Afşin Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Hamdi Köker, TRT1 ekranlarında yayınlanan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’na katılarak adını ay finaline taşıdı.

Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş’ta düzenlenen Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında il birincisi olan 15 yaşındaki Hamdi Köker, şimdi de TRT 1’de düzenlene katıldığı Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’nda ay finaline kalmayı başardı.

İlahi Sanatçısı Mustafa Cihat’ın sunduğu Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’nda 4 kişiyle birlikte yarışan Hamdi Köker, sesiyle jürinin dikkatini çekerek büyük beğeni topladı.

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’nda finale kaldığı için oldukça mutlu olduğunu ifade eden Hamdi Köker, Afşin’i ve Kahramanmaraş’ımızı en güzel şekilde temsil etmenin gururunu yaşadığını belirtti.

Köker, “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki çok mutluyum. Ben Afşin Pir Ali Camii’nde Ebubekir Şahin hocam ve Rıdvan Bülbül hocamın gözetimi altında burada Kuran-ı Kerim’i en güzel şekilde okuyarak kendimi geliştirmeye çalışıyordum. Ve TRT 1’de Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması düzenlendiğini gördüm katılmaya karar verdim. Başvuru yaptıktan 1 hafta sonra yarışmaya katılmaya hak kazandığım bildirildi. Buradan Ebubekir Şahin hocamla birlikte Ankara’ya gittik. Bizleri orada misafir ettiler ve yarışma düzenlendi. Katıldığım programda 4 ağabeyimle birlikte yarışmayı tamamladık. Şimdi ise adımı finale taşıdım. İnşallah Finalde de iyi bir derece alarak üzerimde emeği geçen herkesi gururlandırırım. Bizleri Ankara’da misafir eden TRT 1 ailesine ve Rıdvan Bülbül hocama, Ebubekir Şahin hocama ayrıca okulumdaki hocalarıma çok teşekkür ederim. “ açıklamasında bulundu.

Afşin Pir Ali Camii Müezzini Ebubekir Şahin ise, Hamdi Köker’in sesinin çok güzel olduğuna değinerek Kuran-ı Kerim’i ve Ezanı güzel okumasından dolayı ilgisini çektiğini bu nedenle böyle yeteneğin bir yerlere gelmesi gerektiğini ifade etti.

Şahin, “Biz Pir Ali Camii’nde birkaç öğrencimizle birlikte Kuran-ı Kerim’i okuma ve ezberleme çalışması yapıyorduk. Tabi Hamdi TRT 1 ekranlarında yayınlanan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’na katılmak istediğini söyledi bizlerde her türlü destekledik. Ankara’ya yarışma için gittik ve orada yarışma tamamlandı. Hamdi sesinin güzelliğini orada ki jüriye de ispatlayarak adını finale taşıdı. Bizler tabi çok mutluyuz gururluyuz. Hamdi’yi daha güzel yerlerde görmek istiyoruz. Önümüzde ki haftalar içerisinde Hamdi inşallah ay finaline katılacak bizi en güzel şekilde temsil edeceğini umuyor başarıya imza atacağını temenni ediyorum. “dedi.

Hamdi Köker’in üzerinde Kahramanmaraş Afşin Pir Ali Camii Müezzini Rıdvan Bülbül’ün emeğinin de çok fazla olduğu söyleyen Şahin, Ankara’da kendilerini misafir eden TRT 1 ailesine, Osman Egin’e, İlhan Tok’a, Mehmet Ali Sarı’ya, Osman Şahin’e, Halil Necipoğlu’ya teşekkür etti.

Ay finallerinin birincileri mayıs ayında gerçekleşecek olan yarı finalde yarışacaklar.

Editör: Haber Merkezi