Afşin İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, harçlıklarını Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

Afşin İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul idarecilerinin eşliğinde Afşin İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Rıdvan Tuncer ve burada görevli askerlere şükran duygularını ifade eden öğrenciler, beraberinde getirdikleri eldiven hediyeleri de teslim etti.

Ticaret Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Meksen Gül, ziyarette yaptığı açıklamada, " Türk askerimiz Afrin’de bölücü terör örgütleriyle mücadele etmekte. Bizlerde Afşin İMKB Ticaret Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi olarak askerlerimize destek olmak için öğrencilerimizle birlikte Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etmek istedik. Bununla ilgili öğrencilerimiz sağ olsunlar kendi aralarında bir miktar para toplamışlar ve bizler bunu Mehmetçik Vakfı’na yatırdık. Bizler her zaman askerlerimizin yanındayız. Afrin’de şehit olan askerlerimizin ruhu şad olsun gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin. Sizleri başımızdan eksik etmesin."diye konuştu.

Öğrencilerinin Zeytin Dalı Harekatının başladığı günden itibaren birşeyler yapmak için bir çaba içerisinde olduklarını söyleyen okulun edebiyat öğretmeni Murat Çolak, " Öğrencilerimiz bize sürekli ısrar ediyordu. Askerlerimiz, Mehmetçiklerimiz için bir şeyler yapalım diye. Bir öğrencimizden para toplama fikri çıktı. Kampanyamız kapsamında toplanan paralar Mehmetçik Vakfına bağışlandı. Ayrıca İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki askerlerimize eldiven hediye aldık. Afşin İMKB Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Mehmetçiklerimizin yanında olduğumuzu göstermek ve onlara moral vermek için öğrencilerimizle birlikte ziyaret ettik." açıklamasında bulundu.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Afşin İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Rıdvan Tuncer, öğrencilerin duyarlı davranışının kendisini çok etkilediğini belirterek, " Daha önce bir ortaokulumuz daha bizleri ziyaret etti. Gerçekten onur verici bir durum. Bizler sizlerin desteğini bildikçe, gördükçe daha da mutlu oluyoruz. Bu güzel düşünceniz ve davranışınızdan dolayı İlçe Jandarma Komutanlığı olarak çok teşekkür ediyoruz. "dedi.

Konuşmanın ardından komutanlık yemekhanesinde askerlerle bir araya gelen öğrenciler yazmış oldukları şiirleri okuyarak, askerlere eldiven hediye ettiler.

Öğrenciler son olarak, komutanlık bahçesinde askerlere destek için Türk bayrağı açarak,komando marşını seslendirdiler.

Editör: Haber Merkezi