Afşin’de, putlara tapmayı reddeden 7 gencin sığınarak 309 yıl uyudukları rivayet edilen Eshab-ı Kehf Mağarasına Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afşin Temsilciliği tarafından ‘Tefekkür Yürüyüşü’ düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afşin Temsilciliğince, "Diriliş ve Direnişin Sembolü Eshab-ı Kehf Yolunda Sevgi ve Kardeşlik Yürüyüşü” etkinliği düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Şehit Er Ömer Erüstün Meydanı'nda mehter gösterisi ile başlayan yürüyüşte yüzlerce vatandaş tekbir ve salavat eşliğinde Eshab-ı Kehf Külliyesi'ne kadar yürüdü.

Külliyede Kuran-ı Kerim okunup dualar edildi.

Anadolu Gençlik Derneğince yürüyüş etkinliğinin üçüncüsünün düzenlendiğini söyleyen AGD Kahramanmaraş Şube Başkanı Ahmet Bolat, burada yaptığı konuşmada,Eshab-ı Kehf hadisenin anlatıldığı Kehf Suresi’nin Elhamdülillah ile başlayan ve hamd vesilesi olan 5 sureden bir tanesi olduğunu söyledi.

Eshab-ı Kehf’in dünyaya çok önemli mesaj verdiğini söyleyen Bolat, “İçinde bulunduğumuz mevsimin içerisinde çok önemli manalar var. Müslümanlara ve dünyaya önemli mesaj veren 7 inanmış adam diriliş ve direnişin sembolü olmuştur. Allah’ın Kur’an’da bizlere memnuniyetini göstererek örnek olarak takdim ettiği 7 inanmış adamı anlamak ve yaşamak için Eshab-ı Kehf’e geldik, bir aradayız. Bu program ile Eshab-ı Kehf’te hem zaman açısından hem de mevsim açısından iki önemli hususu idrak ediyoruz. Allah’ü Teâlâ bu inanmış 7 gencin inançlı, kararlı, şuurlu ve bu dik duruşundan o kadar memnun olmuş ki onların bu destansı direnişini Kur'an ile kayıt altına almış.Kahramanmaraş ve Afşin AGD olarak etkinliğini Eshab-ı Kehf’te yapmayı istedik. Çünkü diriliş ve direniş ruhunu mekanında anlamaya çalışmak istedik. Yürüyüşümüze katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

AGD Afşin Temsilcisi Tahir Özden de Kur'an-ı Kerim'de isimleri anılan 7 uyurların diyarında düzenlenen, ‘Diriliş ve Direnişin Sembolü Eshab-ı Kehf Yolunda Sevgi ve Kardeşlik Yürüyüşü’ ile gelecek kuşakların Eshab-ı Kehf’i daha iyi anlatmak, anmak ve anlamak için bir araya geldiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından mehter gösterisi yapıldı ve etkinliğe katılan vatandaşlara yemek ikramı yapıldı.

Programa, Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ahmet Emiroğlu, Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Tüten, Afşin, Elbistan, Göksun, Nurhak ve Türkoğlu AGD temsilcisi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi