Afşinli ses sanatçıları, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın "Sahne Sırası Sende" sloganıyla başlattığı “Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması”na damga vurdu.  Afşinli sesler Antalya'da 2 birincilik, 2 ikincilik aldı.

Kahramanmaraş'ta düzenlenen, Gençlik Merkezleri Arası Solo Ses, Enstrüman Çalma ve Şiir Okuma Yarışmasında il birincisi olan Afşinli sesler Osman Özdemir, Kevser Özdemir  ve  Elif Godalak, Antalya'da  düzenlenen Akdeniz Bölge yarışmasından da dereceyle döndü.

Kahramanmaraş’ı ve Afşin'i temsilen Antalya'da düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları'na katılan gençler, 2 dalda bölge birinciliği ve 2 dalda bölge ikinciliği aldı.

18-21 Yaş Bayan Solo Ses Yarışmasında Kevser Özdemir ve 22-­29 Yaş Solo Bayan Kategorisinde Elif Kodalak Akdeniz bölge birincisi oldu. Osman Özdemir  ise, 22-29 Yaş Katagorisi Erkek Solo Çalgı Yarışmasında ve  22-29 Yaş Erkek Solo Ses Yarışmasında Akdeniz bölge ikincisi oldu.
 

18-21 Yaş Bayan Solo Ses Yarışmasında Akdeniz Bölge birincisi olan Kevser Özdemir ise; “Daha önce Kahramanmaraş'ta düzenlenen 18-21 yaş kategorisinde hem solo ses hem de sola çalgı dalında birinci olmuştum. Ardından Kahramanmaraş ve Afşin'imizi temsilen katıldığımız Antalya'da düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları'nda solo ses dalında Akdeniz birinciliğini elde ettik.  Her şeyden önce Afşin Halk Ozanları Derneği Başkanımız ve yönetim üyelerine teşekkür ediyorum. Bizleri hiç yalnız bırakmadılar, her zaman destek verdiler. Afşinli arkadaşımız elif Elif Godalak'ta 22-29 sola ses dalında birinci oldu. Emeği geçenlere ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

22-­29 Yaş Solo Bayan Kategorisinde Akdeniz bölge birincisi olan Elif Kodalak ise, "Afşinli arkadaşlarımız ile birlikte güzel bir başarı yakaladık. Bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Solo Enstrüman ve Solo Ses yarışmasından Akdeniz bölge ikincisi olan  Osman Özdemir;  “Ben sola enstrüman ve sola ses yarışmasında 22-29 yaş arasında erkek kategorisinde de iki alanda da Akdeniz bölge ikincisi oldum. Layık görenlere teşekkür ediyorum. Hocalarımızın desteğiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum " açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi