AK Parti Afşin Gençlik Kolları ve ilçe teşkilatlarından gençler Senegal'i ziyaret etti.

Kahramanmaraşlı 21 gençten oluşan kafile, Köle Adası'nı ziyaret için Senegal'den döndü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şubat ayında Kahramanmaraş AK Parti İl Kongresi'nde, gençlerin Senegal'deki Köle Adası ziyaretinin önemine ilişkin yaptığı konuşma üzerine Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Partili gençleri Senagal'e göndermeye devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin İlçe Teşkilatının da yer aldığı kafileyi, tarihi mekanları görmeleri ve Türkiye-Senegal arasındaki dostluk ilişkisine katkı sağlamaları adına ülkeye gönderdi.

Gençler, Dakar Ulu Camisi'ni ve Aziz Mahmut Hüdai Vakfı bünyesinde hizmet gören Dakar İslam Enstitüsü'nü ardından da yetimhaneyi ziyaret etti. Başkente 50 kilometre uzaklıktaki Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Retba Gölü'nden (Pembe Göl) elde edilen tuzu inceleyen ekip daha sonra Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nihat Civaner tarafından kabul edildi.

Ziyaretle ilgili olarak değerlendirme yapan AK Parti Afşin Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı İsmail Doğan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş 6. Olağan İl kongremizde verdiği talimat üzerine Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un destekleriyle Senegal'e ziyarette bulunduk. Bu gezi bizlere çok şey kattı. Buradaki Müslüman kardeşlerimizin durumlarını gördüğümüzde, Türkiye'nin daha güçlü olması gerektiğini bir kere daha anladık. Türkiye'nin buralara sahip çıkması bizleri sevindiriyor Bizlere bu fırsatı veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’a çok teşekkür ederiz. " açıklamasında bulundu.

Kahramanmaraş'tan 21 kişilik heyet ile Senegal'de bulunduklarını ifade eden Afşin Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Yücel ise, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin organizasyonunda Senegal’e gittik. Oradaki yaşamı, kardeşlerimizin nasıl yaşamlarını idame ettikleri gözlemledik. Senegal'de Müslüman kardeşlerimizin Türkiye'ye olan bakışı, sevgisi ve saygısını gördük. Türk onlar için her zaman kurtarıcı olarak görülüyor. Bizim için güzel bir gezi oldu. Ziyaretlerimizde ayrıca ülkemizin Senegal'e yapmış olduğu yatırımları gözlemleme fırsatımız oldu."

Editör: Haber Merkezi