Afşinli üniversite öğrencisi ve takımı,  TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST İstanbul) kapsamında düzenlenen yarışmada üçüncü oldu.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu, ülkenin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST İstanbul kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda, 'Roboik İnsansız Otonom Kara Araçları Geliştirme Yarışması'nda Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde okuyan Ahmet Mustafa Köş'ün takım kaptanlığını yürüttüğü 'İzci' takımı üçüncü oldu.

Afşinli hemşerimiz Köş, ödülü takımı adına Savunma Sanayi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Celal Sami Tüfekçi'den aldı.

Üniversite Öğrencileri Araştırma ve Proje Yarışmasında da "Akıllı Şehirler ve Ulaşım", "Bilgi ve İletişim Teknolojileri", "Eğitim", "Enerji ve Çevre", "Gıda ve Tarım", "Makina İmalatı ve Otomotiv", "Sağlık", "Savunma, Uzay ve Havacılık", "Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik" kategorilerinde derece alan öğrencilere ödülleri verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödüllerini takdim ettiği yarışmacılarla toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

TEKNOFEST İstanbul kapsamında bu yıl düzenlenen 19 yarışmaya, 122 ülke ve Türkiye'nin 81 ilinden toplam 17 bin 373 takım ve 50 bin yarışmacı başvurdu. Yarışmaların finallerinde ise yaklaşık 2 bin takım ve 10 bin finalist mücadele etti.

Yarışmalarda dereceye girenlere 3 milyon liranın üzerinde ödül dağıtıldı.

Editör: Haber Merkezi