Afşin'de, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB) Kahramanmaraş Temsilciliği tarafından tesisatçılara doğalgaz tesisatçılığı eğitim semineri verildi.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Seminer Salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerine katılan tesisatçılara, Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi Kahramanmaraş Temsilcisi Eğitim Danışmanı Ali Haydan Savranlı tarafından doğalgaz tesisatı hakkında bilgi verildi.

Afşin'e gelecek doğalgaz için tesisat ustalarına yeterlilik belgeleri vermek için eğitim seminierini düzenlediklerini söyleyen Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi Eğitim Danışmanı Ali Haydan Savranlı, "1 Ocak 2017 tarihi itibariyle zorunlu olan doğalgaz çelik, polietilen boru kaynakçısı ve doğalgaz iç tesisat yapım personellerine belgelendirme süreci için burada bulunuyoruz. Afşin'e doğalgazı getirecek ARMADAŞ dağıtım firması doğalgaz tesisatı yapacak ustalarımız için yeterlilik belgelerini zorunlu kıldı. Afşin'de evlerimizde veya işyerlerimizde iç tesisatı yapacak tesisat ustalarımıza eğitim verdik. Ön hazırlıklarımızı tamamladık. Doğalgaz tesisatını gerçekleştirecek ustalarımız sınava girecek. Sınavda başarılı olan arkadaşlarımız doğalgaz tesisatı işini yapabilecek." açıklamasında bulundu.

Afşin'e gelecek doğal için hazırlık yaptıklarını dile getiren Makine Mühendisi Ökkeş Terzi, "İlçemiz yakın bir zamanda doğalgaza kavuşacak. İlçemizde faaliyet gösteren tesisatçı arkadaşlarımız ev ve işyerlerinde kullanılacak doğalgazın iç tesisatını yapmak için yeterlilik belgesi almak istedi. Bizlerde Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB) Kahramanmaraş Temsilciliği başvurduk ve seminerlerimizi gerçekleştirdik. İnşallah 3 Şubat Cumartesi günü uygulamalı ve yazılı sınav gerçekleştirilecek. Sınavda başarılı olan arkadaşlarımız yetki belgesini alarak doğalgaz iç tesisat işini yapabilecek. Bu seminerlerin verilmesi noktasında bizlere Afşin Ticaret ve Sanayi Odası'nın seminer salonu açan eden Başkanımız Bekir Sıtkı Can'a teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi