Afşin Gençlik Hizmetleri, Spor İlçe Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde  bayanlara yönelik açılan aerobik, plates ve step kursu faaliyetlerine devam ediyor.

Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından dizayn edilen salonda 100'ün üzerindeki kursiyere step ve aerobik kursu veriliyor.

Bir yıl boyunca haftada üç gün olarak devam kursa talep her geçen gün artmakta. Kursa gelen bayanlar aerobik, plates ve step kursundan memnun kaldıklarını belirterek, kursun hem sağlıklı yaşam alışkanlığı kazandırıldığını, hem de sosyal bir ortam oluşturduğunu söylediler.

İlçe Spor Müdürlüğünde birçok faaliyetleri olduğunu ifade eden Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, "Salonumuzda yaz sporlarının yanı sıra sportif faaliyetler ve sosyal faaliyetler içerikli çalışmalarımız var. Bunlardan bir tanesi salonun iç diyaznını Büyükşehir Başkanlığı tarafından yapılan bayanlara yönelik aerobik kursumuzda sayı her geçen gün artarak devam ediyor.Kursumuz ücretsiz olup bayan eğitmen yönetiminde yapılmaktadır. Hafta da üç gün altı seans şeklinde hanımlar burada çalışmalarını, egzersizlerini yapıyorlar. Sağlıklı yaşam ve aynı zamanda sağlıklı beslenme konusunda da yardımcı olunmaktadır.” dedi.

Sağlıklı nesillerin yetişmesi için ebeveynlerin spor yapması gerektiğine ve örnek teşkil etmeleri gerektiğine değinen Arslan, şöyle devam etti:

“Sağlıklı anne, baba sağlıklı nesil demektir. Spor yapan anne ve babanın evladı spor yapar. Bundan dolayı tüm velilerimizi spor yapmaya, sportif aktivitelere katılmaya davet ediyorum. Bu beden bize emanet olarak verilmiştir. Bizde bu emanete en layıkıyla sahip çıkmak zorundayız. Bunun için sağlıklı beslenme sportif aktiviteler ve düzenli yaşam şeklinde ve aynı zamanda kötü alışkanlıklardan uzak durarak sahip çıkarız.”

Arslan," Kursumuz bir yıl oldu bayan çalıştırıcımız bu işi yürütüyor. Burada hem step-aerobik kursu hem de tüm bayanlarımızın günlük haftalık ve aylık kilo kontrolü ve beslenme takibi yapılmakta. Ramazanda da bu çalışmayı devam ettirdik.  Şuan 100’ün üzerinde hanım kardeşlerimiz bulunmakta Sayının artarak devam etmesini istiyoruz. Kursun tamamen ücretsiz olduğunun altını çiziyorum. Keyifli bir aktivitedir. Bundan dolayı herkesi davet ediyorum." dedi

Aerobik, plates ve step kursunda haftanın üç günü bayanlara yönelik faaliyetlerinin olduğunu ifade eden step ve aerobik antrenörü Gülnaz Dağlı, " Afşin İlçe Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğümüzde Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri günde iki seans olmak üzere derslerimizi yapmaktayız.  Yeterli sayıda kursiyerimiz var ama daha fazla vatandaş bekliyoruz. Fazla kilolardan kurtulmak ve sağlıklı bir hayat için step ve aerobik yapıyoruz. Bölgesel ölçümlerimizi alıyoruz ve aylık olarak takip ediyoruz. Kursumuza gelen bayanlar memnun kalıyorlar.  Kursumuz sürekli devam etmekte vatandaşlar ilgi gösterdiği sürece kurs açık olacaktır." dedi

Kursiyer Sermin Kanat, "Beş aydır gelmekteyim, gayet memnunum arkadaşlarıma da öneriyorum buraya gelen bayanlar memnun kalıyor. Herkesin gelmesini istiyorum." diyerek bayan arkadaşlarına çağrıda bulundu.

Editör: Haber Merkezi