Afşin Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla Suudi Arabistan'a gidecek 46 hacı adayları için Pınarönü Camii önünde tören düzenlendi. Törende, Kuran'ı Kerim okundu, dualar edildi.
Afşin'den kutsal topraklara giden hacı adaylarını uğurladıklarını söyleyen Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, "Hac, bilindiği üzere gücü yeten Müslüman kardeşlerimiz için farz bir ibadettir. Ne mutlu ki bugün Afşin'den 46 hacı adayımızı Müslüman aleminin merkezine uğurlama sevincini yaşıyoruz. Afşin'den İbadetlerini yapmak üzere göndereceğimiz hacı adaylarımız kurban bayramının ardından 17 Ekim Cumartesi günü inşallah hac vazifesini yerine getirerek tekrar Hacı olarak yurda dönecekler. Hacı adaylarımızın, haclarının kabul olmasını Allah'tan temenni ediyorum" dedi.

Kutsal topraklara adım atmaya hazırlanan hacı adayları için önemli tavsiyelerde de bulunan Müftü Yıldırım, " Hac ibadeti çok meşakkatli bir ibadettir. İnsanın sabrının denendiği bir ibadettir. Hacı adaylarımızın sabırlı olmalarını, anlayışlı olmalarını ve diğer ülkelerden gelen Müslüman kardeşlerimize karşı müsamahakar davranmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü diğer ülkelerden gelen Müslüman kardeşlerimiz, bizim ülkemizdeki gibi hac ibadetinin kursunu, seminerini almadan gelmiş olabilir. Bütün bunları dikkate alarak herkese karşı toleranslı olmaları gerekiyor. Önceden yanınıza şu kadar para alın derlerdi fakat şimdi bizler hacı adaylarımıza, yanınıza alabildiğiniz kadar sabır alın, diyoruz. Afşin'den giden 46 hacı adayımız ve tüm dünyadan oraya hacı olmak için giden hacı adaylarımız, inşallah orada ibadetlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirirler ve tekrar evlerine, ailelerine kavuşurlar" diye konuşmasını tamamladı.

Pınarönü Camiinde toplanan hacı adaylarını yakınları yalnız bırakmadı.

Konuşmanın ardından ve duaların ardından 46 hacı adayı, kendilerini uğurlamak için gelen kalabalıkla helalleşerek, kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktı.
Editör: Haber Merkezi