Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, 14 Şubat Sevgiler Gününde Şırnak gazisi Veli Dal ile Suha Kapsis çiftinin nikahını kıydı.

Afşin Belediyesi Evlendirme Dairesi, 14 Şubat Sevgiler Gününde anlamlı bir nikaha ev sahipliği yaptı. Başkan Güven, 2009 yılında Şırnak'ta teröristlerin döşediği mayına basan ve görme yetisini kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Veli Dal ile Suriye vatandaşı Supha Kapsis'in nikah törenini gerçekleştirdi.

Evlilik cüzdanını geline veren Başkan Mehmet Fatih Güven, "Bu vatan için her türlü fedakarlığı sonuna kadar yapmış bir gazimiz. Kahraman bir gençle evleniyorsun. Bir gazinin hanımı oluyorsun, buda ayrı bir gurur kaynağı. Rabbim mutlu mesut bir yuva nasip etsin."dedi.

Genç çifte tavsiyelerde bulunan Güven, "Yetiştireceğiniz evlatlardan da hiç kuşkum yok vatanına milletine ve dinine bağlı insanlar olacaklardır.  Böyle bir babanın böyle bir annenin evlatları da inşallah bayrağı daha ileriye taşıyacak.  Yaşça sizden büyüğüm evliliği yaşadım da mutlu bir evliliğim var. Oradaki sırrı da ben size vereyim evliliğin ilk başlarında birbirinize alışmanız zor olabilir. Huylarınızı yeni yeni öğreneceksiniz.  Bu bir yolculuktur, yol arkadaşlığıdır.  Daha önce bilmediğiniz huylarınız ortaya çıkabilir, bunlar hiç önemli değil sadece sabırla çok hoşlanmadığınız bir huyu varsa bundan hoşlanmıyorum deyin. Bunu da karşı taraf bana karşımı geliyorsun gibi algılamasın. Bir bakacaksınız 1 yıl içerisinde huylarınızda birbirinize benzemeye başlamış. Sevdiğiniz şeylerde birbirine benzemeye başlamış.  Rabbim ömür boyu mesut etsin." diye konuştu.

Evlenen genç çiftte Başkan Güven'e teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi