Türkiye Wushu Şampiyonası'ndan 8 madalya ile dönen Afşin Belediyesi Wushu Takımı'nın "altın kızları", mayıs ayında Rusya'da düzenlenecek Avrupa şampiyonasında İstiklal Marşı'nı söyletmek istiyor.

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından 5-14 Şubat tarihlerinde Antalya'da düzenlenen Şehit Muhammed Oğuz Kılınç Türkiye Wushu Şampiyonası'nda 4 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan Afşin Belediyesi Wushu Takımı, mayıs ayında Rusya'da düzenlenecek Avrupa şampiyonası için Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Spor Salonu'nda antrenmanlara başladı.

Afşin Belediyesi Wushu Takımı, Mayıs ayında Rusya'nın ev sahipliğinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Kapalı Spor Salonunda antrenmanlara başladı. Sporcular, müsabakalara katılıp madalya almak için ter döküyor.

Wushu Milli Takım Antrenörü ve Afşin Belediyesi Wushu Takımı Antrenörü Bülent Binköl, dereceye giren sporcularının, Wushu Milli Takımı'na çağırılacaklarını belirterek, dünya ve Avrupa şampiyonalarına katılacaklarını söyledi.

Afşin'in, Wushu sporunda iddialı bir merkez olduğunu dile getiren Afşin Belediyesi Wushu Takımı Antrenörü Bülent Binköl, " Antalya’da düzenlenen Wushu Türkiye Şampiyonasında 4 birincilik, 2 ikincilik, 2 tanede üçüncülüğümüz var. Toplamda 8 derece elde ettik. " dedi.

Türkiye şampiyonasına 9 ay gibi kısa sürede hazırlandıklarını ifade eden Binköl, " Öğrencilerimizle birlikte kısa zamanda büyük bir başarı yakaladığımıza inanıyorum.  Hazırlık aşamasında 7 bölgesel turnuvaya katıldık.  Öğrencilerimiz ilk defa katılmış olduğu bölgesel turnuvada da birçok derece aldık. Türkiye şampiyonası için tecrübe kazanmamız lazımdı. Türkiye şampiyonasında da istediğimiz başarıyı kazandık." açıklamasında bulundu.

- İlk hedef, Rusya

İlk hedeflerinin Rusya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası olduğunu aktaran Binköl, " Birinci olan öğrencilerimiz, milli takıma çağırılacaklar. Ardında da dünya ve Avrupa şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler. Şuanda Mayıs ayında Rusya’da düzenlenecek şampiyonaya hazırlanıyoruz. Türkiye şampiyonası zorlu bir sınavdı fakat öğrencilerimiz buradan 8 derece elde etmeyi başardı. Öğrencilerimizin Avrupa ve dünya şampiyonasında da başarı elde edeceklerine inanıyorum. Şampiyonada derece elde eden sporcularımız dünya ve Avrupa şampiyonasının yanı sıra Akdeniz Şampiyonlarına gidip orada ülkemizi temsil edecekler" ifadelerine yer verdi.

Şampiyonadaki başarıları, Afşin halkına hediye ettiklerini söyleyen Binköl,  konuşmasına şöyle devam etti:

" Afşin’imize son 10 yılın en büyük başarısını getirdik.  Öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu başarıyı yakalamamızda bizlerde desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven'e, Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürümüz Asef Arslan'a, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Ahmet Şahan'a, Belediye Spor Kulübü Başkanımız Yahya Arslan'a ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali İhsan Kabakçı'ya teşekkür ediyorum. Bizler bize verilen emekleri boş çıkarmamak için elimizden geldiğince çalışacağız. Nasıl ki bu yıl 8 derece getirdiysek, önümüzdeki yıl Kick Box, MuayThai gibi dallarında da derecelerle Afşin'i en iyi şekilde temsil edeceğiz"

Türkiye Şampiyonasında genç kızlarda, 70 kilogramda altın madalya kazanan Merve Özer, Avrupa ve dünya şampiyonasında Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve Türk bayrağını dalgalandırmak istediğini söyledi.

Beden eğitimi öğretmeni olarak spor hayatına devam etmek isteyen Özer, " Wushu sporuna 4 yıl önce başladım. Spora başlamadan önce elimde hiç bir şey yoktu. Fakat şimdi hedefimde, Avrupa ve dünya şampiyonu olmak var. Spor sayesinde hayatım değişti. Bizden desteklerini esirgemeyen başta Bülent hocamız olmak üzere, aileme, belediyemize ve Halk Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum" dedi.

56 kilogramda genç bayanlarda altın madalya kazanan Hilal Pemik ise, "Türkiye şampiyonasına gitmeden önce 9 aylık bir antrenman sürecimiz oldu. Çok sıkı ve yoğun bir süreç içerisindeydik. Gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ettik. Maddi durumlardan dolayı sıkıntı çekmemize rağmen Türkiye Şampiyonasına katıldık. Hedefim, milli sporcu olarak ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Şimdi dünya ve Avrupa şampiyonası hazırlıklarımız başladı. İnşallah emeklerimizin karşılığını alırız. Bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi