Afşin’de 37 okula kurulacak kütüphanelere Afşinli şehitlerin isimleri verilecek.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ortaklığında yürütülen "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında ilçe genelindeki 37 okulda kütüphane oluşturacak.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Afşinli şehitlerin isimlerinin verileceği kütüphanelere kitap temini için “Şehidimin Gölgesinde Oku!" projesi adı altında kitap toplama kampanyasını hayata geçirdi.

Konu hakkında açıklama yapan Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, “Milli Eğitim Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığının ortaklığında hayata geçirilen "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında ilçemizde 37 okula şehit isimleriyle kurulacak olan kütüphanelere, müdürlüğümüz tarafından yürütülen "Şehidimin Gölgesinde Oku!" projesi adı altında kitap toplama kampanyası başlattık.” Dedi.

Öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak istediklerini belirten Kaba, “Projemizin temel amacı geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırarak; çocuklarımızın kendilerini ifade ederek iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesini desteklemek. Ayrıca toplumsal duyarlılığı yüksek, yardımlaşma ile yorumlama becerisi kazanmış, analitik düşünen, düşündüğünü doğru ve açık bir şekilde ifade eden, algılama gücü yüksek, sorgulayan bireyler yetiştirilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. İlçemizde kurulumu yapılacak şehit kütüphanelerimize kitap temini sağlanarak, hem şehitlerimizin adını yaşatmak hem de bizlere bu vatanı bırakanların gölgesinde münevver Türkiye'nin inşasında yerini alacak olan çocuklarımızın kitap ihtiyaçları karşılamayı hedefliyoruz. Bu sebeple öğrenci, öğretmen, veli, şehit yakını ailelerimiz ve ilgililerin kitap toplama kampanyamıza desteklerini bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi