Şair Ahmet Süreyya Durna, Edebiyat ve Sanat Akademisi ile Hatay’da Dörtyol İlçe Belediyesinin düzenlemiş olduğu ‘1. Türk Dünyası Şiir Yarışması’nda birinci oldu.

 Kayseri Halk Ozanlar Derneği’nin geçtiğimiz aylarda açmış olduğu Uluslararası Sarıkamış Destanı konulu şiir yarışmasında üçüncü olan Şair Ahmet Süreyya Durna, şimdi de Dörtyol Belediyesi tarafından düzenlenen yarışmada Çanakkale Neresi? başlıklı şiiriyle birincilik ödülü kazandı.

19 Aralık 2016 Pazartesi günü Dörtyol ilçesinde ödül töreninin düzenleneceğini belirten Durna, “15 Temmuz FETÖ kalkışmasını baz alarak; Kültürü kıt olan toplumlar nesneden tanrı yaratır. Öz benliksiz cahil toplum, Fetö’den “Mehdi” çıkartır. Edebi olmayan millet, edepsiz millet demektir. Belli ki “edip”siz yığınlar, illet ve zillete düşer. Ozanı kıymetli milletler, âlimlere ilham verir. Özdeyişi, deyimleri, hayalleri daima şairler- yazarlar ve ozanlar bulur. İnsana kanat takanlar, yıldız savaşı açanlar, âlimlerden önce yazar-çizer ve düşünürlerdir. Mevla bizi sağır, dilsiz ve şairsiz bırakmasın. En güzel arazi dahi, yoz yığına vatan sayılmaz. Kültürlü bir millet ise çöllerden cennet çıkartır.” düşüncesinden hareketle; Edebiyat Sanat Akademisi ile Milli Mücadele yıllarında Fransız işgaline karşı ilk direnişi gösteren Dörtyol halkı ve Belediyesi, böyle bir yarışma düzenlemiş. Bizlerde bu yarışmaya bir eserimizle katıldı ve birincilik ödülü bize layık görülmüş. Türkiye ve Türk Dünyası genelini kapsayan yarışmada derece alan şairlerin ödülleri, Fransız işgaline karşı; 1918 yılında direnişin başladığı Dörtyol’da ve ilk kurşunun sıkıldığı gün olan 19 Aralık’ta verilecektir.

Editör: Haber Merkezi