Afşinli Şehit Jandarma Er Ömer Erüstün, memleketi Afşin'de  yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Siirt’te Şirvan-Pervari karayolu Üçyol mevkiinde PKK’lılar tarafından yola döşenen mayının askeri aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit düşen Afşinli asker Ömer Erüstün, Afşin'de toprağa verildi.

Şehit Erüstün'ün Türk bayrağına sarılı naaşı, Afşin Devlet Hastanesi morgundan alınarak törenin düzenleneceği Ulu Camiye getirildi. Cuma namazının ardından şehit askerimiz için cenaze töreni düzenlendi. Burada şehit Erüstün’ün özgeçmişi okundu ve helallik istendi. Şehit Erüstün’ün babası Ali Erüstün ayakta durmakta güçlük yaşarken, anne Nazan Erüstün’ü ise kadın asker ve polisler sakinleştirmeye çalıştı.

- Kahramanmaraş şehidine sahip çıktı

Şehit asker Erüstün'e son yolculuğunda Afşinli hemşerilerinin yanı sıra, Kahramanmaraş merkez, Elbistan, Göksun, Çağlayancerit ve diğer ilçelerden gelen vatandaşlar yalnız bırakmadı. Atatürk Caddesi ve Ulu Caminin etrafı şehit cenazesine katılmak için ilçe dışında gelen ve Afşinli vatandaşlar tarafından dolduruldu. Afşinli şehit Erüstün, uzun araç konvoyu ile birlikte Afşin Asri Mezarlığına defnedildi. Sıcak havaya rağmen Erüstün'ün cenazesi, Afşin tarihinin en kalabalık cenazelerinden biri oldu.



- Binler Uğurladı


Şehit Ömer Erüstün’ün cenaze namazına AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İlker Çitil, Uğur Dilipak, Nursel Reyhanlıoğlu, MHP Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Garnizon Komutanı Tankçı Albay Burç Pekin, Jandarma Albay Coşkun Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ile binlerce vatandaş katıldı. Cenaze aracının geçişi sırasında Türk bayrağı açarak yürüyüş yapan binlerce vatandaş, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK " şeklinde sloganlar atarak teröre lanet yağdırdı.

Törene katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar, şehidin babası Ali Erüstün'e taziyelerini iletti. 


- Annesi Aracın Peşinden Gitti


Şehit Er Erüstün’ün tabutu omuzlarda cenaze aracına kadar tekbirler eşliğinde taşınırken, PKK aleyhinde sloganlar atıldı. Cenaze aracının ön tarafına baba Erüstün otururken, anne Nazan Erüstün ise aracın peşinden gitti.

Cenaze aracı, 2'nci ordu Komutanlığı Bölge Bandosu ve yürüyen binlerce kişi eşliğinde cami bahçesinden, toprağa verileceği Asri Mezarlığı'na kalabalık nedeniyle güçlükle ilerledi. Şehit Jandaröa er Ömer Erüstün'ün annesi Nazan ve 2'si kız, 3 kardeşi ise cenaze aracının arkasından tutunarak yürüdü. Anne Nazan Erüstün "Güle güle git Ömer'im" diyerek gözyaşı döktü.

 

Şehit Erüstün naaşı, cenaze namazının ardından bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra Afşin Asri Mezarlığı'nda defnedildi. 

 

Editör: Haber Merkezi