İzmir'in Çiğli Belediyesi, ilçedeki parka, Afşinli halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif’in ismini verdi.

Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen törenle Evka 2 Mahallesi'nde bulunan ve belediye meclis kararıyla adı değerli Halk Ozanı Aşık Mahzuni Şerif olarak belirlenen parkta, ozana ait büstün açılışı yapıldı. Ardından ozanın oğlu Ali Mahzuni sevilen ezgileri seslendirdi. Etkinliğe, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç da katıldı.

Çiğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik Evka 2 Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Aşık Mahzuni Şerif'in büstünün açılışı töreni ve konser etkinliğine CHP Milletvekilleri Ali Öztunç ve Bedri Serter, Aşık Mahzuni Şerif'in oğlu Ali Mahzuni, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Milletvekilleri Ali Öztunç ve Bedri Serter ile Başkan Utku Gümrükçü'nün konuşmalarının ardından Çiğli Belediyesi tarafından yaptırılan Aşık Mahzuni Şerif büstünün açılışı gerçekleştirildi. Babasının anısına düzenlenen etkinlikte sahne alan Ali Mahzuni seslendirdiği birbirinden güzel ezgilerle Çiğlililere müzik ziyafeti verdi. Gecenin sonunda Ali Öztunç ve Ali Mahzuni'ye katılımlarından dolayı plaket takdim edildi.

Gecenin sonunda Ali Öztunç ve Ali Mahzuni'ye katılımlarından dolayı plaket takdim edildi.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü etkinlikte yaptığı konuşmada, "Bugün demokrasiden bahsediyorsak bunda Mahzuni Şerif'lerin, Fakir Baykurt'ların büyük payı vardır. Biz de, belediye olarak aydınlarımızın isimlerini yaşatmak amacıyla bir proje başlattık. Sanatçı kişiliğinin yanı sıra duruşuyla toplumumuza örnek olmuş Halk Ozanımız Aşık Mahzuni Şerif'i anmak için bir araya geldik. Değerli sanatçımızın aramızdan ayrılışının 17. yılında Heykeltıraş Martıgül Kalkan hanımefendinin özverili ve gayretli çalışmalarıyla yaptığı büstü coşkuyla açtık." ifadelerine yer verdi.

- Lüleburgaz’da da Aşık Mahzuni Şerif anma etkinliği düzenlendi

Lüleburgaz Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Aşkiye-Neşet Çal Sahnesi’nde düzenlenen etkinlikte, Aşık Mahzuni Şerif’in şiirleri seslendirildi. Seda Tufantoz’un solistlik yaptığı gecede Tunay Kantürer ve Göksel Yakar enstrümanlarıyla şiirlere eşlik etti.Etkinlikte, Belediye Başkanı Murat Gerenli de Aşık Mahzuni Şerif’in ‘Sarı Saçlım Mavi Gözlüm’ şiirini okudu.

Editör: Haber Merkezi