Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında, Afşin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Afşin İlçe Başkanlığı’nca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, partisinin 35. Olağan Kurultayı ile partisinin TBMM Grup Toplantılarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Afşin Adliyesi önünde basın açıklaması yapan AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, 93 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez halkın oyları ile Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret içeren söylem ve eylemleri nedeniyle Ana Muhalefet Partisi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmak için toplandıklarını belirtti.

Kırbıyık, “Yüzde 52 oy ile doğrudan seçilen ve tüm dünya Müslümanlarının umudu haline gelen Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı diktatörlükle itham edilmesinin ne kadar yersiz olduğu izahtan varestedir” dedi.


"Cumhurbaşkanına değil milyonlara yapılmış bir hakaret"

Kılıçdaroğlu’nun hakaret içeren ifadelerinin sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dönük bir saldırı olmadığını ifade eden Kırbıyık, “ Bu ifade aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a oy veren ve cumhurbaşkanlığı makamına layık gören milyonlarca vatandaşa da yapılmış bir hakarettir” diye konuştu.

Seçimlerin, demokrasinin hakim olduğu toplumlarda, halkın iradesini yönetime yansıtmanın en temel ve etkili aracı olduğunu söyleyen Kırbıyık, “Seçimler, gelişmiş demokrasilerde halkın yönetime katılmasının uygulanabilir en doğrudan aracıdır. Şüphelinin, demokratik yöntemlerle, anayasada gösterilen usule uygun olarak gerçekleştirilmiş bir seçim sonucunda %52 oy olarak doğrudan seçilen Cumhurbaşkanı için; ilkel ve demokratik bilincin gelişmediği toplumlarda, ülkedeki ekonomik ve askeri gücü kontrol eden şahısların veya grupların, halk üzerinde baskı kurarak, şiddet uygulayarak kontrolü ellerinde tuttukları rejimler için kullanılan "Diktatör" nitelendirmesinde bulunması, şüphelinin demokrasiye ve halkın iradesine en ufak saygısının dahi olmadığının açık bir göstergesidir. Şüpheli şahsın, aynı zamanda temsil kabiliyeti bakımından ülkedeki en büyük ikinci partinin ve Ana Muhalefet Partisinin lideri olması, durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne sermektedir. Kılıçdaroğlu’nun yönelttiği ifadeler, Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde, en temel anayasal hakkımız olan seçme özgürlüğümü kullanarak Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a oy vermiş bir vatandaşlar olarak, tarafımıza da yöneltildiği bir gerçektir. Kılıçdaroğlu’nun ifadeleri Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a, onu seven ve ona oy veren biz vatandaşlara yönelik ağır birer hakarettir. Bu sebeple şüpheliden şikayetçiyiz” açıklamasında bulundu.

AK Parti Afşin İlçe Başkanı Av. Şeref Kırbıyık, yönetim kurulu üyeleri ve partililer basın açıklamasının ardından suç duyurusu dilekçelerini Cumhuriyet Savcılığına teslim etti.

Editör: Haber Merkezi