LYS Türkiye birincisi Afşinli hemşehrimiz Beyza Gürbüz Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi’ni seçti.

2017 Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre MF1, MF2, MF3 ve MF4 alanında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Beyza Gürbüz üniversite eğitimi için Medipol Üniversitesi’ni tercih etti. Türkiye birincisi olan Gürbüz, akademik eğitimini Medipol’de tamamlayacak.

Gürbüz: Araştırma Merkezli Bir Üniversite Olduğu İçin Medipol’ü Tercih Ettim

Şampiyon öğrencilerden Türkiye Birincisi Beyza Gürbüz, akademik alanda hızlı bir şekilde yol alabilme imkanının tercihlerinde belirleyici olduğunu söyledi ve kendisini araştırma alanında geliştirmek istediğini belirtti. Gürbüz, araştırma merkezli bir üniversite olması ile gerek yurtiçi gerekse de yurtdışı olanaklarından ötürü Medipol’ü tercih ettiğini kaydetti.

İlk Yıl ABD’DE Dil Eğitimi Alacaklar

Şampiyon öğrenciler; güçlü akademik kadrosu ve modern uygulama hastanelerinin yanı sıra Avrupa’nın en ileri düzey laboratuvarlarına sahip altyapısıyla eğitim veren Medipol’deki tıp eğitimleri öncesinde, Mütevelli Heyet bursuyla gidecekleri ABD’de dil eğitimi alacak. Başarılı öğrenciler, eğitimlerinin ilk yıllarından itibaren Medipol Üniversitesi Hastanesi’nde pratik eğitim imkanı elde edebilecek. Öğrenciler; profesyonel bilim insanlarına olduğu kadar Medipol öğrencileri için de eşi bulunmaz fırsatlar sunan ve Türkiye’nin tıbbi-biyolojik araştırmalar alanda en ileri araştırma merkezlerinden biri olan Rejeneratif ve Restoratif Tıp Araştırmaları Merkezi’nde de (REMER) bilimsel çalışmalara katılma fırsatını yakalayacak.

MF3 puan türünde LYS Türkiye Birincisi olan Beyza Gürbüz’ün yanı sıra, MF3 Türkiye Üçüncüsü Muhammed Furkan Daşdelen ve MF4’te Türkiye Üçüncüsü, MF3’te ise Türkiye Yedincisi olan Züleyha Seyhan Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı.

3 şampiyonun dışında LYS maratonunu yüksek dereceyle tamamlayan yaklaşık 10 öğrenci daha Medipol’de tıp eğitimi alacak. Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi, 10 kişilik kontenjanının tamamını LYS’yi ilk 134’te tamamlayan öğrenciler arasından kabul etti.

Editör: Haber Merkezi