Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından, Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyası, Afşin’de devam ediyor.

Suriye’de çatışmaların gölgesinde yaşam mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenlerine bir yardım eli de Afşin’deki öğrencilerinden uzandı. Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasına, Afşin Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle ilçedeki 86 okul da dahil oldu. Okullarda başlatılan yardım kampanya kapsamında öğrenciler, okul idarecileri ve öğrenci velilerinin destekleriyle 5 tır insani yardım malzemesi toplandı.

86 Okuldan toplanan insani yardım malzemeleri Türkmenlere gönderilmek üzere Afşin Belediye Düğün Salonunda depolanıyor. Hayrat Vakfı temsilcileri okullardan topladıkları malzemeleri gece geç saatlere kadar çalışarak, ihtiyaç durumuna göre kolilere dolduruyor.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, yardımların depolandığı Afşin Belediyesi Düğün Salonunda Hayrat Vakfı Afşin Temsilcisi Ahmet Doğru’dan devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

11 Şubat Perşembe günü Afşin’den, Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine 5 tır yardım malzemesi gönderildiğini hatırlatan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, “ Türkmenler için başlatılan yardım kampanyası 29 Şubat tarihine uzatılmasının ardından, Afşin’deki okullarımızla yardım kampanyasına destek vermeyi istedik. İlçe genelindeki okullarımızda, A okulundan nohut, B okulundan makarna, C okulundan bebek bezi ve mama gibi yardım malzemelerini sınıflandırarak, 86 okulumuzdan yardım topladık” dedi.

Bu tür kampanyaların, öğrencilerde yardım bilincinin oluşması açsından önemli olduğu ifade eden Kaymakam Budan, “Şuanda huzur ortamında eğitim ve öğretimde devam eden, aileleriyle birlikte sıcak yuvalarında hayatlarını sürdüren çocuklarımızın, zor durumda olan ve savaş ortamında hayatlarını devam ettirmeye çalışan akranlarına, yardımları kendi elleriyle yapma düşüncesi ve bilincinin oluşması amacıyla, özellikle okullarımızda bu kampanyayı başlattık” diye konuştu.

Öğrenciler, okul idarecileri ve öğrenci velilerinin destekleriyle 5 tır insani yardım malzemesi toplandığına değinen Kaymakam Budan, “ Bu yardımların toplanmasında ve yerine ulaşmasında Hayrat Vakfı Temsilcisi arkadaşlarımız ciddi bir emek sarf ediyorlar. Bu toplanan yardımları ürün ürün ayırarak bir ailenin ihtiyacına göre paketliyorlar. 29 Şubat Pazartesi günü ilçemizde toplanan bu ikinci 5 tırı da Suriye’de haksız savaşın mağduriyetini yaşayan Bayırbucaklı Türkmenlere bir yardım eli olarak uzatacağız. Yardımların toplanmasında emekleri bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Hayrat Vakfı temsilcilerine, öğrencilerimize, öğrenci velilerimize ve okul idarecilerimize teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Daha sonra konuşma yapan Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan,  Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasına destek olan öğrencilere, öğretmenlere ve öğrenci velilerine teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi