Afşinli Teğmen Mevlüt Topal’ın terhis olduğu gün bombalı saldırıda yaralandı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada yaralanan 19 askerin izin ve terhis için memleketlerine gittikleri öğrenildi.

 Afşinli Teğmen Mevlüt Topal’ın Hakkari’de askerliğini tamamladığı ve memleketi Afşin’e dönmek üzereyken 19 askerimizin de içinde bulunduğu hain saldırıda yaralandığı öğrenildi.

Patlamada yaralan Teğmen Topal'ın babası Hasan Ali Topal, gazetemize yapmış olduğu açıklamada, hanin saldırıda yaralanan oğlu ve diğer askerlerin durumlarının iyi oldukları bilgisini verdi.

Oğlunun askerliğini bitirdiğini ve dönüş yolunda hain saldırının olduğunu ifade eden Hasan Topal, “Teğmen askerliğini tamamlayan oğlu Mevlüt Afşin’e geleceği zaman bu olayı yaşadı.” Dedi.

Kale Mahallesinde ikamet eden Hasan Ali Topal, “Hakkari’de yaşanan olayın ardından hemen oğlumu aradım. Çok şükür kendisiyle telefonda konuştuk iyi haberini aldık. Teröristler tarafından gerçekleştirilen hain tuzakta bir şehit haberi almamak bizi daha çok mutlu etti. Allah’ım tüm askerlerimizi anasına, babasına, sevdiklerine kavuştursun. Mevlüt’te patlamada yaralandı, şükürler olsun durumu iyi. Yüksekova Devlet Hastanesinde tedavisi devam ediyor. İnşallah bugün Ankara’ya gelecek. Oradan da Afşin’e getireceğiz” dedi.

Olay ile ilgili Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, Esendere beldesinden Yüksekova ilçesine askeri personel taşıyan bir araca bölücü terör örgütü mensuplarınca el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirilen saldırısı sonucu 19 askeri personelin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, "Sağlık kuruluşlarından alınan son bilgilere göre 18 askeri personelin sağlık durumunun iyi olduğu, 1 askeri personelin ise hayati tehlikesinin devam ettiği anlaşılmıştır. Hayati tehlikesi bulunan askeri personelin sevk edildiği Yüksekova Devlet Hastanesinde tedavisine devam edilmektedir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.


 

Editör: Haber Merkezi