Afşinli Beyza Gürbüz, 2017 Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) MF1, MF2, MF3, MF4 alanında 500 tam puan alarak Türkiye 1’incisi oldu.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Türkiye 2'ncisi olan Beyza Gürbüz MF1, MF2, MF3, MF4 alanında Türkiye 1'incisi olarak önemli bir başarıya imza attı.

2 milyon 162 bin 895 kişinin girdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda da Türkiye 2’incisi olan Beyza Gürbüz, başarısını devam ettirerek sayısal (LYS) MF1, MF2, MF3, MF4 alanında da 500 tam puan alarak Türkiye 1'inciliğini elde etti.

LYS 1’incisinin hedefi tıp

Eğitimini tıp fakültesini bitirerek tamamlamak istediğini ifade eden Beyza Gürbüz, doktor olarak insanlığa hizmet etmek istediğini belirtti.

Türkiye 1’ncisi olmasının çok güzel bir his olduğunu ifade eden Gürbüz, “Üniversite sınavında güzel bir derece yapabilmek için düzenli bir şekilde derslerime çalıştım. Bu sonucu almak başta şahsım olmak üzere tüm ailemizi mutlu etti. Bu başarımı aileme, arkadaşlarıma ve eğitim veren arkadaşlarımıza borçluyum. Benim üzerimde emekleri bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Düzenli bir şekilde ders çalışarak bu başarıyı elde ettiğini belirten Beyza Gürbüz, şöyle devam etti:

“Tıp fakültesini bitirerek eğitimimi tamamlamayı düşünüyorum. Kendimi doktorluğa yakın hissediyorum. Sınav maratonu uzun bir süreç, düzenli ve çok çalışmak gerekiyor.  Çalışmaya ne kadar erken başlarsan o kadar iyi oluyor. Sınavlara hazırlanırken bol bol soru ve deneme çözdüm. Sınavda da rahat olmaya çalıştım. Ankara'da Muradiye Özel Nene Hatun Kız Lisesindeki öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Çünkü lise eğitimimizde bizlere çok büyük katkı sundular ve bu dereceyi elde etmemizi sağladılar. Benim oda arkadaşım da LYS sınavında Türkiye 3’üncüsü oldu. İnşallah üniversite hayatımı da başarılı bir şekilde tamamlamak istiyorum”

Aile olarak, kızlarının başarısıyla gurur duyduklarını ifade eden Yusuf Gürbüz ise, “Kızımız daha önce girmiş olduğu sınavda Türkiye ikincisi olmuştu. LYS sınavında da tam puan alarak Türkiye birincisi olması bizlere ayrı bir sevinç yaşattı. Bu tarifsiz bir mutluluk. Allah herkese nasip etsin. Beyza tıp fakültesinde okumak istiyor. Bizlerde kendisini destekliyorum” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi