Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığı ile hac vazifesini yerine getirmek için yola çıkan 56 hacı adayı dualar eşliğinde uğurlandı.

Afşin Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla Suudi Arabistan'a gidecek 56 hacı adayları için sabah namazının ardından Pınarönü Camii önünde uğurlama töreni düzenlendi. Törende, Kuran'ı Kerim okundu, dualar edildi.

Uğurlama öncesi konuşma yapan Afşin Müftülüğü Vaizi Salim Çalışkan, “Her mümin ve her Müslüman’ın gönlünde o kutsal topraklar, o sevda her zaman taptazedir.” dedi.

Kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının son derece sabırlı olmaları gerektiğini belirten Vaiz Çalışkan şu ifadeleri kullandı:

“Her inanan insan o kutsal beldelere gitmenin, oralara varmanın aşkını hep içinde taşır. Çünkü o beldeler, yeryüzünden rabbimizin en mübarek saydığı, en mukaddes kıldığı, kutsadığı, yücelttiği, ayetlerinin olduğu, Peygamberlerin ve son Peygamber Hz. Muhammet’in makamı ve mekanı olan, yeryüzündeki en güzide yerlerdir.

Ben özel olarak hacca gidecek olan hacı adayı kardeşlerimiz seslenmek istiyorum.İbadetleriniz boyunca sabrı elden bırakmayın.Tatile gelmiş gibi değil her anını ibadetle geçireceğiniz bir seyahat olsun.Rabbim gidemeyenlere de nasip eylesin.”

Yapılan konuşmanın ardından hacı adayları için dua yapıldı.

Pınarönü Camiinde toplanan hacı adaylarını yakınları yalnız bırakmadı.

Konuşmanın ardından ve duaların ardından 56 hacı adayı, kendilerini uğurlamak için gelen kalabalıkla helalleşerek, kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktı.

Editör: Haber Merkezi