Sultanbeyli Belediyesi tarafından 2012 yılından bu yana düzenlenen "Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali" bu yıl 9. kez edebiyatseverlerle buluşacak.

Festivale Afşinli hemşerimiz Mortaş’ın yanı sıra Türkiye'den ve farklı coğrafyalardan önemli şairlere ev sahipliği yapacak festival, 25-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Prof. Dr. Nurullah Genç'in onur konuğu olacağı festivalin bu yılki teması ise "Şiirin ve Şehrin Kapısı: Kale'den Şehre" olarak belirlendi.

Festival ile şiir ve şehir ilişkisi üzerinden yakın zamanda açılışı yapılacak Aydos Kalesi ve Sultanbeyli gündeme taşınarak, ulusal ve uluslararası ölçekte edebiyat dünyasına değer üretilmesi amaçlanıyor.

Etkinlikte yer alacak isimler arasında Bosna Hersek'ten Amila Neslanoviç, Bulgaristan'dan Kadriye Cesur, Filistin'den Najvan Darwish, Irak'tan Ali Jaafar Al-Allak, İran'dan Darya Heidari, Kosova'dan Canan Özer, Kuzey Makedonya'dan Mehmed Arif, Macaristan'dan Balazs Szöllössy, Mısır'dan Ahmad Zakaria, Suriye'den Yaser Al-Atrash ve Ürdün'den Asma Al-Hajj yer alıyor.

Türkiye'den ise festivale Ali Bal, Burhan Sakallı, Ercan Ata, Hicabi Kırlangıç, Hüseyin Burak Us, Mehmet Aycı, Mehmet Narlı, Mustafa Uçurum, Nadir Aşçı, Nergihan Yeşilyurt, Sümeyra Yaman, Tacettin Şimşek, Yasin Mortaş olmak üzere toplam 14 şair katılacak.

Festival kapsamında çeşitli etkinlikler ve müzik dinletileri düzenlenecek. Şairler, Sultanbeyli'deki okulları da ziyaret edecek, şiir ve söyleşi etkinlikleriyle öğrencilerle buluşacak.

Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali ile ilgili detaylı bilgi "www.istanbulensissiir.org" adresinden alınabilir.

Editör: Haber Merkezi