Anadolu Gençlik Derneği Afşin Temsilciliği ve Milli Gençlik Vakfı tarafından Şehitleri Anma Gecesi ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocanın vefatının 7. Sene-i Devriyesi için program düzenlenecek.

Afşin İmam Hatip Lisesi Müdürü Bedir Boz’un konuşmacı olarak atılacağı program Afşin Belediye Düğün ve Konferans Salonu’nda 28 Şubat Çarşamba Günü saat 20.00’da başlayacak.

Programda Kuran'ı Kerim ziyafeti, ilahi, ezgi, sinevizyon gösterisi ve şehitlerimiz için dua yapılacak.

Düzenlenecek olan programa tüm Afşin halkını davet eden Anadolu Gençlik Derneği Afşin Temsilcisi Tahir Özden, Erbakan Hocanın Türkiye ve Dünya siyasetinin son altmış yılına damgasını vuran önemli siyaset, ilim, fikir ve aksiyon adamı olduğunu belirtti.

Özden, “Necmettin Erbakan Haftası kapsamında Türkiye ve dünyada bir dizi etkinliklerle Erbakan Hocamız yad edilecektir. Biz de Afşin Anadolu Gençlik Derneği olarak 28 Şubat Çarşamba günü saat 20.00’da Afşin Belediyesi Düğün ve Konferans Salonu’nda hem Şehitler Gecesi hem de Necmettin Erbakan Hocanın ölüm yıl dönümünü anmak amacıyla bit program düzenledik. Düzenlenecek olan programa Afşin İmam Hatip Lisesi Müdürü Bedir Boz, konuşmacı olarak katılacak.” dedi.

Necmettin Erbakan’ın “Önce Ahlak ve Maneviyat” prensibi ile hareket ettiğini söyleyen Özden, “Erbakan Hocamız Türkiye ve dünya siyasetinin son altmış yılına damgasını vuran önemli siyaset, ilim, fikir ve aksiyon adamı olmuştur. Erbakan Hocamızın başlattığı Millî Görüş harekâtı, savunduğu hak anlayışı, ortaya koyduğu çözümler ile farklı olduğunu, yerli olduğunu, milli olduğunu ispat etmiştir. Millî Görüş'ü bu milletin gönül dünyasına sokmayı başarmıştır. “Ne olarak anılmak istersiniz?” diye sorulduğunda: "Malıyla, canıyla cihad eden bir Müslüman olarak anılmak isterim" cevabını vermiştir.  Hocamız “Önce Ahlak ve Maneviyat” prensibi ile hareket etmiştir. Manevi kalkınma olmadan maddi kalkınmanın olmayacağını, maddi ve manevi kalkınmanın birlikte olması halinde insanlığa saadet getireceğini kendisi için bir ölçü bilmiştir. Bir taraftan manevi kalkınma hamlesini yürütürken, diğer taraftan maddi kalkınmanın gereği olarak sanayileşme hamlelerini yürütmüştür. O her alanda bu millet için çığır açan bir lider olmuştur. O şefkat dolu bir insandı. O bütün insanlığın hem dünya hem de ahiret saadetini istiyordu. Herkese dünya ve ahiret saadetinin ancak İslam ile sağlanabileceğini, İslamsız saadetin imkânsız olduğunu anlatıyordu” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi