Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, ilçedeki esnafları, geleneksel hale getirdiği 4’üncü iftar programında bir araya getirdi.

Ramazan ayında Afşinli esnafları iftar sofrasında buluşturan Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı geleneksel hale getirdiği iftar birlikteliğinin ilkini gerçekleştirdi.

Afşinli esnaflar Kahramanmaraş’tan iftar programı münasebetiyle özel olarak getirilen müzik ekibinin icra ettiği tasavvuf musikisi eşliğinde iftarı bekledi. Akşam ezanının okunması ve duaların edilmesiyle esnaflar orcunu açtı.

Yıldız Düğün Salonu’nda (kıl çadır) düzenlenen iftar programında konuşma yapan Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Ramazan Ayı'nın mukaddes bir ay olduğunu belirterek böylesine güzel bir ayda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Birlik ve beraberliğin önemine değinen Esnaf Odası Başkanı Hakan Topaktaş, “Odamızca düzenlenen iftar yemeğine katılan tüm misafirlerimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan ayını, Kadir Gecesini ve yaklaşmakta olan Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.  Bugün rabbime binlerce kez şükürler ediyorum. Çünkü gelenekselleştirmek isteyip de geleneksel hale getirdiğimiz Ramazan programımızın dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Yine böyle güzel bir ayda güzel bir ortamda, mübarek bir gece de birlikteyiz, beraberiz. Bu noktada rabbime ne kadar şükretsek azdır diyorum. Değerli esnaflarımız, odamızın yıl içerisinde birçok etkinliği birçok faaliyeti oluyor. Ama bana göre bunlardan en manidarı, en duygu yüklü olanı Ramazan ayındaki iftar beraberliklerimiz. Tabi buradaki amacımız sadece iftar yapmak değil, sizde biliyorsunuz ki burada birlik ve beraberlik içerisinde toplanmış bulunmaktayız. Esnaf ve Sanatkarlar olarak birlik beraberlik nedir, dayanışma kaynaşma nedir şuanda bunu en güzel şekilde örneklendiriyoruz. Allah’ın izniyle bizler böyle beraber olduktan sonra önümüzde hiçbir şey duramaz diyorum. Allah birliğimizi dirliğimizi bozmasın.” Açıklamasında bulundu.

Sivil toplum örgütlerinin tek amacının hizmet etmek olması gerektiğini ifade eden Topaktaş, “ Sizlerin karşısına her çıktığımda söylediğim bir söz var. Biz sivil toplum örgütlerinin tek bir amacı var oda sadece hizmet etmek. Ben her zaman sizlerin hizmetindeyim. Kapımı gönlümü sizlere her zaman açtım ve açacağım.” Diye konuştu.

İftar programına, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti İlçe Başkanı Sabri Türkkahraman, MHP İlçe Başkanı Ersal Koç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, Nüfus Müdürü Ramazan Yıldız, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Esnaf, Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Yaşar Polat, Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Adnan Kabaağaç, mahalle muhtarları ile çok sayıda esnaf ve sanatkar katıldı.

Editör: Haber Merkezi