Afşin'de, anaokulu, ilkokul ve ortaöğretim düzeyinde eğitim gören yaklaşık 19 bin 982 öğrenci karnesini alarak 2016-2017 eğitim ve öğretim yılını tamamladı.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Efsus İlkokulunda düzenlenen karne töreninde öğrencilere karnelerini dağıttı, başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Karnelerini alan öğrencileri tebrik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan, öğrencilere eğlenceli ve güzel bir tatil geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Yaklaşık 125 okulda 984 öğretmenle en iyi eğitimi vermeye çalıştıklarını ifade eden Turan, “ 2016-2017 eğitim ve öğretim yılını sorunsuz bir şekilde tamamladık. İlçemiz okullarında eğitim gören 19 bin 982 öğrenci ve Afşin Geçici Eğitim Merkezinde eğitim gören 137 Suriyeli öğrenci karne sevinci yaşadı. Tüm öğrencilerimize yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmesini diliyorum” dedi.

Alınan karneler öğrenicilerin durumunu gösterdiği kadar velilerin de durumunu gösterdiğine değinen Turan, “ Öğrencilerimiz 1 yıllık yoğun bir çalışma döneminin sonunda, merakla beklediği ve hak ettiği karneleri aldılar.  Sevgili veliler, bu karneler çocuğunuzun bir yıllık emeğinin karşılığı. Bu karnelerde aslında veli olarak sizlerin de bir payı var. Çünkü ben de bir sınıf öğretmeni olarak söyleyebilirim ki özellikle ilkokulda çocuklarımızın başarısında veya başarısızlığında velilerin direk katkıları var. Çünkü bu çocuklar yaş itibariyle sizlerin rehberliğine, sizlerin yardımına ihtiyaçları var. Bu anlamda da 1 yıllık çalışma sonucunda elbette ki çocuklarıyla daha fazla ilgilene velilerin öğrencileri biraz daha başarılı olacak.” diye konuştu.

Eskiyen kitapların geri dönüşüme kazandırılması adına tekrar okullara iade edilmesi gerektiğini söyleyen Turan, “Bütün velilerimizden ve öğrencilerimizden evlerinde 1 yıl boyunca kullanmış oldukları kitapları okullarımıza getirmişler. Lütfen evlerindeki kitapları getirmeyenler varsa bunları en kısa zamanda okullarımıza gönderin. Çünkü bu kitaplar geri dönüşüm olarak değerlendirilecektir.” dedi.

Eski Kız Meslek Lisesi’ne, Anaokulu

Turan, Eski Kız Meslek Lisesi binasının Efsus İlkokulunun kullanımına sunulacağını ve okul idaresi tarafından Anaokulu olarak değerlendirileceğini ifade etti.

Öğretmenlerin teşekkür eden Turan, İnşallah önümüzdeki yıllarda da tekrar okullarımızın açılışı ve kapanışı töreninde bulunmayı Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Ben öncelikle 1 yıl boyunca göstermiş oldukları bu gayretten dolayı öğretmenlerimize, okul idarelerimize, velilerimize, hizmetlilerimize ve tüm öğrencilere teşekkür ediyor onları tebrik ediyorum. Herkese iyi tatiller diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Törende konuşan Efsus İlkokulu Müdürü Muzaffer Kolukısa ise, “2016-2017 eğitim öğretim yılı dönem sonuna ulaşmış bulunuyoruz. Bugünden itibaren artık yaz tatiline gireceğiz. Bazı arkadaşlarınız sevinirken bazı arkadaşlarınızda üzülecek. Ancak üzülmeye gerek yok. Gelecek yıl daha iyi bir karne almak için elinizden geleni yapacaksınız. Tatil sadece boş vakit geçirecek bir zaman değil. Eğleneceksiniz, oyunlar oynayacaksınız ama gerektiğinde de kitap okumayı unutmayacaksınız.

Bizlerin en büyük hedefi, çevresine yararlı, vatanına milletine bağlı, kendisini seven, kendisiyle barışık büyüklerine saygılı küçüklerine sevgili birer birey olmaktır.

Hepinizin tatilini kutluyorum, değerli öğretmenlerimize, hizmetlilerimize ve velilerimize sizler adına teşekkür ediyorum.” Açıklamasında bulundu.

2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Üniversiteye giriş sınavlarının ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 10 ve 11 Haziran ile 17 ve 18 Haziran'da beş oturumda gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi