İstanbul’da 22. ve 23. dönem Milletvekilliği yapan Mehmet Ali Özpolat, Bakırköy Cemevi’nde kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı.

22. ve 23. dönem Milletvekilliği yapan ve Cumhuriyet Halk Partisi'nde çeşitli görevlerde bulunan Türk siyasetinin önemli ismi Mehmet Ali Özpolat, bir süredir kanser hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 3 gün önce kalp krizi sonucu verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Bakırköy Cemevinde düzenlenen cenaze töreninde taziyeleri oğlu Emre Özpolat ve eşi Nejla Özpolat kabul etti. Törene Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski bakanlarından Mehmet Sevigen, Yılmaz Ateş'in yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Özpolat, Bakırköy Cemevinde dualar edildikten sonra öğle vakti helallik alınmasının ardından Bakırköy Mezarlığı'na defnedildi.

Afşin’de 10 Temmuz 1947'de doğan Özpolat, milletvekilliğinin yanı sıra partisinde ilçe başkanlığı, il başkanlığı, merkezi yürütme kurulu üyeliği, genel sekreter yardımcılığı ve genel başkan yardımcılığı gibi görevlerde bulundu.

Aynı zamanda CHP'nin 23. ve 24. Dönem Kahramanmaraş Milletvekilliğini yapan Durdu Özpolat'ında amcası olan Ali Özpolat, evli 1 çocuk babasıydı.

Özpolat için bugün Bakırköy Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile çok sayıda milletvekili ve partililer katıldı. Eşi Nejla ile oğlu Emre Özpolat taziyeleri kabul etti. Sevenlerinin gözyaşı döktüğü görüldü. Kılınan cenaze namazının ardından Özpolat Bakırköy Mezarlığı'na defnedildi.

Editör: Haber Merkezi