Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Afşinli 5 çiftçiye 11 bin 600 F1 sırık domates fidesi dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca uygulamaya konulan “Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Yayım Projesi” Kapsamında, 2017 yılında Afşin, Türkoğlu ve Elbistan İlçelerinde 11 Üreticiye yaklaşık 38 bin F1 Sırık Domates fidesi dağıtımı gerçekleştirildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, “Tarımsal Araştırma Enstitülerince geliştirilen yeniliklerin üreticilere ulaştırılması, farkındalık yaratması, çiftçilerimizin daha az masrafla daha fazla üretim sağlamaları en büyük gayemiz olup bu kapsamda, Afşinli5 çiftçimize 11 bin 600 domates fidelerini teslim ettik.” Açıklamasında bulundu.

Kurt, konuşmasında şunları kaydetti:

“Bakanlığımızca, uygulamaya konulan “Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Yayım Projeleri” kapsamında, Afşin’de hayata geçirilen “Açıkta Sırık Domates Yetiştiriciliği ve Biyoteknik Mücadele Yöntemlerinin yaygınlaştırılması projesi kapsamında 5 çiftçimize tam olarak 11 bin 600 domates fidesi teslim ederek projeyi hayata geçirdik.

Uygulamaya konulan proje, Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü ile ortak yürütülmekte olup, amacımız ilimiz genelinde oturak tipi olarak yetiştiriciliği yapılan domates üretimini, açık alanlarda sırık domates çeşitlerine kaydırmak ve dekara verim 3-4 ton iken 10-12 tona çıkarmaktır. Ayrıca domates yetiştiriciliğinde önemli bir zararlı olan domates güvesine (tuta absoluta ) karşı Biyoteknik mücadele yöntemlerinin yaygınlaştırılmasını sağlayarak, kimyasal ilaç kullanımını en az düzeye indirmek ve daha sağlıklı ürünler elde etmektir.”

Editör: Haber Merkezi