Özel Afşin İbni Sina Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesini ziyaret etti.

UNESCO Dünya Kültür Mirasları geçici listesinde yer alan Eshab-ı Kehf’e gelen 100 öğrenci, ‘Şehrimi Tanıyorum’ etkinliği çerçevesinde düzenlen konferansa katıldı. Kervansaray bölümünde gerçekleşen konferansta Eshab-ı Kehf Rehberi Ramazan Kıraç, öğrencilere Eshab-ı Kehf ve Afşin’in tarihi hakkında geniş bilgiler verdi.

Konferansın ardından açıklama yapan tarih öğretmeni Özgür Yaşar, “Okulumuz öğrencilerine, şehrimizin ve ülkemizin en önemli kültürel ve tarihi mekânlarından biri olan Eshab-ı Kehf’i tanıtmak için getirdik. Burada rehber arkadaşımız Eshab-ı Kehf’in ve Afşin’in tarihini öğrencilerimize anlattı” dedi.

Eshab-ı Kehf’i daha iyi tanıtılması için önce bölge insanları tarafından tanınması gerektiğini söyleyen Yaşar,“ Bu gezinin öğrencilerimiz için çok faydalı olduğuna inanıyorum. Neredeyse hiçbir öğrencimiz bilmiyordu buranın tarihini. ‘Şehrimi Tanıyorum’ etkinliği çerçevesinde düzenlenen konferansta okulumuz öğrencileri hem İlçemizin tahini hem de UNESCO Dünya Kültür Mirasları geçici listesinde yer alan Eshab-ı Kehf Külliyesinin tahini öğrenmiş oldular.” diye konuştu.

Daha sonra açıklama yapan Eshab-ı Kehf Rehberi ramazan Kıraç, “Konferansın konusu ve başlığı Afşin Tarihi ve Eshab-ı Kehf idi.  Genç öğrencilerimizin, Eshab-ı Kehf'in sahip olduğu vasıtasız iman, sosyal duyarlılık ve sorumluluk,  kimlik farkındalığı gibi meziyetlerden yola çıkarak dini, sosyal,  etik ve kültürel kimliklerinin farkına varmalarının ve sağlam bir tarih bilincinin oluşmasını sağlamaya yönelik bir sunum yaptım. Bizi biz yapan ve kültürel kimliğimizi meydana getiren tüm değerlere sıkı sıkıya bağlı olma zorunluluğu mesajını vermeye çalıştım.” açıklamasında bulundu.

Öğrencilerde gezi sayesinde Eshab-ı Kehf’i daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını dile getirdiler.

Açıklamaların ardından öğrenciler, Külliye, ribat ve mağara bölümlerini gezerek Afşin Belediyesinin rehberinden "Yedi Uyurlar"ın hikayesini dinledi.

Editör: Haber Merkezi