4 tane yeni okul yapılacak, modern bir devlet hastanesi bu sene içerisinde Afşin’imize kazandırılacak. Gençlik kültür merkezimiz Afşin’imize kazandırılacak. Bu süreçte külliyemiz hızlı bir şekilde devam ediyor, çok güzel bir Camii’ye kavuşacağız. Bu hizmetlerin Afşin’e gelmesinde emeği geçen, sayın milletvekillerimize ben huzurunuzda teşekkür ediyorum.  Özellikle Afşin’e çok güzel hizmetlerde bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımıza da huzurlarınızda teşekkür ediyorum.  Afşin Belediye Başkanımızda Afşin’de asfaltlanmamış sokak bırakmamıştır. Kendisine de huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz Afrin’de operasyonlar sürüyor şuanda halkın zarar görmemesi için devletimiz elinden geleni yapmaktadır. İnşallah en kısa zamanda Afrin’de de bu Türk ordusu vatanın nasıl savunulduğunu dünya ya gösterecektir. " dedi.

Editör: Haber Merkezi