Afşin'in yetiştirdiği güreşçilerden, İstanbul Büyükşehir Belediye Spor güreşçisi Ahmet Uyar (16) Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonasında yıldızlar 54 kilogramda Avrupa üçüncüsü olarak İstiklal Marşımızı okuttu ve Bayrağımızı gönderde dalgalandırdı.
Aslen Afşin'e bağlı Dağlıca Mahallesinden olup Tek Işık Spor alt yapısında Güreş'e başlayan, Güreş Eğitim Merkezlerinde eğitim görmeye hak kazanan, önce Akaray'a, daha sonra da İstanbul Büyükşehir Belediye Spor'a transfer olan hemşerimiz Ahmet Uyar (16) önceki gün Sırbistan'da yapılan Avrupa Şampiyonasında Yıldızlar 54 kilogramda mindere çıkan güreşçimiz Ahmet Uyar, İtalyan rakibi Jacopo Sandron'u 5-0  mağlup ederek bronz madalya kazandı ve Avrupa üçüncüsü oldu.

Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından Sırbistan'ın Subotica kentinde düzenlenen Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonası'nı Türkiye bir altın, beş gümüş, yedi bronz madalya ile tamamladı.
Bir altın, bir gümüş, üç bronz madalya alan Yıldız Erkek Grekoromen Güreş Milli Takımımız Avrupa üçüncüsü oldu. Şampiyona'nın ilk iki gününde dört gümüş, iki bronz madalya kazanan Yıldız Erkek Serbest Güreş Milli Takımımız da Avrupa ikincisi olmuştu.

Şampiyonanın son gününde, grekoromen 46 kiloda Kerem Kamal, finalde Gürcü rakibi Giorgi Shotadze'yi 10-1'lik skorla sayı tuşu ederek altın madalya kazandı. 54 kiloda İtalyan rakibi Jacopo Sandron'u 5-0 mağlup eden Ahmet Uyar ile 63 kiloda İsveçli sporcu Carl Agren'i 5-3'lük skorla geçen Fatih Demir de bronz madalya elde ederek Avrupa üçüncüsü oldular.

Avrupa Yıldıkzlar Güreş Şampiyonası'nda serbest ve grekoromen stil ile kızlar kategorisinde Türkiye'ye toplam 13  madalya kazandıran sporcularımız şöyle:
Altın madalya: Kerem Kamal ( grekoromen 46 kilo)
Gümüş madalya: Doğan Kara (42 kilo), Cabbar Duyum (serbest 54 kilo), Muammer Kılıç (serbest 58 kilo), Nail Seyyar serbest (85 kilo), Kerim Yılmaz (grekoromen 69 kilo)
Bronz Madalya: Engin Çetin (serbest 46 kilo), Ertuğrul Kahveci (serbest 50 kilo), Funda Tükenmez (kızlar 40 kilo), Ayşegül Özbege (kızlar 70 kilo), Abdulsamet Başar (grekoromen 50 kilo), Ahmet Uyar (grekoromen 54 kilo), Fatih Demir (grekoromen 63 kilo)
Editör: Haber Merkezi