Tekirdağ’da yaşayan iki çocuk annesi Limen Büşra Akdağ, Afşin’in yöresel lezzetlerini Tekirdağlılarla buluşturuyor.

12 yıl önce memleketi Afşin’den eşiyle beraber Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine taşınan Limen Büşra Akdağ, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen bir programda Afşin’in yöresel lezzetlerini tanıttı.

Çerkezköy’ün kadın girişimcilerinden biri olan Limen Büşra Akdağ, katıldığı programa özel sofra hazırlayarak, Afşin çamanından mumbara, turşusundan içli köftesine kadar birçok Afşin lezzetinin Tekirdağlılar tarafından sevildiğini aktardı.

“YEMEKLERİMİ TADAN İNSANLAR, SATIŞ YAPARSAM ALACAKLARINI SÖYLEDİLER”

Aslen ilçeye bağlı Tanır Mahallesinden olan Büşra Akdağ, gününün en çok çiğ köfte, mumbar dolması, kuru dolma, yaprak sarma yaparak ve aynı zamanda biri 9, diğeri 4 yaşında olan kızlarıyla ilgilenerek geçtiğini söyledi.

Yemeklerini öncelikle yakın çevresine tattırdığını ve olumlu geri dönüşler aldığını ifade eden Akdağ, “Yemeklerimi yapıyordum ikram ettiğim insanlar, satarsam alacaklarını söylediler. İnsanlar talep etmeye başladılar. İnternetten satışa başladım ve sonrasında siparişler almaya başladım” dedi.

“ÇİĞ KÖFTE YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR”

Akdağ, çiğ köftede iddialı olduğunu ve çiğ köftesinin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “Çiğ köfteyi kendi özel sosumla birlikte servis ediyorum. Sosun içinde çeşitli baharatlar ve zeytinyağı var. Çiğ köftemi farklı olarak kendi yaptığım turşuyla ikram ediyorum.Mesela bu çiğ köfte tepsimi tamamen doldurmak, çiğ köfteyi yoğurmak iki saatimi alıyor” dedi.

AKDAĞ’IN MENÜSÜ'NDE NELER VAR?

Akdağ’ın menüsünde Afşin çamanı, içli köfte, çiğ köfte, mumbar dolması, kerevizli yoğurtlu meze, kırmızı biber meze, humus, kuru dolma, yaprak sarma, börek, poğaça, Ege yöresine ait sinkonto mezesi, cheesecake, kabak tatlısı, ceviz kurabiye yer alıyor.

“HER ŞEY MARAŞ’TAN GELİYOR”

Menüsünde yer alan Afşin çemeni, çiğ köfte, içli köfte, mumbar dolma, kuru dolma ve böreği diğer yerlerde yapılanlardan farklı olarak, memleketi olan Kahramanmaraş’a ait baharatlarla yaptığını kaydeden Akdağ, “Malzemelerimizin hepsi Maraş’tan geliyor. Yazın gidiyoruz salçamızı baharatlarımızı yapıyoruz buraya getiriyoruz” dedi.Küçük yaşlardan itibaren yemek yapmaya başladığını ve tariflerin kendisine ait olduğunu söyleyen Akdağ, yemeklerinde tereyağı ve zeytinyağı kullandığına değinerek, tereyağının ‘olmazsa olmazı’ olduğunun altını çizdi.

“ALTIN GÜNLERİNE, EVLERE, İŞYERLERİNE İSTİYORLAR”

Daha çok çiğ köfte, börek, mumbar dolmasının tercih edildiğini ve bunları 10 kişilik bir aile için yaklaşık 160 TL’ye mal ettiklerini söyleyen Akdağ “İnsanlar altın günlerinde, akşam yemeklerinde de tercih ediyor yemeklerimi. İşyerlerine sipariş ediyorlar.Sosyal medyada 3 bine yakın takipçimiz var. Menüde ne varsa onu istiyorlar” ifadelerini kullandı.

“EMEK VEREN KADINLARA DAHA ÇOK DESTEK OLUNMALI”

Akdağ, en başlarda bu işi yapmasına, eşinin olumlu bakmadığını söyleyerek, “İnsanların geri dönüşlerini görünce çok mutlu oldu, gururlandı. Şu an listeleri ben yapıyorum, eşim gidip alışveriş yapıyor. Çok zorlandığım zamanlar oldu. Ben buradan tüm kadınlara seslenmek istiyorum, pes etmesinler. Ben pes ettim tekrar başladım. Emek veren kadınlara daha çok destek olmaları gerektiğini düşünüyorum. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

“KÜÇÜK AMA EMİN ADIMLARLA İLERLEMEK İSTİYORUM”

Evlere paket servis uygulamalarında da yemeklerinin yer alması planının olduğunu ifade eden Akdağ, “Küçük ama emin adımlarla ilerlemek istiyorum. Öncelikle takipçilerime hizmet vermeyi istiyorum” dedi.

Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi Kardelen Sitesindeki evinden satış yapan Limen Büşra Akdağ, Sipariş vermek isteyenlerin ‘cerkezkoy_gurme’ İnstagram hesabında kendisine ulaşabileceğini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi