Akademik bir seminer için Elbistan'a gelen Aytekin Karaca ve  Aikido Akademi grubu antrenörleri Eshab-ı Kehf'i ziyaret ettiler. 

Afşin Belediye Başkan Vekili Sabahattin Atalay’ın eşlik ettiği aikido antrenörleri, Eshab-ı Kehf Rehberi Ramazan Kıraç’tan Kehf kıssası ve Eshab-ı Kehf Külliyesi hakkında bilgiler aldılar. Antrenör grubu, UNESCO adayı Eshab-ı Kehf ‘te, Türkiye Tanıtım Platformu (TUTAP) tarafından açılan Türkiye'de bulunan UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan eserlerin sergisini gezdi.

Eshab-ı Kehf’te açıklama yapan Türkiye’de tanınmış Aıkıdo hocalarından olan Aytekin Karaca, Afşin ve  Elbistanlı sporseverler için antrenörleriyle birlikte aikido semineri vermek için geldiğini kaydetti.

Wushu Kahramanmaraş İl Temsilcisi Selçuk Kayapınar'ın daveti üzerine Afşin'e gelerek Eshab-ı Kehf’i ziyaret ettiklerini dile getiren Karaca, “ Elbistan’a ve Afşin sporseverlerimize aikido sporu hakkında bilgiler aktarmak ve tanıtımını yapmak için geldik. Seminerlerimizi tamamladık ve Afşin’de bulunan Eshab-ı Kehf’i ziyaret ettik ve tarihi külliye hakkında bilgiler aldık. Bizlere burada Wushu Antrenörü Selçuk Kayapınar ve Belediye Başkan Vekili Sabahattin Atalay Bey bizlere eşlik etti. Kendilerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Konuşmanın ardından Afşin Belediye Başkan Vekili Sabahattin Atalay, antrenörlere Eshab-ı Kehf tablosu hediye etti.

 

Editör: Haber Merkezi