Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Afşinli polis memuru Durmuş Polat'ın ismi Elbistan'daki okul kütüphanesine verildi.

Afşinli Şehit Durmuş Polat'ın ismi, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce Elbistan'da Şehit Abdullah Tayyip Olçok İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde oluşturulan Z kütüphanede yaşayacak.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, açılış töreninde yaptığı konuşmada, kütüphanenin gençlerin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sunacağını belirtti.

Kütüphanenin okuma alışkanlığı kazandırarak öğrencilerin okumaya ilgisini artıracağını dile getiren Kaymakam Akkoyun, şöyle konuştu:

"Vatan savunması için, bayrağımız için, ülkemiz için, aziz milletimizin geleceği için canını feda eden şehidimiz Durmuş Polat'ın ruhuna hediye edilen bu kütüphanemizde eğitim gören öğrencilerimiz şehitlerimizi hep anacaklardır. Aziz şehitlerimizin bu ülke için neden canlarını feda ettiklerini bu ilim yuvasında öğrenecekler."

Elbistan'da yapılan eğitim kurumlarına ve kütüphanelere şehit olan güvenlik güçlerinin isimlerinin verilmesi için çalışma yaptıklarını belirten Akkoyun, "Proje kapsamında ilçemizde üçüncü kütüphaneyi açtık. Bu eğitim yuvalarına şehitlerimizin isimlerini verdik." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Kahramanmaraş İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Tatlıbadem ve İlçe Emniyet Müdür Vekili Seher Sönmez, Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, kütüphaneyi gezdi, öğrencilerle sohbet etti.

Kütüphaneye ismi verilen şehidin babası Menderes Polat ise, kütüphanenin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

- Olay

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli olan ve geçici olarak Mardin'in Nusaybin ilçesine görevlendirilen 3 yıllık Polis Memuru Durmuş Polat, mesai arkadaşları ile birlikte kontrol noktasına yaklaşan bir kargo şirketine ait aracı durdurmak isterken, aracın içinde bulunan teröristler tarafından ateş açılması sonucunda ağır yaralanmıştı. Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Polis Memuru Durmuş Polat, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit olmuştu.

32 yaşındaki Polis Memuru Durmuş Polat, doğup büyüdüğü Afşin'e bağlı Kabaağaç Mahallesi'nde kılınan cenaze namazının ardından, gözyaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlanmıştı.

Editör: Haber Merkezi