2014-2015 futbol sezonunda 1. Lig grup birincisi olan ve Süper Lig'e çıkmaya hak kazanan Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü 1. Lig kupasıyla Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan'ı makamında ziyaret ederek sevinçlerini paylaştılar.
Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübünü başarılarından dolayı kutlayan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, "Afşin İşitme Engelliler Futbol Kulübümüz geçmişten gelen başarılarını devam ettirerek İşitme Engelliler 2014-2015 Sezonunda grup birincisi oldu. Bu başarıyı elde eden sporcularımız, İşitme Engelliler 2015-2016 sezonunda Süper Lig'de mücadele edecek" dedi.

Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübünün çok önemli bir başarı elde ettiğini ifade eden Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, " Ülkemizin işitme engelliler alanındaki Süper Lig'i, bizim genel itibariyle bildiğimiz Spor Toto Süper Lig'den hiç farklı değil. Bu anlamda sporcularımız, İstanbul, Konya, İzmir, Ankara takımları gibi büyük il takımlarıyla Süper Lig'de mücadele edecek. Afşin olarak gücümüz ve imkanlarımız nispetinde sporcularımızın arkalarında olacağız" açıklamasında bulundu.

-  "Afşin İşitme Engelliler, Kahramanmaraş'ı 
     Süper Lig'de temsil eden tek takım”

Fakat bu sadece manevi destekle ve sözle yürüyecek gemi değil. Başta Afşinli işadamlarımız olmak üzere bu takıma sahip çıkmamız gerekiyor. Aslında bu takım sadece Afşin'i temsil etmiyor. Aynı zamanda tüm Kahramanmaraş'ı süper ligde temsil eden tek takım. Bu bağlamda Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizden de ilçe kaymakamı olarak işitme engelli futbolcularımıza yardımlarını bekliyorum. İnşallah bu çağrımız karşılık bulur" diye konuştu.

-  "Süper Lig, başarımızı duyuramadık”

Bir ilçeden Türkiye Süper Lig'ine bir takım çıkarmanın çok önemli olduğuna değinen Kaymakam Budan, " İlçemizde göreve başlayalı iki ay gibi süre oldu fakat bu başarının yeterince ne Afşin'de, ne de Kahramanmaraş'ımızda duyuramadık. Bu çok önemli bir başarı. Afşin'imizden, Süper Lig'e bir takım çıktığına ne Afşin'de, ne de Kahramanmaraş'ta bilindiğine vakıf olmadım. Dolayısıyla bu bilinmezlikle de mücadele etmek durumundayız"dedi.

-  "8 Kasım'da Konya deplasmanında olacaklar”

Afşin İşitme Engelliler Futbol Takımının 8 Kasım'da ilk maçına çıkacaklarını söyleyen Budan, " Takımımız, Konya İşitme Engelliler Spor Kulübü ile deplasmanda karşılaşacaklar. Sessiz sporcularımıza yapacakları tüm müsabakalarında başarılar diliyorum. İşitme engelli sıfatının önde olması dezavantajını bugüne kadar gördüler fakat bu spor faaliyetleriyle sosyal hayata katılma ve engeli olmayan vatandaşlara benzer faaliyetlerde bulunarak hayatlarına devam etmeleri çok önemli. İnşallah Süper Lig'de kendilerine yakışan mücadeleleri ortaya koyarak başarılarına devam ederler. Ama bu sadece onların çalışmalarıyla değil hepimizin desteğiyle olacak bir şeydir. Bu sporcularımızın hepsi kendi engellerini aşmış. Şimdi burada bize düşen Afşin ve Kahramanmaraş olarak takımıza destek olmak ve başarıya engel olacak engelleri ortandan kaldırmak durumundayız" açıklamasında bulundu.

Bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye çapında önemli bir başarı elde ettiklerini belirten Afşin İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Durdu Türkmen, maddi destek olduğu takdirde Türkiye'yi Avrupa kupasında temsil edebilecek gücü kendilerinde gördüklerini söyledi.

 Konuşmaların ardından Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Asef Aslan, Kulüp Başkanı Durdu Türkmen, takım antrenörü Hasan Akpınar ve takım kaptanı Bekir Aslan, yanlarında getirdikleri 1. Lig Kupası ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Editör: Haber Merkezi